pitanje u vezi sihira u kuci???

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
nina111
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 10:36 pm

pitanje u vezi sihira u kuci???

Post od nina111 » Čet Apr 04, 2013 8:27 pm

es-selamu alejkum,, imala bih jedno pitanje u vezi sihira,, vec duze vrijeme se lijecim od sihira koji se nalazi u kuci, i zadnji put kad sam bila kod svog lijecnika on je istjerao dzinna, neka je Allahovo dz.s. prokletstvo na njega,, i mnogo se bolje osjecam, redovno prakticiram namaz, Kur an, zikr, znaci sve sto je u sklopu zastite od dzinna, e sad moje pitanje stoji kako pronaci sihir u kuci ili ako ga ne mogu pronaci kako ga unistiti da nema vise delovanja na mene i moju familiju,,
Allah da vas nagradi svakim dobrom na dunjaluku i Ahiretu amin,,,
selam ,,,,,,,,,,,

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: pitanje u vezi sihira u kuci???

Post od Haris » Čet Apr 04, 2013 9:26 pm

Došao je čovjek Poslaniku a.s. i rekao da mu oporuči nešto, i to je izgovorio tri puta svaki put je dobio odgovor "Ne srdi se". Pa i ja tebi kažem, ne srdi se, pogrešan je taj pristup "neka je prokletstvo na njega".

Sjeti se da si i ti nekad bila u džahilijetu pa si možda nekom uradila neku nepravdu, pa je možda on rekao, Allahu smiluj joj se i uputi je. Pa dođe životni slučaj pa se ti okrenu vjeri. A da je neko rekao prokletstvo neka je na tebe, gdje bi bila..

Uglavnom se radi o popravkama sebe, lično sebe. Ne radi se o tome hoćeš li ti otić tetki, strini pod sumnjom da će ti ubacit u kafu, ili da će ti nekad nešto u kući postavit. Činjenica je da namaz, Kur'an, zikr i td. djeluju najjače na sihr, ali postoje sitnice koje svaki čovjek individualno mora pronaći kod sebe i promijeniti.

ProudMuslim
Mlađi član
Postovi: 71
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 3:18 pm

Re: pitanje u vezi sihira u kuci???

Post od ProudMuslim » Pet Apr 05, 2013 11:38 am

Haris mozes mi molim objasniti sta znaci dzahilijet? :)

I sasvim se slazem sa odgovorom. Meni isto nije bilo jasno kad mi je Enes objasnjavao, pa kako znati gdje je, kako se sacuvati, onda ti moze svako podvaliti svaki dan..
Nije fora da saznas kao, i onda cuvas se te osobe jer ona pravi pa ovo pa ono..kao sto je Haris rekao sve se radi o tebi licno..kako ces ti poceti gledati na stvari, hoces se vratiti vjeri, hoces prakticirati sve sto je potrebno..jer sve sto se ti desi, desi se ti voljom dragog Allaha, i On zna najbolje sto je tako..

Mi pored Harisovog nabrojanog pustamo rednovno suru baqarah, rukiju, Kur'an citav, citamo vise, ucimo vise,... prije sebi smo uvjek palili muziku, ili kad pospravljamo pa razgrmi muzika jos kad usisavas da cujes :D ..ali ja sad upalimo sure pa slusamo..to sam cula da baqarah isto odgoni sejtane iz kuce..

nina111
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 10:36 pm

Re: pitanje u vezi sihira u kuci???

Post od nina111 » Pet Apr 05, 2013 8:14 pm

selam,, brat Haris je sasvim u pravu, naravno treba steci Allahovo zadovoljstvo i trudimo se koliko mozemo a Allah najbolje zna, sto ti kazes kada radi usisivac muziku pustis da bude jaca od zvuka usisivaca ali vjeruj bilo nekad odavno, sad pustim suru el-Bekare da je cujem dok usisavam sobu, sve sto se radi treba raditi radi Allahovog zadovoljstva, :) da bi Allah dz.s. spustio milost na nas,, amin ,,,
selam ,,, :)

Ummah
Stari član
Postovi: 306
Pridružio se: Ned Dec 04, 2011 7:44 pm

Re: pitanje u vezi sihira u kuci???

Post od Ummah » Pet Apr 05, 2013 9:21 pm

Esselamu alejkum.

nina, samo nesto da dodam u vezi sa ovim 'neka je proklet'. vecina muslimana to kaze pri pominjanju sejtana. medjutim, nije potrebno. on je svakako proklet, tako da je bespotrebno to dodavati. medjutim, ima nesto drugo. pri njegovom pomenu bismo trebali reci ono sto nam koristi - 'euzubillah', jer time trazimo za sebe zastitu od njega kod Allaha dz.s. a kada kazemo 'neuzubillah' onda trazimo zastitu za nas. dakle, sejtan, neuzubillah.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: pitanje u vezi sihira u kuci???

Post od Haris » Sub Apr 06, 2013 4:27 pm

@ProudMuslim, riječ džahilijet je arapska riječ što označava period prije Islama, neznanje i td.

Čini mi se da ima predaja ovo što navodi @Ummah. Kaže se kad spomenemo šejtana i kažemo lanetullahi alejh (Allahovo prokletstvo na njega), tada šejtan postane ko planina, a kada kažemo "Euzubillahi-minešejtanir-radžim" (Utječem se Allahu od prokletog šejtana), data šejtan postaje sitan.

nina111
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 10:36 pm

Re: pitanje u vezi sihira u kuci???

Post od nina111 » Sub Apr 06, 2013 7:32 pm

Allahu Ekber nisam znala o tome nista, moja mama cesto kaze lanetullahi, kada covjek ne zna i grijesi, za neuzubillah znam,, ma tu smo da se pomazemo, opominjemo i ispravljamo da nas Allah ucvrsti i ojaca na pravom putu Islama amin ,,,
selam ,,, :)

Odgovori