KAKO POSTUPITI?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
H2O
pisem pomalo
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 5:23 pm

KAKO POSTUPITI?

Post od H2O » Pon Feb 05, 2007 8:43 pm

Sellam alejkum

Ja sam osoba koja ima zdravstvenih problema,rijec je i o psihickoj i fizickoj bolesti.Redovno obavljam namaz,cesto mi se desava da mi se nesvjesti u namazu,imam osjecaj da cu pasti u nesvjest.Na to mislim do sledeceg namaza hoce li opet biti isto pa me obuzme neki strah.Ako bi slucajno zbog bolesti propustila namaz osjecam se nekako jadno,krivo mi je mada znam da ga mogu naklanjati ali rada sam da svoje obaveze izvrsavam na vrijeme.Dok sjedim u namazu dobro jer znam a sam blize poda.Dali je u redu da tih dana kad me obuzme nemoc i nesvjestica obavljam svoj namaz sjedeci.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Pon Feb 05, 2007 9:34 pm

Esselamu alejkum!

Šta kažu medicinski nalazi po pitanju tvoje bolesti, tačna diagnoza, uzrok nastanka bolesti, od kada to boluješ , kako se pojavilo, postepeno ili naglo.
Je si li imala operativni zahvat.
Šta podrazumjevaš pod psihički a šta fizički osim nemoći koja je trenutna.

Jesi li se testirala rukjom, ako jesi imali reakcija,
Jesi li bila kod nekog na rukji.

Što se tiče namaza dužna si obavljat sve dok ima razuma, ako nemože stojeći onda sjedeći , ako nemože sjedeći onda ležeći, sve dok oči i jezik možeš micat, negdje sam pročito ako i to nemože onda išaretom, znači sve dok je razuma. Allah s.w.t. najbolje zna.

Za dane kada nemožeš klanjat (hajz) nisi dužna naklanjavat.
Ako ti baš predstavlja poteškoću ti se drži farzova dok se stanje ne popravi. Upućivati dove Allahu s.w.t. za ozdravljenje i sjeti se Ejuba a.s. i njegove bolesti.

Esselamu alejkum!

H2O
pisem pomalo
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 5:23 pm

sellam

Post od H2O » Uto Feb 06, 2007 7:30 am

Sto se tice psihe tu doktori nemogu nista dokazati,svi nalazi su ok.Sa depresijom se borim vec dugo godina,posto nije prestala uzimanjem lijekova proglasili su to kronicno.Isla sam na rukju,vec duzi period sam u fazi lijecenja.Obavljam svoje namaze redovno i na vrijeme,kazem ponekad kad me bas uhvati praktikujem obavljati ih sjedeci,rijetko se desi da klanjam samo farz.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: sellam

Post od Senad » Uto Feb 06, 2007 4:55 pm

H2O napisao:Sto se tice psihe tu doktori nemogu nista dokazati,svi nalazi su ok.Sa depresijom se borim vec dugo godina,posto nije prestala uzimanjem lijekova proglasili su to kronicno.Isla sam na rukju,vec duzi period sam u fazi lijecenja.Obavljam svoje namaze redovno i na vrijeme,kazem ponekad kad me bas uhvati praktikujem obavljati ih sjedeci,rijetko se desi da klanjam samo farz.

Esselamu alejkum!

Sve se to može sredit, uredit da bude OK. Istina poslijedice se uvjek osjete posebno ka da se vrijeme mjenja ili sprelaza godišnjih doba , neki osjete u određinm fazama mjeseca .

Kod koga si bila na rukji!

Esselamu alejkum!

Odgovori