dova mazluma

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Hanzala
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 10, 2011 7:46 am

dova mazluma

Post od Hanzala » Pon Sep 05, 2011 9:32 am

selam aleykum...imam opravdane sumnje glede par osoba,vezano za sihr koji sam pojela i za kradju odjece.Trudim se da ne propustam nocni namaz i dovu.Izmedju ostalog molila sam za neki znak ako su te osobe umijesane,a isto tako sam molila i da ih kazni...ALLAHU EKBER,ALLAHU EKBER,prvi put nije prosao ni cijeli dan,saznala sam da se desilo nesto u toj porodici.Dovila sam Allahu da ih kazni i na dunjaluku,pa se i to desilo..upravo onakvom kaznom za koju sam molila ALLAHU EKBER,ALLAHU EKBER...nije mogla biti slucajnost,nije mogla biti slucajnost...dolazilo mi je nekada da stanem ispred njih i kazem nesto :twisted: ..al sta bih time dobila...ne znam sta da mislim,moze li mi netko pojasniti ovo,posavjetovati me...znam za hadise koji govore o dovi mazluma..selam

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: dova mazluma

Post od Haris » Pon Sep 05, 2011 10:51 am

Esselamu alejkum,

Držim se stava da je bolje osaburiti. Takvim ljudima dovoljna kazna što su takvi, što nisu sa uputom i slično.
Ako očekuješ da ti bude oprošteno na Sudnjem danu, moraš se i ti uložiti pa praštati na dunjaluku.

Evo primjer:

Židov koji je Poslaniku s.a.v.s. svaki dan stavljao izmet pred vrata, a Poslanik bi samo izašao, sklonio i nastavio dalje. Jedan dan kada izmeta nije bilo, Poslanik se pobojao da židov nije bolestan i otišao da ga obiđe. Tada je židov primio Islam. A kao poslanik, da je nešto poželio, ispunjeno bi bilo sigurno. Išao je sa druge strane.

Drugi primjer, Poslanik je išao u grad Taif (čini mi se da je taj naziv grada), te pozivao u Islam. Onda je bivao kamenovan od djece i ljudi, i protjerali su ga. Vidno pogođen situacijom, Allah swt mu je poslao meleke koji su mu rekli, ako želiš da sastavimo brda pored grada, da ih zemlja proguta, te da ih više ne bude, samo reci, bit će ispunjeno. On je rekao da je došao da poziva ljude, a ne da ih ubija, te učinio dovu. Kasnije je taj grad postao srce Islama pored Mekke, Medine i td.

Rezultat Poslanikovih primjera nam govori da je bolje oprostiti i dignuti ruke i tražiti uputu za tog nekog. Jer kao što on nije upućen, tako smo i mi jučer lutali dok nas nije nešto sabralo.

A puno veća nagrada je da neko bude upućen tvojim sebebom, nego da bude kažnjen. Tako biraj..

S druge strane, veliš da imaš opravdane sumnje, to znači da čak i nemaš dokaze. Pa koja je svrha onda?

Obrati pažnju na prvi dio hadisa:

Od Ibn-Mes'uda prenosi se merfu'-predanje, pa se kaže: "U Džennet neće ući onaj ko u svom srcu bude imao trunku oholosti, niti će ući u Vatru onaj u čijem srcu bude trunka imana."

A zar nije oholost to što ti posjeduješ?

sadaka
Mlađi član
Postovi: 187
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: dova mazluma

Post od sadaka » Pon Sep 05, 2011 5:25 pm

Selam alejkum Sestro,brat Haris potpuno je u pravu,i u to nemoj da sumjas Sestro.
Nemoj da propustas Nocni namaz u tome je veliki spas,ali kad dovis Dragom Allahu u tom nocnom namazu,za neki znak,neka ne bude vise taj znak,kao sto si dovila,nego neka bude neki drugi znak, da ti Dragi Allah da neki znak u snu,gde se nalazi sihir,ili znak ozdravljena.
Sa ovim postupkom ne nailazis na Allahovo nezadovoljstvo.

Sestro ,kako znas ,da si sihir pojela?

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: dova mazluma

Post od Senad » Pon Sep 05, 2011 5:48 pm

Hanzala napisao:selam aleykum...imam opravdane sumnje glede par osoba,vezano za sihr koji sam pojela i za kradju odjece.Trudim se da ne propustam nocni namaz i dovu.Izmedju ostalog molila sam za neki znak ako su te osobe umijesane,a isto tako sam molila i da ih kazni...ALLAHU EKBER,ALLAHU EKBER,prvi put nije prosao ni cijeli dan,saznala sam da se desilo nesto u toj porodici.Dovila sam Allahu da ih kazni i na dunjaluku,pa se i to desilo..upravo onakvom kaznom za koju sam molila ALLAHU EKBER,ALLAHU EKBER...nije mogla biti slucajnost,nije mogla biti slucajnost...dolazilo mi je nekada da stanem ispred njih i kazem nesto :twisted: ..al sta bih time dobila...ne znam sta da mislim,moze li mi netko pojasniti ovo,posavjetovati me...znam za hadise koji govore o dovi mazluma..selam
Esselamu alejkum

sihir kao iskušenje nije da bi se tragalo ko je to učinio već da se razmislilo o iskušenju i kako odgovriti na iskušenje. Ako je tvoj odgovor kazna za one kiji su ti učinili to a još uvjek sumnjaš tu se šejtan poigrava sa tobom.

Nije važno ko je to učinio ti nemaš ništa od toga. A da si dovila npr. Allahu ja prepuštam tebi svoj slučaj. Oni koji su učinili meni nepravdu učini onako kako je najbolje za mene ,moju vjeru, itd.

Ti si sad u velikoj nedoumici potrudi se da izađeš iz te nedoumice , pokušaj srcem da razmišljaš. kosultuj se sa onim koji znaju prije nego bilo šta uradiš,, to se ne riješava preko noći .

Jedan primjer ; momak se liječio (i sada se liječi)od sihira i imao je početni uspjeh nevjerovatan ,, i svaki dan se vidjelo vidno napredovanje, ,, šta se kasnije desilo,,, nasjeo je na te i takve šejtanske vesvese , na brzo dešavanje svega onog kako je on to zamislio i dovio ,, Upustio se snjima u rasprave (ponuda, iizvršenja, naredbe ) misleći da je zaista toliko jak da se može stim nositi . Kako ga nisu uspjeli navući da učini nešto teže a i on je sam vidio da su ga nasankali povuko se a onda su udarili kontru , počeo je popuštati sa terapijama, teško mu obavljat namaz u džematu i mnoge druge radnje koje je bio doveo do savršenstva.
doktorima je dao novca ni sam ne zna koliko,,ufurajumu sada misli kako ima tumor debelog crijeva ,, a on odmah po doktorima,, kada to sve ispita,nema ništa,, nekakve ciste,, srce, jetra, bolovi u testisima, tačno osjeti kretanje kroz tjelo i tačno zna na kojoj su poziciji i tako ga vintaju .

Allah najbolje zna šta je to kod tebe drži se ispravnog poimanja vjere, čitaj, razmisli i posajvetuj se sa nekim prije nego napraviš neki iskorak.

Brat HAris ti može dosta pomoći neusturčavaj se pitati

Selam

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: dova mazluma

Post od Haris » Pon Sep 05, 2011 7:43 pm

sadaka napisao:Nemoj da propustas Nocni namaz u tome je veliki spas,ali kad dovis Dragom Allahu u tom nocnom namazu...
Samo da se nadovežem. Veli nam jedan dobar alim, hafiz da sve što je dobio u životu, dobio je preko noćnog namaza.

Teško je to, a ko može, hvala Allahu. To je borba. Nekad se teško nagovoriti da se klanja odmah uz ezan, a kamoli ustat po noći.

Da te Allah nagradi..

Hanzala
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 10, 2011 7:46 am

Re: dova mazluma

Post od Hanzala » Uto Sep 06, 2011 6:10 am

selam...sve je to lijepo sto si rekao brate Senade..i tako sam radila,namaz na vrijema,na svakom rekatu bih proucila najmanje jedan hizb,ucila redovno Qur'an,zikrila..trudila sam se da mi svaki korak bude u ime Allaha.Tada sam i osjecala onu slast u namazu,koje vise nema.Sada sam kao robot.A ona dova koju sam spominjala..uh..izrekla sam je kada sam bila u tako jadnom stanju,i sada ne znam da li sam pogrijesila.Dosla sam dotle da nisam mogla hodati,jesti,gubila sam vid a muz mi je hizmetio kao oko malog dijeta.Nosio me do wc-a,cistio me,kupao,hranio..U svemu tome,nisam mogla ostati u drugom stanju,a svi nalazi nam u redu.Roditelji na distanci,najradje bi da me posalju u neku ustanovu za umno poremecene.Nisu u vjeri i tesko im je pojmiti ovo moje stanje.Oko mene sve se zatvorilo..i desilo mi se tako da sam jednostavno izgubila sabur i rekla..hm bolje reci vristala sam,kada sam molila Allaha da kazni te osobe.I desilo se to sto sam dovila,i samo pojacalo sumnje.Brate Harise..znam ko mi je bio u kuci kada mi je nestala odjeca,a znam i ko je bio kada se *nekim cudom*vratila.Kako da molim za onog ko mi zeli zlo?Nisam jos na tom stupnju.Udajom sam promijenila i mjesto boravka,novi ljudi,obicaji.A sada sam u takvom stanju da nikome ne vjerujem,niti ikoga pustam u kucu.A kada bih izasla dobijala sam napade gusenja i muz bi me odmah vracao kuci.Sem njega tj.muza nemam vise nikoga...a zaista mi treba razgovor,lijepo druzenje.Danima ne mogu uzeti Qur'an da ucim..stalno placem i samo bih spavala.Nekada jedva cekam noc samo da legnem,da zaspim..da ne mislim.U mene se uvuklo nepovjerenje i neka mrznja.Cini mi se nekada da cu zaista poludjeti.Nekoliko zadnjih mjeseci terapiju uopste ne koristim,u svemu sam zakazala skroz.Nemam volje ni zelje za bilo cim.Sad vidim kako me je podstanar nokautirao,a ja sam mu to dopustila.Hvala Allahu,ni jednom otkako sam u ovom stanju,nisam ni pomislila *a zasto bas meni*.Ove sumnje su se tako uvukle u mene i ne daju mi mira.Jedno vrijeme sam dosla dotle da sam samo o tome htjela i morala govoriti.Stalno sam izvlacila iz sjecanja svaki trenutak proslost...koji gubitak za mene,na sta sam trosila vrijeme.Tako mi je bilo drago kada sam pronasla ovu stranicu,nekakvo sam olaksanje osjetila.I dugo mi je trebalo da se javim.Ali i to pod nekim strahom,sta napisati i koliko toga smijem reci.Stalno mi je u glavi bilo to,a mozda bas ona osoba koja ti je to napravila ce procitati..uh,blesavo znam.Tako da je sve ono sto sam napisala samo mrvica,onako zbrda-zdola sto bi nas narod rekao.Hvala vam na lijepim savjetima,Allah vas nagradio svakim dobrom,olaksao i dao lijeka onome kome je potreban,ucvrstio vas iman..amin...svako dobro vam zelim selam

hurma
Mlađi član
Postovi: 115
Pridružio se: Pet Sep 24, 2010 1:52 am

Re: dova mazluma

Post od hurma » Uto Sep 06, 2011 12:07 pm

Hanzala napisao:selam...sve je to lijepo sto si rekao brate Senade..i tako sam radila,namaz na vrijema,na svakom rekatu bih proucila najmanje jedan hizb,ucila redovno Qur'an,zikrila..trudila sam se da mi svaki korak bude u ime Allaha.Tada sam i osjecala onu slast u namazu,koje vise nema.Sada sam kao robot.A ona dova koju sam spominjala..uh..izrekla sam je kada sam bila u tako jadnom stanju,i sada ne znam da li sam pogrijesila.Dosla sam dotle da nisam mogla hodati,jesti,gubila sam vid a muz mi je hizmetio kao oko malog dijeta.Nosio me do wc-a,cistio me,kupao,hranio..U svemu tome,nisam mogla ostati u drugom stanju,a svi nalazi nam u redu.Roditelji na distanci,najradje bi da me posalju u neku ustanovu za umno poremecene.Nisu u vjeri i tesko im je pojmiti ovo moje stanje.Oko mene sve se zatvorilo..i desilo mi se tako da sam jednostavno izgubila sabur i rekla..hm bolje reci vristala sam,kada sam molila Allaha da kazni te osobe.I desilo se to sto sam dovila,i samo pojacalo sumnje.Brate Harise..znam ko mi je bio u kuci kada mi je nestala odjeca,a znam i ko je bio kada se *nekim cudom*vratila.Kako da molim za onog ko mi zeli zlo?Nisam jos na tom stupnju.Udajom sam promijenila i mjesto boravka,novi ljudi,obicaji.A sada sam u takvom stanju da nikome ne vjerujem,niti ikoga pustam u kucu.A kada bih izasla dobijala sam napade gusenja i muz bi me odmah vracao kuci.Sem njega tj.muza nemam vise nikoga...a zaista mi treba razgovor,lijepo druzenje.Danima ne mogu uzeti Qur'an da ucim..stalno placem i samo bih spavala.Nekada jedva cekam noc samo da legnem,da zaspim..da ne mislim.U mene se uvuklo nepovjerenje i neka mrznja.Cini mi se nekada da cu zaista poludjeti.Nekoliko zadnjih mjeseci terapiju uopste ne koristim,u svemu sam zakazala skroz.Nemam volje ni zelje za bilo cim.Sad vidim kako me je podstanar nokautirao,a ja sam mu to dopustila.Hvala Allahu,ni jednom otkako sam u ovom stanju,nisam ni pomislila *a zasto bas meni*.Ove sumnje su se tako uvukle u mene i ne daju mi mira.Jedno vrijeme sam dosla dotle da sam samo o tome htjela i morala govoriti.Stalno sam izvlacila iz sjecanja svaki trenutak proslost...koji gubitak za mene,na sta sam trosila vrijeme.Tako mi je bilo drago kada sam pronasla ovu stranicu,nekakvo sam olaksanje osjetila.I dugo mi je trebalo da se javim.Ali i to pod nekim strahom,sta napisati i koliko toga smijem reci.Stalno mi je u glavi bilo to,a mozda bas ona osoba koja ti je to napravila ce procitati..uh,blesavo znam.Tako da je sve ono sto sam napisala samo mrvica,onako zbrda-zdola sto bi nas narod rekao.Hvala vam na lijepim savjetima,Allah vas nagradio svakim dobrom,olaksao i dao lijeka onome kome je potreban,ucvrstio vas iman..amin...svako dobro vam zelim selam
Alejkumu selam. Amin!

Eh sestro draga, ne znam odakle bih pocela. Mi smo svi slucaj za sebe, ali ipak toliko zajednickog imamo. Evo da pocnem od mojih gresaka sto sam radila u pocetku. Ti si korak ispred mene, jer ja sam se pitala ''zasto ja''. Estagfirullah!!! Da mi Allah oprosti na neznanju. I osjecala isto i mrznju i prezir prema osobi za koju ja smatram da mi je to uradila. Ali onda hvala Allahu, nadjem ovaj forum, i malo po malo, korak po korak, citam, braca i sestre odgovaraju i bodre, podrzavaju, savjetuju.

I pokajem se za to sto sam nosila u srcu, taj prezir i mrznju i molila i dovila da me od toga ocisti. Jer sam jedan dan uporedjivala sve blagodati od Allaha date meni i toj osobi, i shvatila da sam ja na vecem dobitku! Sihir je nista sa upredbom na sve dobro cime me Allah obdario. Elhamdulillah!!!!!

Nije lako! Nimalo! I ja sam kao ''zombi'' po kuci hodala, trebala isto tako pomoc od muza kada bih ustajala, plac, vristanje itd. A najgore su bile misli koje je sejtan unosio-''kako sam bezvrijedna, nizasta nisam, nesposobna, nisam u stanju brinuti se ovakva ni o muzu ni o djeci ni o kuci, nikome ne vjeruj, svi ce te prevariti itd.'' Ali nisam nikad odustajala od terapije. Zato nemoj ni ti. Istina, ne moze se uvjek istim tempom, ali mozes koliko mozes. Pomalo sve, nemoj pretjerivati ni u cemu. Rasporedi sebi sta i kako i kada. Slusaj predavanja, citaj.

Znamo svi da iman slabi i jaca, a ti kad osjetis da podje slabiti, dovi da te Allah ucvrsti. I kao sto rekoh, citaj i slusaj predavanja. Poslusaj predavanje Nisada ef.Drndic, imas ovde na forumu. Ja sam plakala!!! I eto, hvala Allahu, muz ti je podrska, kao sto je meni moj bio. Znaci nisi sama, jer to je jedan veliki plus. I bice sve uz Allahovu pomoc u redu, samo se ne prepustaj sejtanu da te pogazi i odvraca od namaza i terapije. I ne dozvoli da ti sihir podje vladati zivotom, zivi normalno, kao sto rekoh, rasporedi sebi dan, i polako sve, korak po korak.

Molim Allaha da te ucvrsti i olaksa, podari ono najbolje i izvede na pravi put. Amin.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: dova mazluma

Post od Senad » Uto Sep 06, 2011 5:56 pm

Esselamu alejkum

Sestro, ti moraš pristupiti liječenju na jedan drugačiji način suština je ista samo oragnizacija drugačija.

*Namaz redovno makar farzove, ležeći, stojeći, sjedeći ,kao god samo ga obavi.
*Jutarnji i večernji zikrovi ,zikrovi pred spavanje.
* Svako veče pred spavanje prouči samo jednu stranicu kur'ana istu tu stranicu pročitaj i prevod,,samo jednu stranicu.
*Obavezno konzumirati vodu, ulje maslinovo , med,ulje ćurkota.
*Ako si u mogućnosti obaviti jutarnje tuširanje da bude ugodna ni prehladna niti vruća.
* svaki dan u isto vrijeme odslušaj rukju
* KAda ti dođu muke slobodno popij lexaurin,ili apaurin
* Konzumiraj domaće jabukovo sirće na slijedeći način
2dcl vode 1 s.k. sirćeta i 1 s.k. meda bagrem 2 x na dan
* Ujutro na prazan stomak popij čašu dvije mlake vode sa medom
Konzumirati zelene salate u koju je dodato jabukovo sirće, limun, maslinovo ulje,,jesti morske plodove,

* Konzumirati matičnu mliječ , propolis

Uradi obavezno ultra zvuk abdomena, EKG i uradi laboratorijske nalaze krvi i urina
Otiđi na fizikalne terapije kod fiziterapeutkinje da ti uključi struju na rameni pojas i da ti prođe sa dubinskim laserom kod lopatica.

Kod kuće neka ti muž masira rameni pojas, stopala, neka ti namaže cjelo tjelo maslinovim uljem na koje je naučeno.

Svako veče i jutro vršiti prozračivanje prostorija u kojima boravite.

Sve što ti je sumljivo a može da gori samo pali, sve predmete koji su sumljivi posuti naučenom vodom razbiti , zapaliti, i bacaj.

Temeljito očistite kuću, moli Allah s.w.t. da ti pokaže ako ima sihira u kući da ti pokaže i da ti pomogne da ih svojm rukom uništiš!

Nečekaj, kreni odmah onoliko koliko su tvoje mogućnosti!

Moraš postaviti prioritete , okreni sve to u svoju korist ,, ako oni tebe pritišću pa pritisni i ti njih . KAko god oni tebe muče isto tako i ti njih možeš pritisunt da nemogu doć do daha .. Sretno

Selam

Hanzala
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 10, 2011 7:46 am

Re: dova mazluma

Post od Hanzala » Ned Okt 16, 2011 12:07 pm

selam aleykum...Senade da li se moze za tu masazu koristiti ulje od kantariona.Ja sam ljetos u maslinovom ulju kiselila cvjetove,pa rekoh..ako moze..selam

halimica
pisem pomalo
Postovi: 17
Pridružio se: Pet Okt 07, 2011 5:14 pm
Lokacija: zenica

Re: dova mazluma

Post od halimica » Ned Okt 16, 2011 1:20 pm

Selam,

Draga Hanazala, svi znamo da si mozda u najgorem ocaju izgovorila sve te "kletve" i naravno da razumijemo. Ucini sve to sto ti je Senad napisao, moze ti samo pomoci. Tvoja vjera nije nestala, vec ti sejtan ne da da osjetis opet toplotu u srcu. Moras biti jaca od njega!!! Ja se godina borim sa sihrom, svjedno mi je ko je napravio, ali bih voljela samo da znam ako je ta osoba jos u mom okruzenju, da je nogiram :) Ja koliko vidim previse si se opteretila. Moras se malo opustiti prije nego ista pocnes da radis. Uzmi za sebe jedan dan. Ujutru popij to sve sto ti je Senad napisao, doruckuj i popij pola lexaurina. Citav dan sebi posveti i citav dan skupljaj snagu, nek ti na umu cijeli dan bude da si jaca od tog zla i samo sebi ponavljaj da niko ne moze biti jaci od tebe i tvoje vjere! Onda kreni sa svim tim postupcima koje je opisao, ali prvo snage saberi. Ne zuri. Hvatat ce tebe i ludilo i panika i nesvjest i ostalo, placi, al ne vristi. Cim uhvati tabletu popij i Kur'an uci. Prouci svaki dan zadnja tri ajeta sure El_Bekare, naglas.

Tim ljudima koji su ti to napravili ne treba tvoj gnjev i tvoja kletva, dovoljno im je to sto je Allah dž.š. pravedan, imaj to na umu.

Selam,

kader
Mlađi član
Postovi: 52
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:50 am

Re: dova mazluma

Post od kader » Ned Okt 16, 2011 3:26 pm

Sellam. Draga sestro Hanazala,samo da ti pruzim podrsku kao i svi ovi divni ljudi koji su to vec ucinili,Allah da ih nagradama obaspe. Ja sam ti u slicnoj situaciji osim samo sto ja stvarno nemam pojma ko bi to mogao da uradi, a iskreno i ne interesuje me, samo molim Allaha dz.s. da mi podari snagu i sabur u ovoj borbi,sto i tebi od sveg srca zelim i molim Allaha da ti pomogne. Isto tako poslusaj savjete i drzi se uputa koje ti je dao Senad jer meni licno su mnogo pomogle,hvala Allahu Svemogucem. Hvala Allahu dz.s. na ovom forumu i ovim divnim ljudima koje je nanio na nas put. Sellam

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: dova mazluma

Post od Senad » Ned Okt 16, 2011 4:30 pm

Hanzala napisao:selam aleykum...Senade da li se moze za tu masazu koristiti ulje od kantariona.Ja sam ljetos u maslinovom ulju kiselila cvjetove,pa rekoh..ako moze..selam

we selam

Svakako da možeš,kantarion je biljka koja treba da se nalazi u svakom domaćinstvu, kao čaj ili kao eterično ulje ili u tvom slučaj potapanja u maslinovo ulje. Ne znam koja je koncentracija djelatne tvari , Ako smatraš da je prejaka koncentracija onda ga dodatno razblaži sa čistim maslinovim uljem

Ako pogledaš šta Poslanik a.s kaže za maslinovo ulje ,, jedite ,pijte i mažite se maslinovim uljem jer je u njemu berekt

Maslinovo ulje ima bereket samo posebi , a još ako naučimo na njeg bolje je i u tvom slučaju još si dodala ljekovite komponente kantariona.

Katarion pored niza blagotvornog djelovanja ima moć otklanjanja blazih oblika depresije i kao sredstvo za umirenje.

Sloboodno koristi to ulje za masažu i oralno. Kantarion posebno trebaju žene konzumirati na razne načine.

Sretno

Selamim te

p.s. evo malo o kantarionu.

Za šta se upotrebljava kantarion?

Kantarion je poznat po svojim antibakterijskim i antiviralnim dejstvima, a zahvaljujući protivupalnom dejstvu koristi se kod rana i opekotina. Takođe se upotrebljava kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, za poremećaje varenja, stimulaciju lučenja želudačnih sokova i olakšanja varenja. Etarsko ulje kantariona sprečava grčeve, olakšava nadimanje i želudačne tegobe. Koristi se za smanjenje bola kod gastritisa i za zarastanje čira na želucu i na dvanaestopalačnom crevu.

Pokazuje antivirotsko dejstvo, pa se vrše ispitivanja o njegovoj primeni kod virusnih oboljenja HIV-a i hepatitisa C. Vaginalete kantariona se primenjuju kao dezinficijens, jer imaju široko antibakterijsko dejstvo. Kantarion se primenjuje za terapiju naglih promena raspoloženja kod žena u menopauzi, kao i kod noćnog mokrenja.

Hanzala
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 10, 2011 7:46 am

Re: dova mazluma

Post od Hanzala » Pon Okt 17, 2011 6:17 am

selam aleykum...htjela sam da se javim jos sinoc..nisam mogla..samo sam plakala,evo i sada dok pisem....hvala vam svima na lijepim rijecima i podrsci...brate Senade,one tvoje savjete sam si lijepo isprintala i zalijepila na zid..pa lagahno..naprijed uz Allahovu pomoc.Ovo dana imam vise smetnji,elhamdulillah.I htjela bih upitati nesto o sihiru koji se pojeo,ali na privatne poruke...ako moze Senad ili Haris...ne znam bas da li je to u redu :oops: ..treba mi savjet

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: dova mazluma

Post od Haris » Pon Okt 17, 2011 7:06 am

To ko raspored časova na zid da ne zaboraviš? :P

Pa bujrum pitaj ovdje ako možeš, možda bude nekome od koristi poslije :) Ako ne može, bujrum na pp :)

Hanzala
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 10, 2011 7:46 am

Re: dova mazluma

Post od Hanzala » Pon Okt 17, 2011 7:32 am

Harise,mozes li se javiti na pp

Odgovori