Sin i majka svedjani vratili se islamu

Sve što je za pouku, bujrum pisite ovdje kao novu temu radi ljepše preglednosti

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Sin i majka svedjani vratili se islamu

Post od elma np » Čet Jul 15, 2010 10:13 am

Sin i majka, svedjani, presli na islam


Prvo na islam prelazi on, a zatim njegova 70-godisnja majka, koja, samo poslije 2-3 sedmice provedenih u islamu, stavlja hidzab

Neku noc, u mesdzidu, na jaciji namazu cujem jednog brata kako prica na svedski sa jednim drugim bratom. Reko ovo je izgleda svedjanin, jer po govoru cujem da prica cisto svedski. Pridjem mu i upoznamo se, te mi rece da je prije cetiri godine presao na islam, ali mi jos dodadeh, sa velikim osmjehom na licu, da mu je i majka, koja ima 70 godina, prije tri sedmice presla na islam. MashaAllah! Majka je bila zestoko ljuta na njega, kada je cula da je on presao na islam, a njegov brat mu je porucio da...

mu vise ne dolazi u goste, jer ce ga docekati sa nozem. U medjuvremenu je majka trazila istinu, ali je nije mogla naci u krscanstvu. Posto je s vremenom njegov odnos sa majkom postao topliji i majkina ljutnja zbog njegovog primanja islama malo splasnula, on je odlucio, kako veli, da pod svaku cijenu da joj islam predstavi u pravom, ljepom obliku i da ucini sve da joj pomogne da i ona predje na islam. Kako majka nije mogla da nadje smiraj u krscanstvu, on joj savjetovao da pocne citati Kur'an, i kada je ona napokon pocela citati, zena je ostala zaprepascena i rekla mu da je u Kur'anu nasla ono u sto je citav zivot vjerovala. SubhanAllah, i svojoj 70-toj godini odlucuje da prihvati islam, i samo nekoliko sedmica poslije toga odlucuje da stavi hidzab. Allahu ekber!

Braco i sestre, da ste mogli vidjeti kako je od srece bilo ozareno lice ovoga brata kada je govorio prelasku na islam njegove majke. Inasn se zapita da li je kod mnogih nas, koji smo odrasli u muslimanskim porodicama, ovolika briga i zelja da nam se roditelji vrate islamu, ako su zapustili vjeru i vjerske propise. Neka ova zena, koja, u poznim godinama i nova u islamu, poslije kratkog vremena stavlja hidzab na glavu, bude podstrijek nasim sestrama, koje praktikuju namaz i druge islamske principe vec godinama, ali se nisu jos odlucile na taj korak da se pokriju.

Jos jednu pouku koju mozemo izvuci iz ove neobicne price, je ta koliko su ovi ljudi, koji predju na islam i koji imaju istinsko vjerovanje i jako ubjedjenje, spremni da zrtvuju radi vjere islama i upute na pravom putu. Ovaj brat nailazi na zestoku osudu svoje familije, ali ipak ne ostavlja svoje ubjedjenje, da bi se, na taj nacin svojim najblizim umilio. Ovi ljudi su shvatili da im je Uzviseni Allah, njihovim prelaskom na islam, podario najljespi dar koji su mogli da dobiju na dunjaluku, i ne postoji vise ta cijena koju nisu spremni platiti radi dini islama. Zapitajmo sami sebe koliko smo mi spremni zrtvovati radi Allaha, dz.s., i upute koju nam je On, iz Svoje nezimjerne milosti, poklonio.

Preuzeto sa stranice n-um.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Sin i majka svedjani vratili se islamu

Post od Haris » Čet Jul 15, 2010 3:27 pm

Allahu Ekber!

Odgovori