molim pomoć za dvije Muslimanke, žrtve Sai Babe

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Tazika
pisem pomalo
Postovi: 15
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 8:55 pm
Lokacija: Zagreb

molim pomoć za dvije Muslimanke, žrtve Sai Babe

Post od Tazika » Pon Dec 31, 2007 9:00 pm

Poštovani,
ja sam katolkinja, ali nekidan sam bila u Sarajevu kod žene koju volim i njene sestre, i pitam vas kako njima pomoći.
Njih dvije su Muslimanke, 79 i 64 god. stare, i žive same. Vrhunski su školovane i ugledne ličnosti u Bosni, sada u penziji. Za vrijeme Jugoslavije zapustile su svoju vjeru, Starija (koja me je kćerkom zvala!) je jedno vrijeme ludovala za Sai Babom ali to ju je prošlo.
Čula sam da je Starija na umoru, a da Mlađa nikoga nije u stan pustila 2 godine!, susjeda im proturi hranu kroz vrata koja imaju lančić. Tko god ih nazove, Mlađa ga otjera, izvrijeđa, kaže ružne stvari i da nitko neće ući kroz ta vrata, kako i jest već 2 godine i svi su odustali.
Ja sam puno molila, i pošla na put. Na stubištu sam molila molitve otklinjanja, da slomim demonske brave, polila vrata blagoslovljenom vodom i solju i Mlađa me pustila unutra.
Starija, moja druga majka, leži i kopni, nema snage, a Mlađa luduje: kuka, plače, viče da ju je STRAH, ima tumore (kažu) po dojkama i u trbuhu, uopće ne spava, a sve što govori je strašno i negativno. Omršavila je, smanjila se a lice joj je nateklo, izgleda kao žaba (a bila je visoka, lijepa!). Vidjela sam tamo sliku Sai Babe, i Mlađa kaže da mu se moli svaki dan!!!
Uspjela sam da mi obeća da će se naglas odreći i odricati Sai Babe, spaliti sve njegove stvari i dati pepeo u kutiji nekome da baci u Miljacku (tako mi kršćani radimo) i obećala je da će se vratiti svojoj vjeri, zajedno sa Starijom. Bile su iznenađene kao djeca kada sam im rekla da je Sai Baba demon!!! Njih dvije su naime bile u onim YU krugovima intelektualaca koji su religiju smatrali "prevaziđenom" i "staromodnom", a Sai Babu i sve Indijsko "duhovnošću".
Molila sam nad njima, u ime Isusa Krista i njegove Krvi prolivene za nas na križu, i osjetile su veliku nadu i olakšanje (Mlađa je prvo osjetila hladnoću). Ostavila sam im svoj molitvenik i dobila to obećanje, a složile smo se da su kršćanski Bog i Allah isti i jedini Bog.
Nažalost ja sam u Zagrebu, a one u Sarajevu, i osim što su obećale da će početi puštati u stan prvu susjedu Muslimanku (također intelektualku na visokom položaju, koja je zanemarila vjeru) neznam kako da im pomognem. U Zagrebu je katolička molitvena grupa molila za zdravlje Starije, i ona se u taj dan čudesno oporavila. Ali Mlađa tlači i nju i sebe, puna je demona a i njen govor je demonski (sve govorom rastjeruje i vrijeđa, a oči su joj nesretne i traže pomoć, samo plač je njezin, kad plače i moli da joj pomognemo, i stalno ponavlja da ju je strah i da "ne može više").
Kur'an imaju; da li da im pošaljem dijelove Kur'ana iz vašeg poglavlja za SAMOPOMOĆ? Kako da se na svoj način, u svojoj vjeri riješe Sai Babe? Kršćani Sai babu smatraju izuzetno jakim demonom, neki čak kažu da je i sotona osobno, i vjerojatno neće svoju žrtvu pustiti baš lako.
One nemaju kompjuter, pa sam mislila da im isprintam i pošaljem mnoge vaše stranice. Koju od vaših knjiga da im kupim i pošaljem?
Puno hvala na svakoj pomoći!
Bog vas blagoslovio!

Tazika
pisem pomalo
Postovi: 15
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 8:55 pm
Lokacija: Zagreb

Post od Tazika » Sre Jan 02, 2008 7:39 am

Draga braćo,
na Staru godinu moja majka je dugo tel. razgovarala sa Mlađom sestrom (Starija nemože do telefona) i kaže da je toliko bolje da je to čudesno, nije bila negativna, nije ju otjerala, nego je optimistična, prijavila se za operaciju tumora u trbuhu (neznam što će sa grudima?), vjeruje u oporavak. Osim toga doći će njihov brat iz inozemstva da brine, sa svojom mladom ženom. Pitala je za mene, i nazivala me njenim zlatom i kaže da sam im puno pomogla (i moja majka je nevjernica, pa joj ni ne pričamo o duhovnoj strani mog posjeta).
Ja mislim da su joj tumori došli od demonskog prisustva u njoj, čitala sam da u USA ima kirurga koji za vrijeme operacije tumora mole molitve otklinjanja (istjerivanja demona) i da tada nema povratka tumora i metastaza.
Budući da je zaista Bog bio samnom u toj posjeti njima dvjema, i da molimo za njih stalno, ja se nadam da one ispunjavaju obećanje da će otjerati Sai Babu i vratiti se svojoj vjeri u svoj punini.
Danas im šaljem prvo pismo; isprintat ću vaše stranice o Samoliječenju.
Imate li koji poseban savjet za njih? Naime Sai Baba je možda i utjelovljeni sotona (Iblis?), a sigurno je da ima svoje demone posvuda, pa i kod ove dvije sestre. Ovdje u Zagrebu, kada su spašavali jednu žrtvu iz Sai Babinih ruku, skoro svi su podobivali srčane udare (a inače imaju zdrava srca), i bilo je još znakova kako on neda svoje žrtve tako lako.
Znate li osobu u Sarajevu koja bi im otišla u posjet? Morala bi biti pravi vjernik, a također i intelektualac, jer radi se ne samo o osobama koje su završile fakultete, nego koje su i predavale na fakultetima i pisale knjige za fakultete.
Moja druga majka, Starija sestra (78 god.) samo leži, Mlađa kaže da povrati svaku hranu koju pojede. A bistra je kao gorski potok! Morat ću opet u Sarajevo... Koju od vaših knjiga da im kupim i pošaljem?

Hvala Bogu za ovu vašu stranicu!

AbuAmRibnFadL
Veteran
Postovi: 896
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sre Jan 02, 2008 9:16 am

Bismillah-U ime ALlaha

Tazika

U Kur`anu Allahovoj Knjizi,Uzviseni Allah kaze;A onaj ko okrene glavu od Knjige Moje, taj će teškim životom živjeti i na Sudnjem danu ćemo ga slijepim oživiti.
Evo zašto" - reći će On: "Dokazi Naši su ti dolazili, ali si ih zaboravljao, pa ćeš danas ti isto tako biti zaboravljen."

I tako ćemo Mi kazniti sve one koji se pohotama previše odaju i u dokaze Gospodara svoga ne vjeruju. A patnja na onome svijetu biće, uistinu, bolnija i vječna.KUR`AN- Poglavlje Ta-ha 124-125-126

Sta mislis Tazika zar nisu one zaboravile i okrenule glave od Allahove Knjige zabavljajuci se kojekakvim sejtanskim slugama poput saibabe,ciji je cilj zavodjenje ljudi a narocito muslimana,bili oni akademici ili obicni ljudi.Zbog njihovog zaborava,slijedi ih i ubiru plod njihove greske,koji se je sada transformisao u bol i muku.Zivjeli su garant na visokoj nozi u njihovo doba,cijenjeni i priznati u tom svijetu oholosti,ne vjerujuci u Boga,zaboravljajuci na (smrt)gosta koji treba doci kad tad.One su iz grijeha u grijeh koji se ne prasta otisle.Taj grijeh se kod naziva Sirk-Pripisivanje Allahu druga(sto je i slucaj i sa vama Krscanima pripisivanjem Bozanstvenosti Isusu)Kaze nas Poslanik Muhammed alejhi selam.Onaj ko se moli nekom drugom mimo Allahu,biva prepusten tome.Elhamdulillah- Hvala Allahu pa su uvidjele da je saibaba nemocan,u kog su vjerovale,to mu dodje isto kao i u Mekkansko vrieme kada se sirio Islam,kada su Idolopoklonici Mekke pored svojih Zeljeznih,drvenih,kamenih "Bogova"molili protvi Muhammeda,pa kada su uvidjeli da im kamene,zeljezne i drvene figure koje su napravili svojim rukama (krizevi,bude,)nemocne protiv Istine pobacali su te svoje "B ogove" na smetliste.Posto si im dala svoj molitvenik,ocigledno je da im nije pomogao,pa te ja savjetujem da im Pomognes Istinom a to je Kur`anom,potrazi nekog od brace na ovom forumu da ti da kakvu Islamsku literaturu za pocetnike,kakvo audio cd sa sadrzajem Ko je Allah,Sta je Islam,Ko je Muhammed a.s ,kada ponovo prihvate Islam i pokaju se zasvoje grijehe i pokaju se za odlazak saibabi ,i kada ociste svoj stan od svih tih sejtanskih rekvizita,tada ce u toj kuci,stanu Pustit isto tako Audio Cd ili kasetu na kojoj je snimljen Kur`an koji ce u prah i pepeo pretvoriti svaku zlu energiju,tek tada ce osjetiti pravo Olaksanje.Da sumiramo.Niko osim Allaha ne lijeci,i nikome se osim Allahu ne treba molit,Allah je ziv On ne Umire,niti ga obuzima drijemez niti san,On sve vidi i sve cuje.Prodjite se krscanskog lijecenja,jer time nema izlijecenja,moze samo imati pogorsanja.Kada se pokaju i kada budu ubjedjenje da niko osim Allaha nemoze tu njihovu muku odagnat,tada ce im doci olaksanje,jer dok dusa ne dodje do kljucne kosti,Allah prima pokajanje Svojih robova.Zato ih obavijesti o ovome a i ti sama uzmi pouku iz Islama,da je jedino priznata vjera kod Allaha Islam,a da su sve druge derogirane i nistavne pored islama,i da je vjerovanje u nesto drugo Mimo Allaha i islama,svjesno kupovanje Karte za dzehennem -pakao u jednom smjeru nepovratno i zauvijek.

Tazika
pisem pomalo
Postovi: 15
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 8:55 pm
Lokacija: Zagreb

Post od Tazika » Sre Jan 02, 2008 2:33 pm

Puno ti hvala na odgovorima, AbuAmRibnFadLe, ovom i onom pod "Mađioničar": ja sam uvijek Sai Babu smatrala jakim neprijateljem i nikad nisam negirala da on ima nadljudske moći. On se u ove naše krajeve uvukao među intelektualce u vrijeme YU, kada su vjere nažalost bile dosta zapuštene, a opasnost od demonskoga svijeta "naivna". Meni se i katolici većinom smiju kada im kažem da demoni postoje!
Pisala sam vam jer je HITNO: starija sestra zaista polako odlazi sa ovoga svijeta, ona u Sai Babu ne vjeruje još od prije rata, nego ova Mlađa je baš bila zastranila, kada sam im prije 10 dana došla ona je tog demona zvala "bogom"!!!!! Na sreću, i samo uz Božju pomoć, pomoć jedinoga i svemogućega Boga, obje su mi povjerovale da je zaista opasan i odlučile se riješiti ga se, i već im je bolje, hvala Bogu! Ja mislim da je mene u Sarajevo poslao Bog, jer taj dan sam se Bogu predala, i rekla sam Mu da upravlja samnom, i da me odvede tamo kuda trebam otići. Kako mi je takva molitva pala na pamet, neznam! Izašla sam u grad, i uskoro upoznala jednog Bosanca koji mi je rekao da ide na 1 dan u Sarajevo, i da čak poznaje njih dvije i da će me odvesti k njima. Moja porodica se složila da idem, nisam ih vidjela godinama. Nazvala sam ih, i mlađa me izružila i rekla da će me ostaviti na stubištu, da ih pustim na miru. Ja sam ipak otišla, ostalo sam vam napisala.
Nisam imala ništa drugo da im ostavila osim svog malog putnog molitvenika, a one su sa police skinule svoj stari Kur'an. Međutim mislim da im treba veća pomoć: koju od ovdje reklamiranih knjiga bi bilo najbolje da im naručim i pošaljem? Koju od kazeta?
Molim vas odgovorite mi jer je zaista hitno! One se žele i mogu spasiti! Budući da su rastjerale sve koji ih vole, Bog je našao mene katolkinju da im pomogne. Pomozite mi da im pomognem!

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Sre Jan 02, 2008 2:42 pm

Pozdrav

Meni a moguche i ostalima na forumu nije jasno ko je taj Baba svaba,sai baba itd?
neki covjek , vjestac, dzin,duh itd.Ako mozes objasni, je mi nije jasno u sta su upale.Neka sekta?

medina22
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Čet Avg 18, 2005 1:29 pm

Post od medina22 » Sre Jan 02, 2008 4:21 pm

Esselamu alejkum i pozdrav tebi tazika

Bas je lijepo sto se tako brines o njima,da te Bog nagradi na tome,i da nas zajedno uputi na istinu.amin

te zene nisu muslimanke,i da bi se spasile moraju se odreci svega toga i izgovoriti sehadet.Moliti se nekom drugom mimo Boga je u islamu najveci sirk,i izbacuje iz vjere.Da li te zene imaju rodbinu? jesu li svi napustili islam ili samo one? tesko ce biti odreci se toga jer dzinni se bore do zadnjeg...ali Kur'an je jaci od svih dzinna

A Sai Baba je sto bi se kod nas reklo sihribaz.Takvi suradjuju s dzinima(demonima) i sejtanom.Pred sudnji dan ce se pojaviti Dedzdzal (vi kazete anti Krist)koji ce kao i Sai Baba ciniti cuda("miracle")..samo veca,,izmedju ostalog ce moci ozivljavati mrtve,ali je to sve pomocu sejtana da bi zaveo ljude.Moramo se toga cuvati.Koliko znam i u vasoj Bibliji pise da ce se mnogo laznih poslanika pojavljivati?

EMIRgr
Moderator
Postovi: 307
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 11:24 am
Lokacija: U.S.A. Michigan Grand Rapids
Kontakt:

Post od EMIRgr » Čet Jan 03, 2008 2:43 am

Selam alejkum

Aman zar ljudi jos uvjek u 21 stoljecu vjeruju da su ljudi bogovi i upucuju njima molitve. Sai baba je sekta kojoj je njen predvodnik jedan cuponja, koji svaku vece kako se meni cini stavlja viklere u glavu prije spavanja da mu kosa bude sto veca, podanici mu ljube noge a glavna im je fazon i fora sto je lagano podignuta desna ruka i trebalo bih ga najbolje ubaciti u ring sa cro-copom da ga nasamara nogama, a izmedju svega toga imaju nekog kipa u obliku djeda sa bradom koji drzi jednu nogu peko druge prekrstenu i najvise lici na majmuna, a kako nam je poznato uz svakog kipa je zenski dzin.
Ja bih ti savjetovao neke od sledecih knjiga:
- Ostri mac u borbi protv zlih sihirbaza (Vehid Abduselam bali)
- Kako se zastiti od dzina i sejtana (Vehid Abduselambali)
- Temeljne istine vjere (Senaid Zajimovic) ili Sta ne smije musliman da ne zna (Abdullah el Muslih)
- Tolstoj o Muhammedu s.a.v.s.
- Stvaranje i razvoj covjeka u svjetlu medicine i Kur`ana
- Znanost i fenomeni Kur`ana (Hisam Abdullah)
- Kur`an i planeta zemlja (Dr. Halid Faik el- Ubejdi)
- Kur`an i kosmos (Dr. halid faik el- Ubejdi)
- Ibadet razmisljanja (Amr Halid)
- Mudzize Muhammeda s.a.v.s. (Ibn Kesir)
- Hinsul Muslim-zastita svakog muslimana (Mala knjigica sa dovama-molitvama za sve prilike)
To bih bilo dovoljno od literature.

Za audio materijal bih ti savjetovao :

- Zivot poslije smrti (komplet)
- Vjerovanje u Allaha
- Kur`an i nauka
- Allahova imena i svojstva i sva druga koja govore na slicnu temu ako si u mogucnosti da pribavis.

Ukoliko ne mognes naci ovo u Hrvatskoj da pribavis, javi mi kad budes dolazila u Sarajevo ja cu aranzirati da se nadjes sa jednom osobom da sve ovo pokupis, samo mi javi koliko si ti u mogucnosti da izdvojis novca za knjige, a od mene imaju jednu knjigu od gornjeg spiska na poklon i ukoliko neko zeli jos da pomogne ili da donira knjigu neka se javi inšAllah...

Interesuje me jos samo jedno pitanje za kraj: Zasto bas njjih dvije zene same da zive, jesu li bile ranije udavane?

Mido
Mlađi član
Postovi: 58
Pridružio se: Sre Mar 15, 2006 6:44 pm
Lokacija: Germany
Kontakt:

Post od Mido » Čet Jan 03, 2008 7:49 am

Mir i spas Allahov

Tazika tebi samoj se Uzviseni Allah vec smilovao tj.da dodjes u kontakt sa Islamom(u zelji da nekom pomognes)i jos da na tome istrajes.
[/quote]AbuAmRibnFadL
Allah prima pokajanje Svojih robova.Zato ih obavijesti o ovome a i ti sama uzmi pouku iz Islama,da je jedino priznata vjera kod Allaha Islam,a da su sve druge derogirane i nistavne pored islama,i da je vjerovanje u nesto drugo Mimo Allaha i islama,svjesno kupovanje Karte za dzehennem -pakao u jednom smjeru nepovratno i zauvijek.[quote]

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Čet Jan 03, 2008 12:46 pm

Salam svima , pozdrav Tazika!

Hoche rechi da su te dvije obozavale, tog pokvarenjaka.
Euzubilah minesheytanirradzim bismillahi rrahmani rrahim.
Kad nazoves stvari svojim imenima imas bolju perspektivu:
Dakle to je u stilu:
"Poslije dugogodisnjeg obozavanja pokvarenjaka Sabe babe,dvije zene
inace porijeklom muslimanke, a pripadnice te sekte imaju problema"

Ko kome cini nepravdu?
Ima stvari koje nikad ne treba probati jer nisi isti poslije toga .To je tipicno za sekte.
Tebi zeno neka je Allah na pomochi,za dobro je nagrada dobro,njih dvije opomeni , pa ako se okanu bolje za njih a ako ne ,ne tuguj previse.
Ima puno nedacha i nevolja ,siromasnih, jadnih , gladnih kojima treba pomoch.Svoje srce u samilosti okreni prema njima.

One bi bile zrtve tog insana da su one sjedile u kuchi pa ih taj napao.One muslimanke nisu a zrtve su vlastitih djela.Opet Allah swta prasta , ko hoche da se ocisti nachi che put voljom Njegovom, i ko to neche znaj da im je Allah zapecatio srca, pa ne vide.
Za pouku svima nama.

Tazika
pisem pomalo
Postovi: 15
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 8:55 pm
Lokacija: Zagreb

Post od Tazika » Čet Jan 03, 2008 6:53 pm

Hvala vam za javljanje i za sve savjete, za popis knjiga i audio materijala, to im šaljem odmah a i naručit ću im prve na popisu.
Sada sam u žurbi ali javit ću se kasnije. Njih dvije žive same jer se Starija nije nikad udavala, a Mlađa ima sina jedinca koji živi daleko u inozemstvu, ima ženu i malo dijete i nesiguran posao itd. On ju svaki dan ove 2 godine zove da dođe k njemu da se liječi, ali ona neće, zatvorila je obadvije u stan. Imaju i brata, koji hvala Bogu sa ženom stiže iz Amerike valjda idući tjedan da im pomogne (i njega sam ja zvala da dođe).

Nemojmo sada likovati: "S vatrom su se igrale, i vidi kako su završile" nego pomagajmo ljudi hitno, jer one su zaista bile zavedene, i zaista nisu znale šta rade!!! Kako je Starija prijateljica moje majke, posjećivale smo se stalno i ja se dobro sjećam kada je ta nesreća od Sai Babe došla u našu kuću - odlično ste ga opisali! To je Indijac, crn i čupav, "guru" kako kažu, koji sebe zove "bogom", traži od ljudi da ga tako zovu, tvrdi da je reinkarnacija i Krista i Bude i neznam koga sve ne, i zaista radi čarolije, sve daje da se snima, analizira itd., "liječi" tj. uklanja bolesti (npr. rak) na po 3 godine, a onda čovjek naglo umre od tog istog raka itd.
Moja majka i ona, kao i šire društvo, bili su djeca u 2.svjetskom ratu, poslije u SKOJ-u, u Partiju hvala Bogu nisu nikad htjele ući iako bi u poslu napredovale, i njima je vjera nedostajala ali cijelo šire društvo je bilo jako protiv. Krajem '70.-tih je Indijska tzv. "duhovnost" došla u Evropu, pa nažalost i kod nas, razni Hare Krišne i gurui, pa i taj crni prokletnik. Moja majka ga je na sreću issmijala, ali neki nisu. U Zagrebu imate Sai-Centar sa redovnim klanjanjima (u Ilici) i čak Sai Tours!!!, možete lijepo iz Zagreba ravno u njegov ašram u Indiji klanjati mu se, tamo ima i Sai Hilton tko ima para. Radovalo me da je Starija još prije rata odbacila tog Saija, a kako se to zlo dočepalo Mlađe neznam, rezultate vidimo.
Žurim, hvala vam neizrecivo mnogo, neznam možete li uopće znati koliko ste meni i njima pomogli svojim javljanjem!
A one iz Muslimanske kuće jesu, uvijek o toj kući pričaju, i o običajima, i kad se kod njih uđe odmah je to svakom jasno; odrasle su u Muslimanskoj vjeri i običajima, samo su to u Jugoslavenskom društvu napustile. I kad sam ih molila da uzmu Kur'an i da se vrati svojoj vjeri, vidjelo se kako je nešto teško i mračno sišlo sa njih, svjetlo ih je obasjalo i telefonski čujem koliko su neočekivano puno bolje, i kako se sve brzo mijenja na dobro.

Tazika
pisem pomalo
Postovi: 15
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 8:55 pm
Lokacija: Zagreb

Post od Tazika » Pet Jan 04, 2008 5:55 am

EMIRgr: puno ti hvala na ponudi,
ja im evo od 3 ujutro printam vaše stranice da im hitno šaljem, onda ću se čuti sa njima i nadam se da će im brat sa ženom uskoro doći, rekli su prije 15.01.
Ja ću isto pokušati na 2 dana doći u Sarajevo krajem mjeseca, pa se možemo naći, dotad ću i KM izbrojati. Također moja majka (77 god.) skuplja snage da putuje.
Svakako će se prvi koji od nas dođe vama javiti i da se nađemo.

Puno vam hvala!

EMIRgr
Moderator
Postovi: 307
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 11:24 am
Lokacija: U.S.A. Michigan Grand Rapids
Kontakt:

Post od EMIRgr » Pet Jan 04, 2008 6:33 pm

Tazika, ja zivim u Americi ali ja bih aranzirao da se nadjes sa jednom drugom osobom kada budes dole u Sarajevu.
Ti samo meni javi kad si dole....

Odgovori