SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
lamy
pisem pomalo
Postovi: 22
Pridružio se: Sre Maj 06, 2009 3:50 pm

SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od lamy » Sre Maj 27, 2009 8:22 am

ESELAMU-ALEJKUM,Voljela bih malo bolje razjasniti ovo pitanje,znamo da su snovi kod ovakvih stanja izražajniji, sa puno simbolike,znamo koji su motivi odn.ono što osoba sanja to je ustvari cilj određenog sihira i na tom planu džini djeluju u organizmu čovjeka..Vrlo često neki šejhovi traže da se zapisuju snovi i stanja i na osnovu istih utvrđuju tok uspjeha i napredovanja u terapiji i procesu liječenja.Ja recimo od samog početka ovog hala sanjam kako pravim raznovrsnu hranu nekim gostima, skoro svaku noć to sanjam,često smrtne slučajeve,mezarje,životinje,vodu,rijeke mora jezera,(mutne,zelene ili bistre),zatim često je u pitanju opasnost gušenja za mene ili nekog drugog.Često sanjam smrt ili nesreću svoje djece,roditelja svojih bližnjih,puno plačem u tim snovima iako pred spavanje imam poseban tretman učenja Kur'ana zikra,terapija,bez obzira snovi su neizbježni...Još što je zanimljivo puno sanjam odlazak na Hadždž,često stojim ispred Kjabe vidim je kao na javi,zatim starce(muškarce i žene)sure iz kurana: zilzal,asr,ihlas,bekaru,(pitam se kako protumačiti sanjanje kuranskih sura ako su snovi od šejtana) još mnoge druge.A najzastupljeniji san je taj kako mi doktori pronalaze razne bolesti i kako me otpisuju,daju mom srcu malo vremena...Iskrena da budem ja ove snove ne tumačim jer mnogi znače skoru smrt.Čitala sam da se snovi opsihirene osobe ne mogu ispravno tumačiti pa šta vi mislite o svemu ovome?Molim GOspodara za svako dobro svima koji Ga veličaju i samo u Njega utočište traže,amin!

bajro17
Mlađi član
Postovi: 190
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 4:04 pm
Lokacija: Duvno

Re: SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od bajro17 » Sre Maj 27, 2009 8:27 am

pogledaj u tumacu snova al snovi s ti svakakvi a znas da nema koristi ako ucis prije spavanja ako nije iz srca izvini sto ovo kazem al moze svasta biti a normalno je opet da svasta sanjas ako si opsihrena jer oni se hrane tvojim strahovima da tako kazem

lamy
pisem pomalo
Postovi: 22
Pridružio se: Sre Maj 06, 2009 3:50 pm

Re: SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od lamy » Sre Maj 27, 2009 8:34 am

Bajro ti izgleda nisi upućen u moju situaciju,pročitaj malo postove.MOLIM ZA VAŠE NASIHATE,Allah dragi zna ko Mu iz srca dovi a ko ne,ko blefira a ko ne,ja se trudim da se na ispravan način borim protiv velikog zla koje me eto Njegovom voljom zadesilo,pa ne samo zato što želim kao i svi mi da ozdravim nego zato što Allaha moga volim više od svega na dunjaluku,svoje snove sam otkrila i želim da mi neko ko ima znanje po tom pitanju odgovori i da savjet,mahsuz selam!

bajro17
Mlađi član
Postovi: 190
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 4:04 pm
Lokacija: Duvno

Re: SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od bajro17 » Sre Maj 27, 2009 9:11 am

izvini Allaha ti vidim da sam te povrijedio tio sam navesti primjer samo al snovi se bas tako nemogu tumaciti pravilno al ima situacija gdje mogu ja sam imao tih problema ali ja sam sanjao vimpiri me progone ili tako neka ruzna bica ali sam ih ja u snovima ubijao fatiham ili tako necim ja proucim fatihu on se sav sasusi i tako moras gledati kako snovi napredu naprimjer ako krenes manje sanjati ruzne snove to je vec napredak ako sanjas napimjer da se boris sa njima i pobjedjujest to je isto dobro itd.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od Senad » Sre Maj 27, 2009 6:07 pm

lamy napisao:ESELAMU-ALEJKUM,Voljela bih malo bolje razjasniti ovo pitanje,znamo da su snovi kod ovakvih stanja izražajniji, sa puno simbolike,znamo koji su motivi odn.ono što osoba sanja to je ustvari cilj određenog sihira i na tom planu džini djeluju u organizmu čovjeka..Vrlo često neki šejhovi traže da se zapisuju snovi i stanja i na osnovu istih utvrđuju tok uspjeha i napredovanja u terapiji i procesu liječenja.Ja recimo od samog početka ovog hala sanjam kako pravim raznovrsnu hranu nekim gostima, skoro svaku noć to sanjam,često smrtne slučajeve,mezarje,životinje,vodu,rijeke mora jezera,(mutne,zelene ili bistre),zatim često je u pitanju opasnost gušenja za mene ili nekog drugog.Često sanjam smrt ili nesreću svoje djece,roditelja svojih bližnjih,puno plačem u tim snovima iako pred spavanje imam poseban tretman učenja Kur'ana zikra,terapija,bez obzira snovi su neizbježni...Još što je zanimljivo puno sanjam odlazak na Hadždž,često stojim ispred Kjabe vidim je kao na javi,zatim starce(muškarce i žene)sure iz kurana: zilzal,asr,ihlas,bekaru,(pitam se kako protumačiti sanjanje kuranskih sura ako su snovi od šejtana) još mnoge druge.A najzastupljeniji san je taj kako mi doktori pronalaze razne bolesti i kako me otpisuju,daju mom srcu malo vremena...Iskrena da budem ja ove snove ne tumačim jer mnogi znače skoru smrt.Čitala sam da se snovi opsihirene osobe ne mogu ispravno tumačiti pa šta vi mislite o svemu ovome?Molim GOspodara za svako dobro svima koji Ga veličaju i samo u Njega utočište traže,amin!
Esselamu alejkum

Seko nemoj se sikirati to je sve OK moraš kroz to proć i sve je rezultat tvoga napretka samo se drži ispravnog puta. Namaz, dove , zikrovi, pokornost mužu , izgrađuj svoj um. TRaži spoznaju, uputu. zamoli Allaha s.w.t. da ti uveća znanje.

Snovi opsihirene osobe su nešto posebno i više su izraženi nego kod ostalih. U tvom slučaju ne možemo reći da su snovi od šejtana. Dobro je poznato da postoje snovi od Allah , snovi koje šejtan donosi i snovi koji su nešto između sna i jave. Tvoji snovi u procesu liječenja su nešto posebno . Svaka osoba koja se nastoji liječiti ispravnim načinom snovi su pokazatelj napredovanja i usmjeravanje.

NEmoj da te sputava to što ti sve odradiš pred spavanje , jutarnje, večernje zikrove i kao nema rezultata . Ima rezultata i ti to radiš iskreno zato to i jeste tako, to tako treba da ide i vjeruj da ti njih jednog po jednog šalješ u smrt, Allah s.w.t. najbolje zna ,izgleda da se drugačije neće okaniti . Samo ti udri po zikrovima, dovama, raznovrsne metode , nedaj im mira samo ih prži.

Nemam vremena da ti sve to što si sanjala objasnim . Veoma je bitno da što se vidi u snovima zapamti , svi detalji. Nije isto ako kažeš ...životinja ionda tačka. ili nekakva soba . Ako sanjaš mrtvaca nemora značiti da je to loše,

Recimo plač u snovima simbolizira radost ako nema naricanja i čupanja odjeće.

Zilzal sura simbolizira ;;; Allah Uzvišeni će preko njega uzdrmati tlo pod nogama nevjernika.

Bekara simbolizira ispravno vjerovanje i dug životni vjek

Asr simbolizira da će snivač biti obdaren strpljivošću potpomognut u istini

Ihlas simbolizira postizanje onoga što se želi , povečanje autoriteta

Nebih ulazio dublje , sve gore što si nabrojala može da upućuje i na to odakle dolaze sihiri. Nemoj se ovim opterećavat zamoli Allah da ti pokaže ako je negdje postavljeno da svojom rukom to uništiš i da ti pokaže pravi put . Ako ima imalo osvete u tvom srcu oslobodi se toga i porepusti to Allahu. MOžeš ti zamoliti Allah da ti pokaže koje postavio sihire ali to nije bitno u tvom procesu liječenja . Sjeti se samo Ibrahima a.s. kada su ga katapultirali u vatru. ...kada je Džibril a.s. upitao Ibrahima. o.o.o. Ibrahime trebaliti štogod ,,, a Ibrahim a.s. odlučno kaže ,,, ne, ne netreba mi tvoja pomoć i izgovara Hasbunel-laahu ve ni’me-lvekiil prevod.: Ja imam Allah I On mi je dovoljan, divan li je On Gospodar . i tada Allah s.w.t. naređuje vatri da bude ugodna Ibrahimu.a.s. .kažu da je Ibrahim a.s. proveo najboljih 7 dana u svom životu dok je bio u vatri.
Za svaku bolest postoji lijek osim smrti...

Esselamu alejkum

lamy
pisem pomalo
Postovi: 22
Pridružio se: Sre Maj 06, 2009 3:50 pm

Re: SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od lamy » Sub Maj 30, 2009 2:45 pm

Neka te Allah dž.š obilato nagradi na izdvojenom vremenu i lijepom odgovoru,amin

evlad67
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Lokacija: Doboj/Minhen
Kontakt:

Re: SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od evlad67 » Pon Jun 01, 2009 9:45 pm

Selam aleikum,
a imal gdje da se o tome vise procita, posto Senad nema mozda vise vremena da pojasnjava o snovima?

Npr. koja sura jos nesto simboliziraju itd. dali o tome ima nesto opsirnije napisano?

Selam aleikum
evlad67

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od Haris » Pon Jun 01, 2009 10:17 pm


evlad67
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Lokacija: Doboj/Minhen
Kontakt:

Re: SNOVI OPSIHIRENE OSOBE

Post od evlad67 » Sre Jun 03, 2009 12:44 pm

Selam aleikum,
hvala za link!

evlad67

Odgovori