Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
besima
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 11:38 am

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Post od besima » Pet Jun 15, 2012 12:45 pm

Pitanje naravno u vezi sihra i rukje. Imam džina, izgleda je već dugo prisutan, tako da mi je postao normalnim dijelom života (euzubillah), nedavno sam krenula na rukju - i tako uopće saznala da imam džina, međutim slabi mi povjerenje u učača, znam da je Allah taj koji liječi to da odmah razjasnimo, međutim, koliko vidim rukje mogu trajati i satima ako je potrebno, kod mene to bude 15-20 minuta, ništa posebno se ne desi, i dalje uzimati terapiju, i to je to. A meni volja za liječenjem lagano opada jer sam se već saživila sa problemom, i bitno mi je da funkcioniram - a većinu vremena funkcioniram normalno, i zapravo se ni ne sjećam kako je to nemati džina-nažalost sam navikla na stanje u kojem jesam i našla načina elhamdulillah da svejedno funkcioniram. Zanima me vaše mišljenje oko trajanja rukje, i zanima me što učiniti kako bih se motivirala na liječenje od toga, jer mi je malo previše svejedno, a s druge strane kad si džin da oduška onda nastanu zbilja veliki problemi (od onoga što sam sama uspjela istražiti imam dosta simptoma da je u pitanju sihr rastavljanja - ali ne znam da li je samo to ili još nešto ima)
Eh da, još samo ovo- znam da je žurba od šejtana, meni se ne žuri, nego se nemam baš volje liječiti...pogotovo što bi to liječenje moglo potrajati dugo ovim tempom. a ja nakon rukje prvih dan dva sve radim kako treba i trudim se puno, a onda vremenom taj entuzijazam opada, i prestajem uzimati terapiju, paziti da sam što više pod abdestom itd. vjerske obaveze uredno izvršavam neovisno o tome, i tražim načina da se više približim Allahu da mi se smiluje i pomogne, ali opet, nije to sve baš od srca, bar ne dovoljno od srca koliko se meni čini.
Allah Vas nagradio za odgovor.
Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Post od Haris » Pet Jun 15, 2012 1:07 pm

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Liječenje ovisi od toga koliko je jak džin, ovisi od toga da li se sihr obnavlja, ovisi od toga kakvi smo mi u našem ponašanju (ibadetima), da li stvaramo štit oko sebe i td.
Elhamdulillah, namaz je uspostavljen, što je najvažnije.

Cilj džinna, a možda se to kod tebe i desi je da ti otežaju uzimanje terapije da bi se ti vratila na isto.
Primjer: Da imaš neku tešku bolest, tipa rak, i td. i da ti doktor kaže da moraš pit te i te tablete jer će ti pomoć, sigurno da bi pila i ne bi propuštala ni jedne.
Tako se moraš potrudit uspostavit taj kontinuitet sa terapijom jer kad oni popuste, i ti osjetiš kako je lijepo bit zdrav, barem i na privremeno, dok se oni povuku, onda ćeš inšaAllah dobijat veću volju za liječenjem. A to sad je ništa drugo nego oni prave još veći pritisak na tebe i otežavaju ti da napustiš. Slično kao što šejtan radi sa namazom. Kad te natjera da ga ostaviš, onda može jahat kako hoće.

Što se tiče trajanja rukje, kao što rekoh, ovisi o mnogo utjecaja.
Nekada je potrebna rukja od 15-20 minuta, i ako je džin slab da napusti tijelo. Nekad je potrebna rukja od sat vremena, dok nekad se mora ići mjesecima i godinama na rukju da bi se problem riješio. I opet, ponavljam, ovisi o više faktora. Ima i toga da je zbog učača. Ako učač nije ispravan, veća je šansa da se ne desi ništa korisno, ili čak da još gore postane.

Npr. prije Enesa ja sam išao kod jednog učača koji mi ustvari nije ni učio osim prvi put 5 minuta čisto da se provjeri imam li problem. Svaki sljedeći put sam dobijao paprić koji trebam stavit u vodu, i zadržavao bih se svega 5 minuta, i onda sam otiša dalje tražit pomoć.

besima
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 11:38 am

Re: Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Post od besima » Pon Jun 18, 2012 6:15 am

Hvala na odgovoru, da Vas Allah nagradi,

tek sam počela iščitavati pomalo ovaj forum, i vidim da ima ljudi i sa većim iskušenjima pa se bore, što mi je dodatna motivacija, i vidim da zbilja jedni drugima pomažu elhamdulillah što nas je Allah učinio braćom i sestrama i da si tako svi pomažu.

evo jedan link da li je možda nekome ova biljka poznata, i da li to ima negdje za nabaviti na području Bosne i unaprijed se ispričavam ako je ovo već negdje spomenuto, još sam nova i istražujem

http://www.ljekovitamockurana.com/compo ... dzina.html

esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu :)

piramida
pisem pomalo
Postovi: 21
Pridružio se: Pon Jul 16, 2012 4:47 pm

Re: Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Post od piramida » Pet Jul 27, 2012 6:07 pm

taj kostus sigurno moze se naci negdje u biljnim apotekama,samo dali je znati kako se on zove na latinski ili sam ja nedze citao da je on porijeklom iz indije ta biljka eh sad jeli to tacno.a ovi sto znaju malo vise brate dragi trebaju da malo vise daju sa objasnjenjem o kojem se caju ili biljci radi.recimo pogledaj te sve vise doizrazaja dolaze cajevi razni u lijecenju od ovakvih bolesti jer majka priroda daje dobre cajeve ,imam iskustva .sa cajevima volim piti cajeve,i kod mene je jos ostalo koje kakvih od davnina i od rata problemi koje sad samo sa cajevima to cistim te koje kakve blokade i upale,i tako selam od mene.

Odgovori