Pogledaj neodgovorene postove | Pogledaj aktivne teme Danas je Sre Apr 16, 2014 1:02 pm
Odgovori na temu  [ 16 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
 NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA 
Autoru Poruka
Mlađi član

Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:10 pm
Postovi: 113
Lokacija: Dunjaluk
Post NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
Es selamu alejkum we rahmetulahi we berekatuhu

Cijenjena braco i sestre u Islamu,

Nudimo vam po veoma povoljnim cijenama sirok izbor proizvoda od "Nigela Sative" ili jos poznatije u nasem narodu kao "Corokot". Posalnik s.av.s. kaze u sahih hadisu:" Corokot sardzi u sebi lijek za sve bolesti osim smrti" Slijedi kratka lista gore navedenih proizvoda:
-med sa sjemenom od corokota
-smjesa meda sa corokotom za muskarce kao i za zene
- cisto corokotovo ulje u kolicinama od 1oz(30ml), 4oz(120 ml), 16oz(480 ml), 1 gal (3,87l)
- pilule od ulja corokota
-pilule sa uljem corokota za mrsavljenje
-pilule sa uljem od corokota za diabetes
-pilule sa uljem od corokota za prostatu
-caj od corokota
- bonbone sa corokotom u raznim okusima
- kao i drugi razni produkti sa corokotom od sampona za kosu, tonika i krema za lice do sapuna za bebe .
Napomena: Porijeklo svih proizvoda je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Vise informacija i pojasnjenja o gore navedenim proizvodima moci cete inshALlah dobiti na nasoj web- stranici, koja je jos u fazi izdrade. Na ovoj stranici cete isto moci naci vise besplatnog da'wetskog materiala na bosanskom kao i na engleskom. Isto tako vec u prodaji je knjiga na engleskom jeziku: " Healing with the medicine of Prophet" (Poslanikova medicina) od Ibn Kajima el -Dzevzije.Za sada nas mozete kontaktirati putem emaila:elhamdulillah-@hotmail.com(kao i na MSN messengeru) ili gazija95@yahoo.com(kao i na yahoo messengeru).
Molim Allaha svt da nam podari lijeka i hajra u Njegovim nama datim blagodatima. Molimo Njega Uzvisenog da izlijeci neizlijecene i da uputi neupucene.Amin! Es selamu alejkum we rahmetulahi we berekatuhu!


Sre Okt 24, 2007 11:45 pm
Profil WWW
Mlađi član

Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:10 pm
Postovi: 113
Lokacija: Dunjaluk
Post 
Esselamu Alejkum

InsAllah stranica je u fazi izrade,mozete nas posjetiti na web stranici:

www.slatkisunet.com


Uto Apr 08, 2008 1:03 am
Profil WWW
Mlađi član

Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:10 pm
Postovi: 113
Lokacija: Dunjaluk
Post 
ESSELAMU ALEJKUM

ISLAMSKE KNJIGE,COROKOTOVO ULJE, DVD, AUDIO I MP3 PREDAVANJA

sve i mnogo toga vise mozete naci na NOVO otvorenoj stranici:

www.slatkisunet.com


Sre Jul 09, 2008 3:35 am
Profil WWW
Mlađi član

Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:10 pm
Postovi: 113
Lokacija: Dunjaluk
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
Esselamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

[b]Ćurukot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt.�
( Hadis Poslanika Muhameda s.a.w.s. prenosi Imam Buhari[/b]
Ćurukot / Crni kumin (kim) / Nigella-Sativa
Ćurukot u svojoj čahuri, koja izgledom podsjeća na čahuru maka, sadrži tamna zrnca, koja se nakon žetve suše. Iz ovog sjemena se hladnim cijeđenjem dobiva ulje koje je bogato nezasićenim punomasnim kiselinama. Te kiseline su esencijalne (od životne važnosti), pa ih je uz hranu potrebno unositi u organizam. Nabrojmo samo neka od velikog broja oboljenja protiv kojih se koristi ovaj čudotvorni lijek: od akni, alergija i astme, preko nadimanja, celulita, prehlade, bolova u zglobovima, nedostatka koncentracije, kamena u bubregu, djelomične impotentnosti, te težih oblika neplodnosti, do upale desni� sve to je moguće - kažu - liječiti uljem od ćurukota. Danas se ćurukot uzgaja pretežno u Siriji, Iraku, Egiptu, Americi, Indiji, Pakistanu, Iranu, Grčkoj i na Kipru, obzirom da najbolje uspijeva u sunčanim predjelima.

Kroz historiju

Egipatski �el-bereqa� ćurukot je jedna od najranijih kultiviranih biljaka čovječanstva. Tek u skorije vrijeme ova biljka je novootkrivena od strane liječnika alternativne medicine, imunologa kao i raznih farmaceutskih preduzeća. Dragocjena svojstva ćurukota poznata su još iz davnina, pa je cijenjen u mnogim kulturama širom zemaljske kugle. Sjeme ćurukota (lat. Nigella sativa) spominje se i u Bibliji pod nazivom kim. Iako ne pripada istoj porodici biljaka, te je time taj naziv pogrešan, on se i danas koristi na njemačkom govornom području gdje se za ćurukot (riječ turskog porijekla) upotrebljava izraz Schwarzk�mmel � crni kim. Još u staro doba ovo sjeme je korišteno pri spravljanju hljeba. Poznato je da je u grobnici Tut-Ank-Amuna pronađena flašica ulja od ćurukota.

Korist ove biljke opisao je i Muhammed, sallallahu 'alejhi ve sellem, u hadisu riječima:

� Ćurukot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt.� Ovaj hadis Poslanika, sallallahu 'alejhi ve sellem, (prenosi ga Ebu-Hurejre, radijallahu anhu, u sahih predaji, koju bilježe Buhari i Muslim u svojim zbirkama hadisa) je zaslužan za ogromnu popularnost ćurukota u islamskom svijetu, koga još nazivaju blagoslovljeno zrno. Moderna nauka je do danas dobrim dijelom potvrdila ispravnost ovog hadisa.

I prije Muhammeda, sallallahu 'alejhi ve sellem, su ljekari faraona koristili ulje i kremu ćurukota kod bolesti probavnog sistema. Rado je korišten i u kozmetici: Nofretete i Kleopatra su njegovale tijelo uljem ćurukota i koristile ga kao dodatak pri kupanju. Pored toga, n a Orijentu se ćurukot već hiljadama godina koristi za liječenje alergija, upala. Najčešće se upotrebljava kod astme, bronhitisa i neurodermitisa. U Grčkoj antici je ćurukot bio poznat kao sredstvo za jačanje pri fizičkoj i psihičkoj slabosti bolesnika. U našim krajevima dugo je korištena tinktura ćurukotovog ulja za liječenje nadimanja, bolesti želuca, pluća, jetre i mnogo više. Tek kroz modernu high-tech-medicinu ulje ćurukota pada u zaborav. U Evropi ova biljka stiče veliku popularnost u Srednjem vijeku, nakon sto je 1031 god. izašla zbirka islamskog filozofa i ljekara Ibn Sina (poznatijeg pod latiniziranim imenom Avicenna) sa naslovom �Knjiga za liječenje duše�. Medicinski dio zbirke �Canon medicinae� je za Okcident 11. stoljeća bio od enormne važnosti za utemeljenje medicine kao nauke, i slovio je za najvažniji udžbenik na medicinskim fakultetima Evrope narednih 500 godina. Ibn Sina, pored ostalog, opisuje izvanredno dejstvo ćurukota za održavanje zdravlja. Pored toga, knjiga sadrži mnogobrojne savjete i recepte, koje egipatski ljekari i danas rado preporučuju svojim pacijentima.


Čudotvoran lijek � ulje od ćurukotaU prošlom desetljeću, američki i arapski naučnici renomiranih istraživačkih instituta (između ostalih i u Centru za istraživanja protiv raka �Hilton Head Island� u South Carolin - i) otpočinju, pomoću modernih metoda, analizirati ovu �blagoslovljenu� biljku. Došli su do sljedećih rezultata:

Sjeme ćurukota sadrži više od stotinu sastojaka koji pozitivno utječu na zdravlje, potpomažu varenje i rad crijeva
Supstance u ekstraktu ćurukota jačaju imunološki sistem u borbi protiv tumornih oboljenja
Ulje ćurukota djeluje protiv bakterija i gljivičnih oboljenja
Ulje ćurukota ima efekat smanjivanja viška šećera u krvi
Pri dugoročnoj upotrebi ulje ćurukota ojačava imunološki sistem
Pored toga su otkrili da Nigella-sativa-ekstrakt, primijenjen u većim količinama, prouzrokuje sljedeće:

Stimulaciju ćelija koštane srži (porast za 250 %)
Povećanje produkcije T-ćelija �pomagača� i B-ćelija �proizvođača antitijela� u imunološkom sistemu
Povišenu produkciju interferona / bjelančevina koji su od velike važnosti za imunološki sistem
Sprječavanje razmnožavanja ćelija raka (50 %-tno usporavanje razvoja!)
Jedan drugi istraživački institut, �Cancer Immuno-Biology Labaratory� je nezavisno od ovih rezultata, eksperimentirajući na životinjama također ustanovio da ćurukot usporava razvoj ćelija raka.

Nezasićene punomasne kiseline, koje su sadržane u ćurukotu, su potrebne kao gradivne materije za hormone tkiva. One podstiču razmjenu materija i probavu. Osim toga regulišu holesterol i omogućuju zdravu razmjenu materija. Tako su za kožu i za kosu od velike važnosti.

Dosadašnja ispitivanja su pokazala da ćurukot ne djeluje direktno na pojedine organe, već djeluje na kompletan organizam preko imunološkog sistema (jačanje/revitalizacija) i pročišćavajuće preko debelog crijeva, tako da je korist višestruka.

Studija na Dječijoj univerzitetskoj klinici u Mainz - u je pokazala da, u ćurukotu sadržana Gamma-linolen-kiselina, ima anti-astmatički efekat, obzirom da spriječava alergične reakcije.

Povećanim stresom, konzumiranjem sredstava za uživanja, uz manjak kretanja, jednostranom ili pogrešnom ishranom uništavamo svoj imunološki sistem. Moderna imunološka iztraživanja potvrđuju da redovna upotreba ćurukotovog ulja djeluje spriječavajuće protiv društvenih bolesti kao što su neke vrste raka, zakrečenje arterija, reumatska oboljenja, pojava mrene na očima...

Dugoročna, konsekventna upotreba ćurukotovog ulja popravlja razne simptome alergičara u 90 % slučajeva. Osim toga poboljšava imunološke efekte, pomaže kod alergija na polen i prašinu, kod neurodermitisa, astme, infekcija i drugih bolesti. Ulje ćurukota se može koristiti kao dodatak ishrani do 3 grama dnevno, mišljenje je dr. Schleicher - a s Odjela za imunologiju u Muenchen - u.

Važno je znati da do potpunog dejstva ćurukota dolazi tek nakon 8 do 12 sedmica redovnog konzumiranja, ističe imunološki ekspert dr. Schleicher.

prenesno sa stranice:http://sunnah-product.com


Sub Nov 29, 2008 6:18 am
Profil WWW
pisem pomalo

Pridružio se: Pon Nov 01, 2010 9:31 pm
Postovi: 41
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
selam alejkum,

ja koristim curokotovo ulje, al mi uvijek u zelucu zari od toga
sta bi ja mogla da shvatim od toga!!!(recimo ako imam sihir, dali je radi toga, jer nemam dr.problem sto se tice medicinske strane... a sihir valjda imam pojeden)


Uto Nov 30, 2010 10:24 pm
Profil
Veteran

Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Postovi: 1045
Lokacija: Doboj Istok
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
IslamSunni je napisao:
selam alejkum,

ja koristim curokotovo ulje, al mi uvijek u zelucu zari od toga
sta bi ja mogla da shvatim od toga!!!(recimo ako imam sihir, dali je radi toga, jer nemam dr.problem sto se tice medicinske strane... a sihir valjda imam pojeden)

Eselamu alejkum

Na koji način kozumniraš ulje ćurekota?


Uto Nov 30, 2010 10:34 pm
Profil YIM WWW
pisem pomalo

Pridružio se: Pon Nov 01, 2010 9:31 pm
Postovi: 41
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
koscicu malu ujutru i navece isto tako!!!


Sre Dec 01, 2010 1:47 pm
Profil
Veteran

Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Postovi: 1329
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
Čini mi se da ne valja ni puno toga. Jer je jako ulje. Otprilike tako je doza, kašičica mala ujutro i naveče.


Sre Dec 01, 2010 3:15 pm
Profil WWW
pisem pomalo

Pridružio se: Pet Jan 08, 2010 5:49 pm
Postovi: 22
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
selam

mene isto zanima kako zapravo koristiti ulje curukota.
ja ga isto pijem malu kasicicu ujutro odprilike 3 mj pa onda presanem nekih 1do 2 mj pa opet.

medzutim neznam ko da mi ne pomaze bas... doduse sto se tice gripe to me masi vec dvije godine kako ga koristim, ali ipak bude nekih viralnih infekcija.
u zadnje vrijeme me stomak boli sta god pojedem, imam vjetrove itd.... bas sta god pojedem ili popijem nesto drugo osim vode stomak me boli, kod da su grcevi u crjevima. mada mi je probava dobra.

pa kontam mozda ima neki drugi nacin za koristenje curukotovog ulja.... mozda ga ne koristim kako treba.
isto me zanima, primjetila sam da imaju dvije vrste ulja. Ja pijem neko crno, porjeklom je arapsko a vidjela sam da ima i neko svjetlije???

pa eto ako ko sta zna, nek podjeli..........;
selam


Sre Jan 12, 2011 5:32 pm
Profil
Veteran

Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Postovi: 1329
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
Evo uputstva koja dođu uz čurekota ulje:
Ako vam je sporiji internet sačekajte da učita. Povelike su slike.

Slika

Slika


Sre Jan 12, 2011 7:19 pm
Profil WWW
pisem pomalo

Pridružio se: Sub Okt 25, 2008 8:39 pm
Postovi: 27
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
sellam alejkum,kupio sam corokot ulje koje se proizvodi i pakuje u Bih-Srebrenik,naziv firme D.O.O. Porta Naturae jel kome poznato,dali je ok to,,sa uljem kada namazem nosne supljine i usmrknem mi se nakon kratkog vremena nakupi kao neka sluz tako da ispusem u maramicu i ponekad imam malo krvavo na kraju,inace super ocisti i lakse se dise na nos,samo neznam zasto krv,mozda pretjerujem sa smrkanjem :D


Pet Maj 27, 2011 8:06 am
Profil
pisem pomalo

Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 10:04 am
Postovi: 24
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
Za sva sto te interesuje po pitanju curekota mozes se informisat na e-mail,
edin.ibrisimovic@portanaturae.com covjek je inace dr., mada mislim da i ovdje mozes dosta toga informisati se

To sto si ti radio je sigurno lijecenje sinusa, a poznajem i djevojku koja je izlijecila sinuse koristeci corokotovo ulje, mogu ti dati njen broj al na privat pa da se informises o nacinu upotrebe i propratnim efektima.
Selam.


Pet Jun 24, 2011 10:21 pm
Profil
Posmatrač

Pridružio se: Pet Jun 24, 2011 10:24 pm
Postovi: 2
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
Alejkumu selam,
brate ne srci previse. Ako ulje ode u disajne puteve moze se fasovat i kakva infekcija.
U svakom slucaju ti je dobro da mazes cor. uljem unutrasnjost i vanjski dio nosnica. Preporucio bih ti takodjer i da ga inhaliras (kasika ulja u manju serpu kljucale vode).
Zatim je takodjer preporucljivo da kuhas sjeme curekota i nerafinisanu sol u vodi par minuta, a onda kad se ohladi time ispires nos.

Nigellus je totalno ok.

Svaki hair

ta_sa je napisao:
sellam alejkum,kupio sam corokot ulje koje se proizvodi i pakuje u Bih-Srebrenik,naziv firme D.O.O. Porta Naturae jel kome poznato,dali je ok to,,sa uljem kada namazem nosne supljine i usmrknem mi se nakon kratkog vremena nakupi kao neka sluz tako da ispusem u maramicu i ponekad imam malo krvavo na kraju,inace super ocisti i lakse se dise na nos,samo neznam zasto krv,mozda pretjerujem sa smrkanjem :D


Uto Jun 28, 2011 8:48 am
Profil
Posmatrač

Pridružio se: Pet Jun 24, 2011 10:24 pm
Postovi: 2
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
Čorokot – lijek ili otrov ?
Zahvaljujući naporima ljekara i travara, te naučnika, koji su u samo zadnjih 10 godina saželi preko 250 publikacija o ovoj čudesnoj biljci, čorokot je uspio osigurati stalno mjesto na policama apoteka Evrope i Amerike. Također se i njegovo sjeme, koje je ranije bilo “ekskluzivno pravo arapskih zemalja”, sve više sije i u drugim zemljama širom svijeta poput Njemačke, Austrije, Poljske, Turske, SAD-a i drugih. Ipak, kao što to često biva, i čorokot može biti mač sa dvije oštrice.
Cilj ovoga članka je prije svega podizanje kvaliteta svih proizvoda na bh. tržištu na jedan viši nivo, što se može postići samo ako postanemo svjesni opasnosti koja prijeti od neznanja, lakomislenosti i ignorancije, te aktivno doprinesemo poboljšanju opšteg stanja na domaćem tržištu.
Kao što je poznato, popularnost čorokotovog sjemena u zemljama sa muslimanskim stanovništvom održava kontinuiranu tradiciju zahvaljujući izreci Poslanika s.a.v.s., u kojoj stoji otprilike ovo: “U crnom sjemenu ima lijeka protiv svake bolesti osim protiv smrti”. Medjutim na Bliskom Istoku uspijeva minimalno 15 vrsta crnog sjemena tako da se opravdano nameće pitanje: ”Na koju vrstu crnog sjemena je Poslanik s.a.v.s. mislio u ovom hadisu?” Analizirajući mnogobrojna pozitivna iskustva iz tradicionalne medicine, zatim istorijske podatke koji sežu i hiljade godina prije pojave vjere islama, te mnogobrojne naučne publikacije možemo zaključiti da se u slučaju, hadisom spomenutog crnog sjemena radi o vrsti Nigella sativa, medju narodom poznatoj kao čorokot.
Ali šta je sa ostalim vrstama crnog sjemena? Većina ovih vrsta spada, kao i čorokot, u familiju Ranunculaceae, pa osim Nigella sativae (ili čorokota) imamo Nigella arvensis, Nigela damascena, Nigella turcica, Nigella hispanica … , koje su toliko slične da ih je jednu od druge nemoguće razlikovati golim okom. Interesantno je da nijedna od ovih vrsta crnog sjemena i pored nevjerovatne sličnosti sa Nigela sativa-om nema dokazan povoljan zdravstveni efekat. Dvije vrste crnog sjemena, a to su tzv. Agrosthema githago i Datura stramonium su čak i otrovne i također ih je teško razlikovati od blagotvornog sjemena Nigella sativa-e.
Ovdje nastaje ozbiljan problem koji me je uostalom i nagnao da se malo dublje pozabavim ovom tematikom. Rezultate svog istraživanja bih rado podijelio s vama u vidu nekolicine savjeta, koje možete pročitati u nastavku teksta!

1. savjet: tražite dokaze za kontrolu kvalitete od preprodavača ili proizvođača ulja i sjemena U današnje vrijeme globaliziranog svjetskog tržišta se ponovo susrećemo sa problemom “crnog sjemena”. O čemu se zapravo radi? Sjeme se u velikim količinama naručuje obično iz Egipta, Sirije, Indije, Pakistana ili Etiopije i biva isporučeno u vrećama sa (u većini skučajeva) neprikladnim oznakama. Mnoge vrste crnog sjemena je apsolutno nemoguće razlikovati golim okom, te se s pravom postavlja pitanje:”Kako kupac ili prerađivač sjemena može biti siguran da se radi o čistom sjemenu pravog čorokota? Odgovor je da je to moguće ustanoviti jedino putem biohemijskih ili mikroskopskih analiza (pažnja: ovdje se ne radi o zdravstvenoj kontroli koju bi svaki proizvod morao proći). Svaka greška pri analizi originalnosti sjemena (ako ju proizvođači ulja ili preprodavači sjemena uopšte rade) može ostaviti negativne posljedice na zdravlje potrošača.

2. savjet: zaštitite čorokotovo ulje od oksidacije i time od štetnih efekata
Druga stvar na koju bih upozorio mnogobrojne potrošače čorokotovog ulja je također vrlo ozbiljne prirode. Radi se naime o osobini čorokotovog ulja da brzo oksidira. Prilikom oksidacije nezasićene masne kiseline, inače vrlo koristan sastojak, prelaze u zasićene masne kiseline. Time čorokotovo ulje gubi jednu od svojih glavnih pozitivnih karakteristika i pretvara se djelimično u nešto što je u većim količinama nepoželjno našem organizmu. Uzroci oksidacije: visoka temperatura prilikom cijeđenja, često prelijevanje ulja prilikom prizvodnje, dugoročno skladištenje u nehermetički zatvorenim posudama i posudama od materijala koji pospješuju oksidaciju, te skladištenje na visokim temperaturama. Preporuka: ubacite u svaku friško otvorenu flašu čorokotovog ulja par kašičica kurkuminog praha ili ukoliko vam je kurkuma nedostupna onda 0,5 g vitamina E na 100 ml ulja. Kurkuma i vitamin E su poznati po jakom anti-oksidativnom dejstvu.

3. savjet: obratite pažnju na porijeklo čorokotovog ulja i sjemena
Sjeme čorokota mjenja biološki sastav u ovisnosti od klimatskih uslova pod kojima je biljka čorokota uzgajana. Za sada je potvrđena učinkovitost sirijskog, egipatskog i pakistanskog tj. indijskog sjemena, a postoje indicije da je etiopijsko sjeme, koje daje prilično gorko ulje, također efikasno. Nažalost u današnje vrijeme ne možete biti sigurni, da je sjeme naručeno iz Egipta stvarno egipatsko sjeme. Neki dostavljači zbog prevelike potražnje za egipatskim sjemenom nabavljaju jeftinije sjeme iz Etiopije i prodaju ga kao egipatsko. Ovo možda nije ni bitno ukoliko dobijete stvarno čorokotovo sjeme a ne neku srodnu, nekorisnu vrstu, jer razlike u efektu egipatskog i etiopskog sjemena nisu naučno potvrđene. U literaturi je moguće naći samo podatke, koji ukazuju na nezadovoljavajući efekat sjemena iz hladnijih regiona (Njemačka, Austrija itd.).

4. savjet: uzimajte samo proizvode koji su prošli zdravstveno-higijensku kontrolu
Čorokotovo sjeme, koje je nepravilno skladišteno, može vrlo lako zahvatiti plijesan. Ulje dobiveno iz ovakvog sjemena sadrži tzv. aflatoksin, koji je veoma štetan i razara jetru.

5. savjet: skladištite čorokotovo ulje po mogućnosti u staklenim posudama
Skladištenje čorokotovog ulja kao i drugih namirnica u plastičnim posudama na niskim temperaturama nije preporučljivo. Mnoge vrste plastičnih posuda ispuštaju pri niskim temperaturama supstance slične hormonima koje se ugrađjuju u metabolizam kao npr. bisfenol A. Neke teorije govore čak i o tome da su ove supstance uzrok sve ranijem polnom sazrijevanju djevojčica kao i razvoju muškaraca sa mnogim ženskim osobinama i manjkom spermija, te pretilosti i hiperaktivnosti što potvrđuju i naučna istraživanja. Bisfenol A se čak ponekad može naći i u flašicama za bebe.
Pošto u raznim medijima možete naći mnoštvo podataka o korisnim dejstvima čorokota, u ovom članku sam se osvrnuo na drugu, manje poznatu stranu medalje po pitanju čorokotovog ulja, koja u slučaju nedovoljne informisanosti može imati nepovoljan zdravstveni efekat.


Sre Jun 29, 2011 3:22 pm
Profil
pisem pomalo

Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 10:04 am
Postovi: 24
Post Re: NOVO ! PROIZVODI OD COROKOTA
Ukoliko je neko zainteresovan za preprodaju corkotovog ulja u bocama od 50, 125 i 250 ml moze nas kontaktirati putem e-maila
info@portanaturae.com


Pon Avg 15, 2011 3:17 am
Profil
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Odgovori na temu   [ 16 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Prevod - www.CyberCom.rs