pitanje u vezi nerotkinja ???

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
nina111
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 10:36 pm

pitanje u vezi nerotkinja ???

Post od nina111 » Sub Mar 02, 2013 7:30 pm

Selamu alejkum imam jedno pitanje u vezi zena nerotkinja, moja sestra je bila u braku 8 godina i nije imala djece u braku posle nekog izvesnog vremena ustanovilo se da ona ne moze imati djecu, njen muz je posle tog saznanja poceo stvarati probleme sto ju je i na kraju ostavio,, Moje pitanje stoji da li je ispravno u islamu da muz napusti svoju zenu, iako je mnogo voli zato sto mu ne moze roditi djete i da je samo to razlog,, kao da krivi nju zbog toga, a znamo da je sve sto dolazi i odlazi Allahova volja i odredjenje, slava i hvala pripada sam Allahu dz.s.
selam ,,,

Enes
Site Admin
Postovi: 664
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Re: pitanje u vezi nerotkinja ???

Post od Enes » Sub Mar 02, 2013 8:06 pm

A.selam, nema pravo da je krivi ali i jedno i drugo u takvim situacijama imaju pravo na razvod braka.Da lije to najpametniji potez...To samo Allah zna.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: pitanje u vezi nerotkinja ???

Post od Senad » Sub Mar 02, 2013 8:46 pm

Poznajem dosta parova koji su bili u braku 10 godine i nakon razvoda žena se uda za drugog i rodi . Vazda je bila kriva zbog toga u prvom braku.

Koji je problem kod sestre?

nina111
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 10:36 pm

Re: pitanje u vezi nerotkinja ???

Post od nina111 » Ned Mar 03, 2013 7:43 pm

selam, moja sestra ima problem sa zatvorenim kanalima,, ja razumijem da ona nije ni prva ni poslednja koja ne moze roditi djete, vec me zanima da li je ispravno da njen bivsi muz krivi nju zbog toga, brat Enes je lijepo naveo da se bracni par i ako ne mogu imati djece razici se na lijep nacin i dogovorom,, da li se jedan vjernik i pravi musliman smije ponasati tako i kriviti nekoga i ako zna da je sve sto se dogadja i biva Bozijom voljom i odredjenjem, i da je sve to sudbina,,,
SELAM ,,,

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: pitanje u vezi nerotkinja ???

Post od Haris » Uto Mar 05, 2013 8:26 pm

Niko nije kriv za svoje zdravstveno stanje, pogotovo kada je riječ o stanjima na koje ne možemo uticati.. Čim su pokušavali imati djecu znači da imaju želju i voljeli bi da je drugačije, ali Allah daje kome šta hoće. Nekom muško, nekom žensko, nekom i muško i žensko, a nekog ostavi bez poroda. Allah zna, a mi ne znamo. Mislimo da je nešto dobro za nas, a ono se ispostavi da nije, i mislimo da je nešto loše po nas, a ono je ustvari dobro. Opet, Allah zna, a mi ne znamo.

Možda onaj koji ne može imati djece, kada bi ih imao zglajz'o bi, ne bi ih mogao izvesti na pravi put pa bi se dodatno na njeg teret navalio, te bi morao odgovarati zbog ponašanja djece. To su sad već druge teme.

Odgovori