Posjecujem ovaj forom od nedavno, ali nikada nisam pisala...pa evo sada odlucih da postavim pitanje i nadam se da cu odgovor inshallah dobiti
Zapravo, radi se o mom dajdzi. U zadnjih par god ne znam tocno, mozda neke dvije god. desilo se dosta toga..
Dajdza je inace bio poprilicno orjentisan u nasoj vjeri islamu i drzao do toga, ali unazad dvije god. sve se preokrenulo...sa njm je veoma tesko razgovarati, odao se alkoholu, u poslu mu nikako nije islo, sa mojom nanom (svojom majkom) jedva da progovori a i kada progovori tu je samo galama ljutnja bjes, nema lijepe rijeci..zaista zalosno za gledati i slusati. Ince nana obicno pred Bajram uci jasine u kuci svakog od svojih sinova, ove godine kada je usla u dajdzinu kucu on joj je samo rekao "ma hajde kao da se mora uciti"...uvijek je on klao kurbane za Bajram ali ni to ne radi vec neke 2 god...zaista je tesko vjerovati da je to onaj dajdza koji je bio nekada, plasim se za njega, od covjeka koji je bio u svojoj vjeri postade sasvim druga osoba...zanima me kako se moze provjeriti da li je pod uticajem sejtana ili dzina, osim pustanja audio rukje..mislim da mi nebi poslo za rukom da mu preporucim nekog ucaca rukje, bar da pokusa...vjerovatno bi se nasao uvrijedjenim a zelim mu samo najbolje..
Da vas Allah s.w.t nagradi..
selami vas vasa sestra u vjeri