djeciji tik ili urok

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
KEVSER
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Sub Okt 27, 2012 9:29 am

djeciji tik ili urok

Post od KEVSER » Ned Okt 28, 2012 10:48 am

Es-selamu alejkum i Bajram serif mubarek olsun,
jako sam zabrinuta zbog stanja moje djevojcice(12) godina.
JAko pametna djevojcica, inteligentna, uci Kur'an , klanja( ne sve vaktove).
Dugo vec ima problema, da ponavlja neke radnje, sa odredjenim dijelom tijela, na pocetku je to bilo ocima-miganje,kasljucanje, ali je to prolazilo.evo vec ima godina dana da neprestano radi te radnje, samo sto je to sada i sa glavom-klimanje i sa rukom trzanje, i pojedini vokali,poskakivanje u mjestu, itd...Smatrala sam da je dovoljno to sto ona uci Kur'an, nikad nisam pomisljala na rukje itd...isli smo doktoru,..rekli su da je to tik,i da ce izaci uz doba puberteta,..psiholog je predlozio i tablete, koje sam davala joj dvije sedmice, i cini mi se jos je bilo gore, prestala sam. Sada smo pomislili na urok, sto je mozda greska, sto smo tek sad pomislili.Odmah sam joj naucila na vodu 7x FAtihu, Ajetul Kursiju, Felek NAs Ihlas FAtihu,..to je pocela piti, pustila sam joj(internet ) rukju -test -prvi put je zaspala, od umora ili ? drugi put je poslije sabaha normalno poslusala, kaze da nije imala reakcije,..Allah dz.s. upucuje,..dajte savjet,..Allah vas nagradio

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: djeciji tik ili urok

Post od Haris » Ned Okt 28, 2012 6:56 pm

Alejkumu selam, Bajram Mubarek Olsun i tebi :)

Ja ne bih preporučio da na svoju ruku prekidate terapiju, a i dvije sedmice su prekratak period da bi se nešto ustanovilo.

Iz moje prošlosti:

Sa nekih 9 godina javio mi se isti tik miganje, i na neki način kao naprezanje očiju. Normalno gledaš i počneš očima zabuljivat, počneš ih kolačit. To je ustanovljeno kao tik, i obavio sam kijamet snimaka, CT sam jednom radio i ok je bilo, a EEG sam radio ne znam ni sam koliko puta, te pio tablete Apilepsin. Prvo sam pio veliku dozu, te kasnije smanjivao i smanjivao ali sve pod nadzorom neuropsihijatra dok nije na kraju ukinuto. To je trajalo nekih 8 - 9 godina. Znači krenulo je sa 9 godina i do neke 17-te godine je prestalo. Zadnji put sam bio prije 6 godina kod neuropsihijatra. Od tad je hvala Allahu dobro. Ponekad se javi miganje ili kolačenje očiju ali to je samo kad sam umoran i kad me oči bole. Inače sve je dobro.

Nisam se provjeravao rukjom nikako ali vjerovatno i nije bilo to u pitanju.

Ako te baš interesuje, provjeri, čisto da budeš mirna, ali se konsultuj sa učenijim po pitanju toga jer koliko god je doktor loš, opet više zna od onog koji je tesar, informatičar i sl. :)

Zbog tog mog iskustva nešto ne povezujem sa tim, ali Allah zna najbolje :)

KEVSER
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Sub Okt 27, 2012 9:29 am

Re: djeciji tik ili urok

Post od KEVSER » Ned Okt 28, 2012 7:56 pm

selam , da te Allah dz.s. nagradi na pokusaju da mi savjet das,...ali se jos uvijek bojim tih lijekova, jer imaju strasne nuspojave,..prvu sedmicu je izgledalo kao da pomazu kasnije nije mogla dobro da spava,..i onda je bilo jos gore,zato sam ih prekinula. Jos uvijek sam jako nesigurna, ali insaAlllah na Allaha se oslanjam.

Senad5
Mlađi član
Postovi: 120
Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 8:07 pm

Re: djeciji tik ili urok

Post od Senad5 » Sre Okt 31, 2012 4:17 pm

Selam alejkum,
smatram da ti treba pomoć učača Kur'ana jer par kratkih suri je nedovoljno. Neredovan namaz isto tako otvara čovjeka podložnim uticaju džina šejtana. Čovjek sam sebe postavi otvorenom metom bez ikakve zaštite jer se je udaljio od Allahovih odredbi. Drugo, učenje Kur'ana bez poimanja značenja je nedovoljno. Treba joj uživo proučiti rukju od najmanje 30 minuta do jedan sat vremena.

Samoliječenje ne preporučujem osobama koje se ne drže redovnog namaza, ne plaćaju redovan zekat i ne drže se ostalih Allahovih odredbi i propisa. U toj situaciji učač rukje može biti uzrok da džini i sihri i urok nestane, kao što je to bio slučaj i praksa našeg poslanika s.a.w.s koji je učio rukju i naređivo drugima da uče rukju. Ko ne zna učiti neka ne gubi vrijeme sa samoliječenjem jer džini su veoma lukava bića i vide dobro ko se drži vjere a ko je zalutao i treba mu pomoć.

Odgovori