Zaljubljeni džin?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
leyla
Mlađi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 7:33 pm

Zaljubljeni džin?

Post od leyla » Uto Maj 22, 2007 8:28 pm

Selam alejkum cijenjena bračo i sestre,

bolujem več neko vrijeme za sihirom ali pri tom slušam rukju i liječim se več nekoliko vremena. Javljam se jer mi treba savjet.
Naime primjetila sam neke čudne pojave kojima prije nisam davala važnosti.Sad mi je u čudnim okolnostima propala vjeridba i plan za budučnost. Več duže vremena bila sam u kontaktu sa čovjekom s kojim sam planirala budučnost. Kontaktirali smo samo preko telefona jer ne živi u istoj zemlji. U roku godine realiziro bi se brak. Zna da bolujem za sihirom i to je prihvatio. Razumili smo se sasvim dobro ni ja nisam imala toliko čestih slabosti tako da sam mislila da sam se večinu problema riješila. Otprilike sam znala kako da se spopadam sa sihirima jer sam stekla neka izkustva tokom same bolesti. Medjutim je ovaj odons izmedju nas krhao se manje više čitavo vrijeme tokom liječenja. Odjednom se samo javljaju uvrede bez kraja i razloga sa obadvije strane. Neko vrijeme sam mislila da sihir rastavljanja u pitanju. Ali to je bilo sve gore i gore. Ja sam to pripisala njegovom karakteru i ostavila ga znajuči da ima još muslimana i vremena za brak.
A najgore je to da ja nisam prosmatrala svog ponašanja koje je bilo katastrofalno. Jednostavno bila sam nekako bez kontrole. Nekotrolirana mržnja i bijes prema njemu je bio sve jači ali se nije uvjek javljo. Bili smo se pomirili i sad se opet isto desi.opet je sve propalo opet svadja. Začaran krug. Ali ovaj put me obuze vrtoglavica i čula sam džina kako veli da če ga ubit ako mi se približi. Da ja pripadam samo njemu i da nema mogučnosti nikako da budem sanjim da me radije on ubije(tj.džin). Da ovo i on ništa ne vrijedi naspram njega.(tj.džina)
Brate Enese eto ja sam dolazila na rukju i sve ali izgleda me džin preslijepi bolje nego što sam mislila. Prije samog liječenja imala sam osječaj da me neko dodiruje po licu dok spavam, čak jednom sam osjetila da me je neko poljubio ali to je bilo podavno, pa sam mislila da je moja mašta.(zbog stida nisam ni htjela posredovati dalje ove informacije)Vidjala sam jedan konstntan lik muškarca, ali u navalu svega skupa pripisala sam to bolesti.Nisam nikad smatrala da bi mogo biti problem ovog kova. Ovo mi nepravi neki veliki problem u životu opčenito više(što se tiče učenja,djelovanja u životu..itd) ali da bi ja pokušala realizirati brak kakav meni je to nezamislivo počnem se gušit kad mislim nato samo. Nije mi samo jasno kako se nisam toga sjetila i svatila to prije.Taj lik vidjam i danas jasno pred očima. Taj glas se nejavlja često, ovo je sad prvi put da čujem tako oštro.
Neznam sad na koji način da ja djelujem protiv ovoga, svjesna sam da se treba držati vjerskih dužnosti i to pokušavam održavat. Na koji način da se ja ponesem prema ovome.
Enese imaš ti kakav savjet?Pošto je znano da džini lažu puno neznam čemu više da vjerujem. Simptomi se jako podudaraju sa onima u sihiru rastavljanja.Samo da se to sad širi na sve muškarce opčenito.

zara
Stari član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Sre Maj 23, 2007 12:35 pm

Salam aleykum!

Seko ne brini , sve sto je Allah swta odredio desiche se.
Nadamo se da che ti ova bracha sto uce rukju odgovoriti uskoro.Ja mislim
da tu treba postupiti kao i u svakom drugom slucaju bolesti prouzrokovane dzinom.Od svega sto smo pisali, zatim puno moli Allaha swta. narocito tewba u 3-dijelu nochi, dova Allahu, i sabur.
Tog ignorisi, ne diskutuj ,odgovaraj mu Kura´nom,sura Felek,Nas,i zikr.i cesto ponavljaj onaj hadis:
"O ljudi kad bi se svi ljudi i dzini sastavili da sprijece nesto , sto jeAllah swta odredio, ne bi to mogli uciniti,pa makar se u tome pomagali.
O ljudi kad bi se svi ljudi i dzini sastali da ucine ono sto je Allah swta sprijecio, ne bi u tome uspjeli pa makar se u tome pomagali.
Pera su odlozena , tinta se osusila.Allahova Volja sve obuhvata."

Ti tako razmisljaj.Kaze ti biche ovo i ono..ti kazi
"La havle we la quvete illa billa hil alijul azim"
Nema stajanja,niti kretanja ,niti promjene s jednog stanja u drugo bez Volje Allaha.
Kaze Poslanik saws da taj ajet recen ujutro sprecava od 99% nevolja,Insha Allah.
Slusaj Bekaru svakodnevno i ako mozes prouci je sama makar 1 sedmicno .
Ustraj i ne boj se ,ispraktikuj sve o cemu smo pisali,neche Allah sta dati dzinima da upravljaju iskrenim vjernikom.
Ne govori:" Nisam se udala zbog dzina"-to je shirk.
Reci nije bilo sudjeno,insha Allah uzdam se u Allaha i Njegovu Pomoch.
Ko je sudjen stichi che ,
Nije te zadesilo ono sto ti nije bilo odredjeno..,pa tako ni taj momak.
Insha Alla, samo pazi da ne ucinis shirk mislechi i pricajuchi.To je puno bitno.
Cista vjera u Allaha, je poraz dzinima.
" neche te nikakve vlasti imati nad iskrenim robovima mojim"-Kurán.

Hajirli seko samo ti pitaj, jedni drugima pomazemo.
salam aleykum!

Odgovori