ko moze uciti rukju?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
emira
Posmatrač
Pridružio se: Uto Maj 30, 2006 7:22 am

ko moze uciti rukju?

Post od emira » Uto Jun 13, 2006 8:36 am

predpostavljam da imam probleme sa dzinnima, a zivim u holandiji i ne znam kome da se obratim. nasla sam rukju na forumu i zelim da pitam: dali meni moja mama moze uciti rukju? a ako moze, sta tacno trebamo uciniti?

daneS
Mlađi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 1:46 pm

Post od daneS » Uto Jun 13, 2006 9:56 pm

es-selamu alejkum

a,zašto sa istog foruma neposlušaš rukju pa da vidiš kakve reakcije imaš odnosno dali ih imaš

emira
Posmatrač
Pridružio se: Uto Maj 30, 2006 7:22 am

Post od emira » Sre Jun 14, 2006 9:16 am

preslusala sam nekoliko pita. reakcije su bile razlicite svaki put (ruka/noga pomalo trzne, i strujanje (ako je to to), a vise puta sam zaspala dok sam slusala. (cak i kad sam tek ustala i nisam bila umorna). enes je rekao da to prilicno ukazuje na probleme..
a primjetila sam i zadnjih dana da mi lijevo oko 'igra' kad klanjam?

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: ko moze uciti rukju?

Post od Senad » Sre Jun 14, 2006 7:32 pm

emira napisao:predpostavljam da imam probleme sa dzinnima, a zivim u holandiji i ne znam kome da se obratim. nasla sam rukju na forumu i zelim da pitam: dali meni moja mama moze uciti rukju? a ako moze, sta tacno trebamo uciniti?
Esselamu alejkum!

Sestro, ako pretpostavljaš a i bez tih pretpostavki dužnasi obavljat od vjere ono što je propisano . Samo praktikovanje vjere možeš se zaštiti od džinsko šejtanskog djelovanja od urokljivog oka i svih ostali dunjalučkih iskušenja. Svakako daje dobro da ti neko uči ko ima iskustva u tom poslu, al sve je džaba ako ti ne praktikuješ vjerske dužnosti .

Daj sebi domaću zadaću i apsorbuj duhovno znanje i sprovodi u praksu. Allah s.w. t će tebe uputiti na lijek.
Simptome koje navodiš svakako su djelo onih koje mi nevidimo, ništa strašno.
Kako budeš ti pojačavala svoje znanje o vjeri i praktikovala ono što treba da praktikuješ i oni će pojačavat svoje djelovanje da te obuzdaju. Svakako ti treba da budeš pobjednik u toj bici, koliko god ti budeš jačala u vjeri toliko su oni slabiji. Oni će nastojat da ti na raznorazne načine sputavaju i da te na neki način zastrašuju. U svakom slučaju bolje je da ti njih lomiš nego li oni tebe. preporučujem ti da posjetiš Enesa kada se steknu uslovi a do tada step bay step ulazi u vjeru. Imase tu mnogo štošta popravljat, dotjerivat, nije dovoljno samo klanja i zikrit a kada se izađe na ulicu npr, razgolićavat, biti izazovan itd.

Svakako da i tvoja majka može da uči odabrane ajete, ali čim se ukaže prilika posjeti nekoga ko ispravno to radi i ko ima iskustva.

Esselamu alejkum

AbuAmRibnFadL
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Selam alejkum

Post od AbuAmRibnFadL » Sre Jun 14, 2006 8:15 pm

Nastavi klanjanjem i zikrom,budi cesto pod abdestom,obrati paznju na zikr sabahom i aksamom,sto se tice majke neka niposto ne pokusava ona,moze ciniti dovu za tebe , a da ti uci nemoj da ste to probali,dok ne odes enesu il nekom od brace koji cine rukju.

Odgovori