Zanima me da li neko moze kupiti nov odjevni predmet, zatim staviti sihr na njega, a onda ga pokloniti osobi, kojoj je sihr namjenjen?
Zatim, da li je moguce da neko pokloni drugoj osobi koristenu odjecu, a da onda ta druga osoba na tu odjecu stavi sihr namjenjen osobi koja mu je odjecu poklonila? Drugim rijecima, da li moramo paziti kome dajemo odjecu, koju smo mi vec koristili?
Da li je uslov za djelovanje ovakvih sihira koristenje odjece na koju je sihr stavljen ili ta odjeca ne mora cak biti ni u posjedu osobe, kojoj je sihr namjenjen?
Da li opsihirena osoba osjeca vece tegobe, kad je u toj odjeci?
Procitala sam negdje na ovom forumu da je takvu odjecu najbolje spaliti, mada se moze i natopiti u vodu na koju je naucena rukja... Da li je prilikom spaljivanja potrebno nesto uciti, ili je dovoljno: "Bismillah" i spaliti?
Dalje, da li osoba koja redovno slusa rukju moze poceti osjecati da se krevet ili stolica ispod nje trese, ali da to ljudi oko nje ne primjecuju, nego ona to samo osjeca i to ne samo prilikom slusanja rukje?
I... kako izgledaju fleke po tijelu koje se pojavljuju u toku lijecenja? Moraju li biti lahko uocljive ili mogu izgledati kao stari oziljci od rana koje nisu bile duboke, ali su obuhvatale vecu povrsinu (kao na primjer da si se nekad davno sprzio peglom
Nisam ocekivala da ce ovaj post biti ovako dug, ali izgleda da imam vise pitanja, nego sto sam mislila.
Da vas Allah nagradi na strpljivom citanju i eventualnom odgovaranju
Selam alejkum we rahmetullah