Hodza ili Sexualni manijak?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Samost
Posmatrač
Postovi: 4
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 8:32 am

Re: Hodza ili Sexualni manijak?

Post od Samost » Sub Okt 31, 2009 6:11 pm

Hvala vama svima na ovim jako ljepim savjetima. Ja i moj muz se borimo da zaboravimo, necemo ga tuziti niti ganjati. Sve sto zelimo je "ZABORAVITI". Bili smo kod doktora i sve je kod nas uredu jedino te pcelije produkte nisam probala! Zato te Senade da mi malo pojasnis sta je to *maticna mlijec* i gdje da kupim te proizvode ? Hvala od srca ! Siba hvala ti na toliko podrske i suosjecaja i nek su tvoja djeca ziva i zdrava svako dobro ti zelim ! pozzz Samost

Samost
Posmatrač
Postovi: 4
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 8:32 am

Re: Hodza ili Sexualni manijak?

Post od Samost » Sub Okt 31, 2009 6:13 pm

*Zato te molim Senade*

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Hodza ili Sexualni manijak?

Post od Senad » Sub Okt 31, 2009 9:55 pm

Esselamu alejkum
Mir božiji


Što se tiče pčelinjih proizvoda ja ću samo ukratko navesti a preporučujem linkove koje će te posjetiti kako bi se više upoznali o pčelinjim proizvodima.

Što se tiče matične mliječ ili royal yelly odavno je poznato da posjeduje veliku moća i pozitivan učinak na ljudski organizam.Bio stimulator , regenerator , faktor razvoja.

Što se tiče matične mliječi nju proizvode pčele starosti od 5-15 dana , pčele koje još nisu vidjele prirodu. Da bio pčelar proizveo tj da dovede pčele u stanje da mu rade matičnu mliječ za 10-30 grama potrebno je 48-72 h (2-3 dana) ako bi napravili poređenje to vam je mukotrpan posao kako kada bi pravili kuću i sabjerali zrno pjeska jedno po jedno.
u pečlinjoj zajednici ima ovakvo svojstvo.
Pčele koje proizvode matičnu mliječ isključio hrane maticu /kraljicu
Zanimljivo je da je matica oko 42% duža, 60% teža, a životni vijek 40 do 50 puta duži od normalne pčele radilice. Zapanjujuće je da matica može dati oko 3.000 jajašaca dnevno čija je masa 2 puta veća od njene težine. U jednoj sezoni daje u prosjeku oko 200.000 jajašaca. Očito je mliječ neposredno odgovorna za zadivljujuću reproduktivnu plodnost, vitalnost i dugovječnost matice.

Kako djeluje na čovječiji organizam:
zbog svojih aminokiselina (posjeduje sve aminokiseline koje supotrebene čovjeku)
sadrži cjelokupan sastav b-komlex vitamina, sadrži prirodni transmitor acetikolin , ovaj transmitor je jedan od glavnih u nervnom sustavu,

http://www.pcelarstvo-nahl.com/forum/vi ... .php?id=14
http://www.pcelarstvo-nahl.com/pcelinji_proizvodi.php

Što se tiče polena mi kažemo da je to ISKRA ŽIVOTA sadrži sve minerale i vitamine, aminokiseline, enzime, proteine itd.. . POlen se vezuje za matičnu mliječ, ako nema polena u košnici nema ni matične mliječi, znači da bi pčele proizvele MM morajuimati polen i sastavni je dio MM.
NAjbolji izvor nadopune dnevni količina minerala i vitamina je polen, takođe sadrži aminokiseline
Ovdje pročitasti o polenu http://www.pcelarstvo-nahl.com/forum/vi ... .php?id=18

Što se tiče propolisa svisuna stanovištu da je propolis lijek 21 soljeća, najsnažniji prirodni antibiotik i niz drugih vrijednosti
Farmakološka dejstva propolisa su brojna, a najvažnija su: obuzdavanje razvoja bakterija i njihovo ubijanje, smirivanje bolova, sprečavanje zapaljenja, podizanje imunog sistema, obnavljanje ćelija tjela i potpomaganje njihove regeneracije, doprinošenje proizvodnji krvi, ojačavanje zidova krvnih sudova i poboljšanje cirkulacije krvi, uništavanje ćelija kancera, smanjenje pratećih tegoba u liječenju raka i druga.
Znači , bakterije,virusi , gljivice nemogu opstati u propolisu.
Istraživanja su pokazala da povoljno utiče i doprinosi začeću i koristi se kao sretstvo koje potpomaže oplodnju

Ako kliknete na google neki pčelinjih proizvod dobit ćeš niz web prezentacija.

Gdje nabaviti? Što se tiče Švedske i evrope mislim da ćeš teško naći izvornu svježu matičnu mliječ. Uglavnom koristi se kao liofilizirana /mm u prahu/ i to opet koja došla iz kine.

Ukoliko nenađeš svježu matičnumliječ pokušajte sa liofiliziranom i to možete kupiti u apotekama.
U koliko ne nađete svježu matičnu mliječ i ostale proizvode , ja jesam jedan od rijetkih koji proizvodi MM za tržište u izvornom stanju i na ovim linkovima možet vidjeti neke moje slike proizvodnje MM i sve štoje potrebno od pčelinjih proizvoda, ja bih vam mogao dostaviti počekom januara do Geteborga ako se nešto ne iskomplikuje uz napomenu da mora postojati povjernje što se tiče MM jer pomješana u medu teško se primjeti. AKo se odlučite da posjetite Enesa onda možemo se opet dogovoriti ako budete se odlučilii za MM , polen i propolis da vam ostavim potrebne količine.
NAjbolje bi bilo da u vašem okruženju pokušate pronaći, znam da je dosta skupa.

U vašemslučaju mišljenja sam da bi zajdeno trebali ti i muž trošiti ove naborijane pčelinje proizvode. Ima slučajeva kad poslije isrošenih 10 grama dođe do začeća dok ima i slučajeva gdje je potrebno više, Apiterapetska preporuka je da se troši 2-3 mjeseca da bi se osjetili cjlokupanorganizam da je ojačao.

Preporučio bih da koristite ćurokotovo ulje obadvoje
zatim maslinovo ulje 2-3 x na dan po 1 s.k.,preporučio bih ako ste u mogućnosti da mažete cijelo tjelo bar jednom, na dan ako ste u mogućnosti. koristi te isključivo djevičansko maslinovo ulje.
Izvorske vode dosta konzumirati, kao i plodove mora prvenstveno riba. voće i provrće,
Na kraju vodite normalan život bez opterećenja i bez mnogo razmišljanja o bebi , inšaAllah /akobogda bi će dječijeg plača , radosti i veselja....

svako dobro

Esselamu alejkum

num
pisem pomalo
Postovi: 41
Pridružio se: Ned Nov 19, 2006 8:57 am

Re: Hodza ili Sexualni manijak?

Post od num » Sub Okt 31, 2009 10:09 pm

Iskusenje sa neimanjem djece

Pitanje:

Esselamu allejkum,

da Vas Allah dz. s. nagradi za ovu stranicu i za Vas trud, mnogo mi je citanje ove stranice pomoglo. Moj muz i ja smo sest godina u braku i hvala Allahu dz.s. imamo lijep brak, posao, ali nas Allah dragi nije nagradio djecom. Mnogo patimo zbog toga. Sa medicinske strane je sve u redu, i dugo vremena smo isli na sve pretrage pa i na dijagnosticku operaciju i sve hvala Allahu dz. s. uredu. Zatim su nam ljudi savjetovali da odemo kod jednog Hafiza, stari i naucan covjek koji lijeci Kur'anom. Mi smo tako i uradili. Hafiz nam je rekao da nam je neko napravio sihre da nemamo djece i rekao nam je da mi klanjamo, a da ce on uciti iz Kur'ana i skinuti te sihre.

Citala sam takodjer da ste pisali da Allah daje porod kome hoce i ako tako Allah zeli mi cemo to prihvatiti - od Allaha je, takodjer ste pisali da se kod insana nagomilaju grijesi, i da i muz i ja smo grijesili, strah me je zbog tih grijeha, svaki dan patim zbog toga i onda kada se smijem patim zbog grijeha, pokajala sam se pred Allahom, a znam da je Allah milostiv i da oprasta sve grijehe osim sirk-a kada se insan istinski pokaje i kada te grihe ne cini vise, a Allah zna da bih sve dala da te grijehe nikada nisam pocinila. Nadam se da mi je Allah oprostio. Ako je ovo kazna za grijehe koje smo ucinili, za koje smo se pokajali i za koje se svaki dan kajemo, i to cu prihvatiti – od Allaha je, ali ne mogu prihvatiti zle ljude koji cine ovako nesta.

Da li je uredu sto smo isli kod Hafiza? Da li ce nam Allah oprostiti grijehe i da li se smijemo nadati da ce nam Allah podariti djecu kada se skinu ove sihre, naravno ako Allah bude htio? Da li nam vi mozete dati jos neke savjete sta mozemo jos uciniti, jer zelim da ono sto mi mozemo uciniti da sve uradimo, a Allah ce dati ako bude htio.

Unapred hvala I nek je Allahov mir I spas na sve vas I sve vernike sirom sveta.

Esellamu allejkum.

Odgovor:

Uzvišeni Allah je rekao: „... On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće – mušku, ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće, učini bez poroda; On, uistinu, sve zna i sve može.“ (Eš-Šura, 49,50)

Kao prvo molim Allaha da vas nagradi za strpljivost. Kao drugo, period od šest godina nije dovoljno dug da biste odustali od pokušaja dobivanja djece i da biste pali u očaj. Iz vašeg pisma nazire se i jedan vid nezadovoljstva i očaja. Vi kao vjernici nemate razloga za takvo stanje. Allah je Taj Koji određuje kad će ko od nas imati i hoće li uopće imati djecu. On ih jedino može dati. Zato, polahko, bez nervoze i bez srdžbe. Možete nemati djecu baš zbog silne želje i zbog toga što ste sebi nametnuli psihološki pritisak. I sami ste rekli da je sa medicinske strane sve uredu. Dakle, vi možete imati djecu. I imat ćete ih ako Bog da. Najvažnije je da su vaši reproduktivni organi zdravi i da možete imati djecu.

Nije problem što ste išli Hafizu, pogotovo ako on poznaje šerijatski način liječenja, a koliko vidim on to zna. Allah će oprostiti grijehe onome ko se iskreno pokaje i ko se više ne bude vraćao na grijeh. Naravno da se možete nadati djeci. Ja vam preporučujem sljedeće:

1. Iskreno se pokajte za grijehe koje ste počinili.
2. Nemojte više činiti grijehe koje ste nekada radili.
3. Udijelite sadaku.
4. Obratite se nekome ko poznaje šerijatski način liječenja sihra, možda je problem u sihru ili džinu koji, ako je poslan, ne dozvoljava, začeće. Ili ubija plod koji se začne. Vrlo je važno znati kako postupiti u ovakvoj situaciji. To mogu znati samo vrsni i dobri poznavaoci liječenja Kur'anom i Poslanikovim dovama.

Mr.hfz. Senaid Zajimović

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Hodza ili Sexualni manijak?

Post od Senad » Sub Okt 31, 2009 10:31 pm

Samost napisao:*Zato te molim Senade*
Esselamu alejkum
Mir božiji

Zaboravih da postavim i ove linkove pa da se okoristite inšaAllah /akobogda

Kako dolazi do začeća: http://www.pcelarstvo-nahl.com/stvaranje_covjeka.php
i Iskustva matičnamliječ http://www.pcelarstvo-nahl.com/iskustva_mm.php

http://www.pcelarstvo-nahl.com/savjeti_ ... ecepti.php

svako dobro
Esselamu alejkum

medina22
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Čet Avg 18, 2005 1:29 pm

Re: Hodza ili Sexualni manijak?

Post od medina22 » Ned Nov 01, 2009 4:16 am

Senad i Haris@ ne nisam rekla da je nemoguce,ali su sanse ZNATNO manje,i onda to nema veze s sihrima vec s biologijom.Danas zene sve vise odgadjaju udaju i radjanje,a doktori kazu da je po prirodi zena "na vrhu" sto se tice radjanja u 18-oj godini,,to je cisto bioloski gledano.Nakon 30 sanse idu na nize,a do 40 su neznatne

Sunna
Mlađi član
Postovi: 154
Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 3:40 pm
Lokacija: Skandinavia

Re: Hodza ili Sexualni manijak?

Post od Sunna » Ned Nov 01, 2009 11:10 am

Selam alejkum,

Ljetos je nasa bosanka rodila prvo dijete u 42-oj a ova druga isto svoje prvo dijete u 38-oj... Citam u novinama prije desetak dana da svedjanka blizu nekih 40-tih je pokusavala na sve nacine prekinuti trudnocu ( a ovde je jako avancirana medicina ) ali nije islo. Rodila je zdravo dijete. Eto Allah kad odredi. To u vezi bioloskog perioda za radjanje ne treba shvatiti tako kruto.

Odgovori