Savjet.... hitnooooo !!!

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
izgubljena_dusa
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Pet Mar 02, 2018 10:00 am

Savjet.... hitnooooo !!!

Post od izgubljena_dusa » Čet Mar 08, 2018 10:16 pm

Nasla sam ovaj forum i iskreno se nadam da cu dobiti neki savjet i cuti misljenja drugih.

Imam 27 godina. Prije 7-8 godina dok sam spavala , probudjena sam iz sna kao dodirom, ustala sam i sjela na krevet, u tom trenutku nestaje struje. Gledam prema vratima svoje sobe i primjecujem da se otvaraju. Obuzima me strah, jeza, panika. Ponovo legnem okrenuta na bok i gledam prema vratima. Srce ubrzano lupa, nemam zraka, nemam glasa, paralizovana skroz. U sobi primjecujem 3 crne sjene,visoke, ljudski oblik. Jedna prilazi blizu mog lica a druga sjeda na krevet ispod mojih nogu i osjetim dodir i uzdize se iznad mene, treca ostaje kod vrata. Strah me sve vise obuzima ali nemam glasa da vristim, da ustanem, oduzeta. Bilo je 3 sata poslije ponoci i s tim se borim sve do 5 sati dok mama nije usla u sobu i ja naglo skacem iz kreveta i pocinjem da vristim i placem. Od te noci sve se promijenilo. Konstantni strah, nervoza, bolovi u prsima,tesko disanje, odvratnost prema vjeri, pokusaji samoubistva, zelja za samocom, odbijanje bilo kakvog oblika druzenja, veze, naglo mrsavljenje... itd itd....porodica mi je pokusavala pomoci kod raznih hodza , sa raznim zapisima, hamajlijama i svi ti simptomi su se malo povukli , odnosno ja sam mislila da su se povukli. Lose drustvo, narkotici, tamna mjesta sa glasnom muzikom... sve to traje svih ovih godina do sad. Lijecila sam se i na psihijatriji ali nema poboljsanja. Medjutim pocinjem vezu sa momkom koji je vjernik. Pocinje da me mijenja na bolje ali ja postajem gora, simptomi se pogorsavaju. Konstantno ga napadam bez razloga, bolovi, glavobolje, probadanje... sve postaje gore. Jednu noc dok smo bili skupa on pocinje da mi prica o vjeri, da uci... ja gubim kontrolu i pocinjem da ga udaram, iz mene je progovorio glas koji nije bio moj, padanje u trans i glas nalik rezanju, mrmljanje neko. Tada sam shvatila da nesto nije uredu i odlazimo zajedno kod ucaca rukje. Odmah na pocetku ucenja krenule su reakcije, bacanje, cupanje kose, psovanje, prejaki bolovi i tada mi je receno da u glavi imam dzina koji upravlja mojim mislima, da je to predugo u meni, da mi je napravljeno da poludim , da se ubijem.... odbio je da izadje nakon sat vremena ucenja. Na kraju sam dobila vodu da pijem ali i dalje sam imala konstante napade u vidu kocenja, mrmljanja, rezanja, vristanja, plakanja, nervoze, bijesa, bolova... Na drugoj rukji takodje reakcije i odbijanje da izadje i tada dobijam med i maslinovo ulje. Za sada to uzimam i od toga imam mucnine, bolove u stomaku i povracanje. Ucac kod kojeg inace idem rekao je da trebam da radim hidzamu i tu sam dobila termin a naravno i kod njega da dolazim i dalje na rukju. Da li ce se to moci istjerati jer je dugo u meni, ja stvarno vise nemam snage da se borim, osjetim da me napada, nadjaca me, uzme pod svoje totalno. Ima li tu spasa ? I bilo kakav savjet je dobro dosao.

Dawud
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Pet Jan 26, 2018 6:38 am
Lokacija: Sandžak

Re: Savjet.... hitnooooo !!!

Post od Dawud » Uto Mar 20, 2018 1:47 pm

Poštovana sestro,
Nisam liječnik, nemam titulu šejha, pokušaću da vam odgovorim na osnovu onoga što mi je Uzvišeni Allah dozvolio da saznam.
Prema vašoj priči, najlogičniji zaključak jeste da imate problem sa džinnima, a sam razlog ulaska, tj. napastvovanja sa njihove strane se ne može ovako utvrditi-moguće je da je rezultat vašeg ponašanja/načina života, možda su se zaljubili u vas (mada se to dešava češće od strane jednog, ne većeg broja džinna), možda ste im nečim naškodili, pa je to rezultat njihove osvete, a može biti da su poslani naredbom od strane sihirbaza (sve su pretpostavke, i skoro da nije bitno zašto su, tj. kojim povodom došli).
Jedno je sigurno-DOŠLI SU ISKLJUČIVO ALLAHOVOM DOZVOLOM!
Ali to NE ZNAČI DA SU DOŠLI NJEGOVIM ZADOVOLJSTVOM!
U prevodu-On je dozvolio da se to desi, a Njegovu Mudrost mi ne možemo da shvatimo. A ono što shvatimo jeste samo atom, maleni, najsitniji dio istine. E sada, postoji dva gledišta (najmanje), oba se na kraju svode na jedno:
1. da ste vi bili jako dobra osoba, na pravome putu, pa vas je Mudri iskušao ovom kušnjom kako bi vas još više približio Sebi, kako biste još čvršće koračali tim putem i kako bi vam stepene još više podigao, kako bi vam umnogostručio nagradu
2. da ste vi krenuli putem koji nije put srećnika, pa je dozvolio da budete iskušani, kako bi vas ovo iskušenje trglo iz nehaja prema vjeri, tačnije prema smislu života
A Allah najbolje zna.
Zaključak je jedan-nije vas Onaj koji nad svim bdi iskušao, osim za vaše dobro, osim da biste shvatili poentu života.
Džinni su svijet paralelan našeme svijetu, živimo u istom vremenu, dijelimo isti prostor, imamo istog Gospodara (Jedinoga), s tim što ga neki priznaju, potvrđuju, drugi ne-ali ipak, svi smo pod Njegovim nadzorom, i nad svima nama se sprovodi Njegova odredba, htjeli mi to priznati ili ne htjeli.
Oni su za nas dio nevidljivoga (skrivenoga, gajba), ali se njihovo postojanje itekako može osjetiti.
Njihova ''snaga'' (uticaj na nas) je obrnuto proporcionalna snazi našega imana (što je naš iman jači, to je njihov uticaj na nas slabiji).
Njihovo djelovanje na nas (okupacija našeg tijela, naših misli) se prekida namazom, zikrom, prisjećanjem i veličanjem Gospodara, Stvoritelja svega postojećeg.
Kada je liječenje u pitanju, znajte da samo Allah liječi, a da su insani koji liječe samo posrednici (tačnije rečeno poštari) preko kojih Allah daje lijek onome kome hoće i kada hoće.
Te ''liječnike'' možete podijeliti na dvije grupe:
-one koji liječe oslanjajući se Allaha
-one koji liječe ne oslanjajući se na Allaha
Drugu skupinu možete podijeliti na više podskupina. Među njima su najproblematičniji (da ne upotrijebim riječ ''najopasniji'') oni koji liječe tražeći pomoć šejtana i džinna. Takvih je poprilično zabrinjavajući broj na prostorima Balkana, a za šire da ne pričam.
Allah dž.š. kaže u Kur'anu: ''A ljude i džinne nisam stvorio osim da me obožavaju (ibādet Mi čine)." (Ez-Zārijāt, 56)
Nije rekao da nas je stvorio da posjećujemo diskoteke, drogiramo se, alkoholišemo, činimo bludne radnje... zato kad god skrenemo, makar i najmanje, On nam pošalje znak (''ajet'', kako On navodi, a u našem jeziku se prevodi kao znamenje, znak, simbol, upozorenje...)
Vi sestro trebate da se vratite izvoru, da se potrudite da spoznate zašto ste stvoreni, zašto živite, u čije ime dišete, radite, spavate, budite se, jer ćemo za sve biti pitani. A bićemo pitani upravo zbog nijjeta.
Jedno zanimljivo mišljenje o polaganju računa (parafrazirano) se svodi na sledeće:
''Čovjek neće biti pitan zašto je počinio grijeh, jer će mu to biti minus, loše djelo. Već će biti pitan za dobra djela, u čije ime ih je činio, da li je bilo tu još nekih (lažnih) autoriteta koje smo Mu pridružili.''
Kao naravoučenije ovoga, potrudite se da ne učinite niti jedan jedini korak, postupak niti dah ispred kojeg ne možete reći ''bismillah'' (sa imenom Allaha), jer budite sigurni da je to nešto od čega nećete imati haira. A ako nećete imati haira, velika je verovatnoće da ćete imati štete.
Između ostalog, posledica džinnskog djelovanja jeste da insan zanemari vjeru (jer jedino na taj način imaju prilaz oboljelom).
Kada krenete na liječenje, neka to ne bude isključivo ''da biste se otarasili te napasti i nastavili da funkcionišete kao sav normalan svijet'', već se potrudite da vaš nijjet bude da se oduprete džinnskom djelovanju, kako biste se normalno, olakšano vratili izvornom cilju sa kojim nas je Allah stvorio, i da to vraćanje Stvoritelju ne bude isključivo sa namjerom da biste se zaštitili od džinna (neka to bude sekundarna želja), već kako biste se vratili Njemu, kako biste bili onakvi kako će On vama biti zadovoljan.
Što se tiče liječenja-apsolutno je izlečivo, koliko god da je staro, s tim što se najčešće ti zastareli slučajevi sporije liječe nego kada je to ''na taze'', ali ipak ne postoji apsolutno pravilo, jer to najviše zavisi od vas samih. Ako se vi što prije vratite, što iskrenije, što jače, to će njih (džinne) namučiti više i oni će prijenapustiti vaše tijelo.
Nemojte se oslanjati na rukje, tačnije na učače rukji, znam insane koji se godinama liječe, taman džinni oslabe, oni se pouzdaju ''u sebe'', počine grijehe, pa se džinni vrate i naprave haos.
Jedini savjet: Držite se Gospodara, pazite se grijeha, bežite daleko, ne približavajte se ničemu što bi vas moglo povesti u grijeh, a istovremeno, činite dobra djela, makar to bilo samo izgovaranje ''Bismillah, Elhamdulillah, Subhanallah, Allahu Ekber'', ali neka vam nijjet bude da tim izgovaranjem budete bliži Allahu (ne bukvalno, fizički bliži, već da On bude vama zadovoljniji, da budete u Njegovoj milosti, a ne u srdžbi), i ne gledajte na ovo iskušenje kao na kaznu, već kao na milost, jer da niste iskušani, možda se nikada ne biste vratili izvoru, možda nikada ne biste povjerovali u svijet gajba (skrivenoga), i time nikada ne biste upotpunili svoju vjeru. Zahvaljujte Allahu, i budite zadovoljni svime što vas pogodi, jer ne možemo znati šta se krije iza nevolja (''nevolja-ne volja'' u prevodu jeste ''ono što nam nije po volji'', a nikako nije apsolutno značenje ''ono što je belaj''). I neka vam spoznaja liječivosti Kur'anom bude znak spoznaje Allaha i Milosti Njegove koju nam je poslao poslednjom objavom, da odbacite ono negativno shvatanje da je to ''skup pravila i propisa'', jer svako pravilo, svaki propis jeste Uputstvo, Milost, jer da nam On nije ukazao, nikada ne bismo pronašli pravi put, nikada se ne bismo očistili, nikada ne bismo postali istinski srećni... toliko što se tiče savjeta. A Allah najbolje zna!
Želim da vam Allah podari jasnu uputu, i da vam to iskušenje zamijeni nečim što je bolje, prijatnije...
Na kraju, Istinska (apsolutna) zahvala pripada samo Allahu.

Dawud
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Pet Jan 26, 2018 6:38 am
Lokacija: Sandžak

Re: Savjet.... hitnooooo !!!

Post od Dawud » Uto Mar 20, 2018 1:59 pm

Da ne razumijete pogrešno rečenicu: ''Nemojte se oslanjati na rukje, tačnije na učače rukji''
Smisao jeste da oni doprinose liječenju, učenje Kur'anskih ajeta slabi džinne, ali da ne pomislite da možete danas na rukju, a večeras ''u provod'', kafići, diskoteke... kaže jedan učenjak, Allah mu se smilovao: ''Onaj koji moli Allaha za oprost, a nakon toga opet počini grijeh, liči na onoga koji se poigrava sa svojim Gospodarom.''
Oslonite se na Allaha, pa zatim svoj oslonac potvrdite činjenjem dobrih djela i izbjegavanjem zabrana (harama).

Odgovori