ESELAMU ALEJKUM

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
emmy
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Ned Maj 04, 2014 7:20 pm

ESELAMU ALEJKUM

Post od emmy » Ned Maj 04, 2014 7:32 pm

molim vas da mi pomognete meni bliskoj osobi se na testu rukije otkrilo da ima sihir....smrsala je 16 kila ima depresiju..ima strah ne zna ni ona od cega,nesanicu...imala je jos jedno ucenje poslije toga i njen suprug je odlucio da odustanu od toga i da joj daje tablete za depresiju...evo nekoliko dana ih uzima i nema napretka...cak razmislja o samoubistvu.kako da ga nagovorim da nastavi s lijecenjem jer me strah da nesto ne uradi sebi...unarijed zahvalna

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: ESELAMU ALEJKUM

Post od Haris » Ned Maj 04, 2014 8:06 pm

Alejkumu selam.

Da li je njen muž prisustvovao rukji i vidio o čemu se radi? Ako nije treba ga pozvat da prisustvuje i da se uvjeri. Svakako na licu mjesta ponudit i njemu da se testira. Ne bi me iznenadio ni on..

nihadv
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sub Maj 03, 2014 7:38 am

Re: ESELAMU ALEJKUM

Post od nihadv » Uto Maj 06, 2014 7:43 am

Eselamu alejkum,

molim vas za savjet, novi sam clan na ovom forumu, a povod tome jeste stanje moje mame u zadnjih dvije godine.

Da krenem hronološki, u aprilu 2012 godine, ja sam dobio upalu pluca i majka kao majka jako puno se nasikirala oko toga, a posebno jer par mjeseci prije toga naš amidža preselio zbog karcinoma pluca i naravno ona je cijelo vrijeme imala određenu sumnju kada je moja upala pluca u pitanju.
Hvala Allahu dž.š ja sam se nakon par sedmica potpuno opravio, međutim mama nije mogla da spava, odmah je krenula sa antidepresivima, uporedo sa tabletama za smirenje i za spavanje, jer je prije 13 godina isto doživjela veliki stres zbog deložacije, ali kada smo dobili stan i kada je taj problem riješila stanje se popravilo. Moram naglasiti da je moja majka vjernik, uvjek je znala za dragog Allaha, nije obavljala namaz, ali stano je učila i praktikovala koliko je mogla.
Takođe vec nakon par mjeseci otišla je na rukju, kod momka koji radi to iskljucivo po sunnetu (samo ucenje Kur'ana) i osjecala se malo bolje, te i on je tražio da prestane sa antidepresivima i tabletama, što nažlost ona onije uradila. Nastavila je terapiju da pije, miksala i mjenjala je dosta i na svoju ruku, te odlazila kod raznih doktora, koji su svoje terapije preporucivali. Nakon godinu dana krece da kažem najgori period, mama se pokušala ubiti, to je sve nas, posebno mene i brata šokiralo, ali brat i ja smo to shvatili kao opomenu i uputu i to nam je da kažem otvorilo oci. Nakon ovoga mama je u narednih godinu dana odnosno u 2013 pokušala još dva puta da se ubije, ležala je u bolnicama (Jagomir, KC Sarajevo) na desetine terapija i kobinacija, kako kažu doktori moramo da pogodimo kombinaciju.
Uporedo sa ovim brat i ja smo krenuli da tražimo pomoco ljudi koji uce rukju, i došli smo do šhej Abdurezaka, koji nam je dao naucenu vodu, med,te da nosimo mami u bolnicu i da ga nazovemo svaki put prije nego što joj dadnemo ovo, naravno rekao na mje cim izađe iz bolnice da dođemo kod njega. Mama se pocela grozno osjecati, to nam je i Abduezak rekao da ce biti, pocela je imati grozne snove sa životinjama, pocela je biti histericna i govorila je da ovo nemože da izdrži, naglašavam uporedo je i pila antidepresive, te nakon dvije sedmice mama je samo jedno jutro ustala i pocela se ODLICNO osjecati, i dalje nije spavala, ali se osjecala dobro i nakon par dana pustili su je iz bolnice i svi smo hvala Allahu dž.š bili sretni, nismo otišli kod Abdurezaka, te nakon mjesec dana opet su se simpotomi poceli vracati i nakon mjesec dana ja sam mamu preselio kod sebe i rekao da prestajemo sa tabletama i da cemo okrenuti sa lijecenjem Ku’ranom. Opet smo kontaktirali onog ucaca sa pocetka i krenuli smo na rukju, nakon 2-3 tretmana mama je pocela davati jasne znake, glava se okretala dok joj se ucilo, zatim lijevi prst ruke se dizao u razgovoru ucaca sa džinima, nakon 4-5 termina, mama se jako jako dobro osjecala, ovo sve se dešavalo pocetkom ove godine, stim da i dalje nije spavala kako treba. Super se osjecala cijeli februar, mart i od prije 10 dana kada su krenuli ponovo napadi da tako kaže, panika strah od izlaska, bezvoljnost, nesanica, misli da ce poluditi (zaboravio sam napisati da je cijelo vrijeme imala ove simptome) osim u fazama kada se dobro osjecala, stim da je nesanica konstantno prisutna. Trenutno idemo sedmicno na rukju, brati i ja redovno joj ucimo na vodu. Mama klanja redovno svaki namaz vec nekih 4 mjeseca, a brat i ja vec godinu dana i hvala Allahu dž.š na uputi, id ok ovo piše iskren da budem pune su mi oci suza zbog toga jer je ovo za nas jedan opomena, uputa, ali naravno teško mi je zbog mame i pokušavam joj objasniti da jaca svoji iman i da se iskljucivo oslanja na svog Gospodara.
Takođe, Allah dž.š je rekao u Kur’anu, ako neznate pitajte one koji znaju (učene) tako das am došao do ovog foruma da tražim za neki savjet, preporuku.

Da vas dragi Allah dž.š nagradi.

Selam

Odgovori