AMERIKANAC U SARAJEVU PROMOVIRAN U HAFIZA

Sve što je za pouku, bujrum pisite ovdje kao novu temu radi ljepše preglednosti

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Korisnikov avatar
Yassin
Moderator
Postovi: 984
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 6:41 pm
Kontakt:

AMERIKANAC U SARAJEVU PROMOVIRAN U HAFIZA

Post od Yassin » Sub Mar 01, 2008 5:52 pm

U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu danas je poslije podne namaza proučena hafiska dova kojom je jedan mladi Amerikanac promoviran u časno zvanje hafiza Kur'ana. Novopromovirani hafiz Ali Toft, sin Tejlora, nakon memoriranja Kur'ana u Americi, Čikagu, došao je u Sarajevo i pred nadležnom Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice još jednom je uspješno prošao provjeru svoga znanja.


Hafisku dovu je proučio hafiz Ismet ef. Spahić zamjenik reisul-uleme, a dr. Mustafa Cerić reisu-l-ulema Islamske zajednice Aliju Toftu je uručio hafisku diplomu.

U kraćem obraćanju reisu-l-ulema je naglasio da je ovo još jedan primjer osvjedočenja Allahovog obećanja da će On čuvati i bdijeti nad Kur'anom, unatoč nastojanjima pojedinih grupa na Zapadu da se omalovaži i vrijeđa Allahova riječ.

Reisu-l-ulema je kazao da se uprkos napadima na islam i muslimane i slabosti muslimana islam širi i promovira svoje vrijednosti, a današnja svečanost u Begovoj džamiji poručuje da ako mi nećemo čuvati Kur'an, Božija provodnost pronalazi osobe koje to hoće.

Odgovori