moj dajdza

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
dzenna
Posmatrač
Pridružio se: Pon Dec 26, 2005 5:14 pm

moj dajdza

Post od dzenna » Sre Jan 18, 2006 1:08 pm

Esselamu alejkum

Posjecujem ovaj forom od nedavno, ali nikada nisam pisala...pa evo sada odlucih da postavim pitanje i nadam se da cu odgovor inshallah dobiti

Zapravo, radi se o mom dajdzi. U zadnjih par god ne znam tocno, mozda neke dvije god. desilo se dosta toga..
Dajdza je inace bio poprilicno orjentisan u nasoj vjeri islamu i drzao do toga, ali unazad dvije god. sve se preokrenulo...sa njm je veoma tesko razgovarati, odao se alkoholu, u poslu mu nikako nije islo, sa mojom nanom (svojom majkom) jedva da progovori a i kada progovori tu je samo galama ljutnja bjes, nema lijepe rijeci..zaista zalosno za gledati i slusati. Ince nana obicno pred Bajram uci jasine u kuci svakog od svojih sinova, ove godine kada je usla u dajdzinu kucu on joj je samo rekao "ma hajde kao da se mora uciti"...uvijek je on klao kurbane za Bajram ali ni to ne radi vec neke 2 god...zaista je tesko vjerovati da je to onaj dajdza koji je bio nekada, plasim se za njega, od covjeka koji je bio u svojoj vjeri postade sasvim druga osoba...zanima me kako se moze provjeriti da li je pod uticajem sejtana ili dzina, osim pustanja audio rukje..mislim da mi nebi poslo za rukom da mu preporucim nekog ucaca rukje, bar da pokusa...vjerovatno bi se nasao uvrijedjenim a zelim mu samo najbolje.. :( postoji li mogucnost da se nesto ucini bez njegovog prisustva a sto ja svakako u skladu sa Kur'anom (nista mimo toga)
Da vas Allah s.w.t nagradi..

selami vas vasa sestra u vjeri

AbuAmRibnFadL
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Čet Jan 19, 2006 12:01 pm

Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Ovako najprije sto ces uciniti je da povadis iz njegove sobe gdje spava,gdje cesce boravi sve slike ,sve statuetke (kipove sa likom) sve sto ima lik od vitrina pa sve do zidova,onda neka ti neko prouci na vodu 7x El Fatihu 3x Ihlas 3 Feleq 3x En Nas 7x ajetul Kursijju tom vodom poprskat kucu(tacnije sve coskove kuce,pragove sve osim Wc-a) i sobu/e gdje ponajvise boravi,poprskat mu krevet postelju gdje spava,odjecu koju nosi,pustat Kur`an u toj sobi kad je on odsutan,i davat mu te naucene vode kad bude zedan,spremat mu kahvu tom vodom. U jelo umjesto obicnog ulja stavit naucenog maslinovog ulja ,supu spremit naucenom vodom,pregledat mu stvari koje nosi,i pretrazit mjesto gdje sjedi ,fotelje,krevete da slucajno nesto ne nadjete.Tacnije napraviti jednu generalku u sobi gdje najcesce boravi i generalku po njegovoj odjeci,obuci,u slucaju da nadjete nesto sumnjivo,ne otvarajkte to vec ga odmah spalite,al ne mora da znaci da cete naci nesto .Nadji snimljenu suru el Bekare,pa je pustaj poslije sabaha i prije aksama da uci u stanu u kuci,i pustat tu Istu suru u njegovom odsustvu,u sobi gdje boravi kao sto rekoh prije. Vidi hocel imat kakve promjene.

Allah mu pomogao i izlijecio ga insaAllah

Odgovori