Anksioznost/depresija ili sihr/nagaz

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
nihadv
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sub Maj 03, 2014 7:38 am

Anksioznost/depresija ili sihr/nagaz

Post od nihadv » Pon Nov 09, 2015 2:37 pm

Esselamu alejkum,

mogu reci da sam upao u neko stanje dileme I zbunjenosti, pa bi vas zamolio da mi pomognete da uz Allahovu pomoc.
Naime prije 3 godine moja majka za koju sam jako bio vezna, je upala u stanje "depresije" a sve kao zbog nakupljenog stresa, da bi kulminiralo sa mojom upalom pluca gdje je ona pomislila da sam dobio karcinom. Jako se puno oko toga nasikirala I tu vece nije zaspala I sve je krenulo odatle, nesanica, napetos, bezvoljnost. Odmah je krenula sa lijekovima (Zoloft, Xanax..) godinu dana tako i na kraju je pokušala samoubistvo, zatim je lezala u bolnici, te je pokušala još nekoliko puta samoubistvo da bi na kraju I izvršila prije godinu dana. Nijedan terapija joj nije pomogla, jedino je imala poboljšanja dva puta nakon što smo joj brat I ja donosili u bolnicu naucenu vodu, talbinu, takođe išla je kod tri ucenjaka (poznata da rade po sunnetu) I sva tri su rekli da se radi o sihru.

Brati i ja smo zbog svega okrenuli se vjeri, namazu, Kur'anu, nakon obojca smo oženjeni, ja sam dobio hvala Allahu swt malog Ahmeda. Međutim neka dva mjeseca nakon njenog preseljenja, ja sam poceo osjecati naglu napetost, nervozu, bezvoljnost, strah, crne misli, nekako sve odjedanput u kompletu.
Savjetovao sam se sa pojedinim ucenim ljudima i svi su mi rekli da se radi o reakciji na pretrpljeni stres, pojacao sam ibadet, naucio sam dosta dova, redovno klanjam, međutim stanje je isto, ako ne i gore.

Otišao sam nedavno kod pravog ucaca (koji radi po sunnetu) i on je upoznat sa cijelom mojom situacijom od prije, tokom rukje nisam imao nekih posebnih reakcija osim titranja mišica, bol u stomaku ali to imam i mimo rukje, jedino što je rekao da imam blokade u stomaku I u glavi I da se radi o NAGAZ, pa sam pokušao da na internet nešto nađem u vezi ovoga ali nema ništa posebno pa bi moje pitanje bilo.

DA LI SE KOD MENE RADI O ANKSIOZNOSTI/DEPRESIVNOSTI ILI O NAPADU DŽINA, SIHR, NAGAZ i molim Gospodara da nagradi za svaki trud sve vas.

Odgovori