Nevidljivi svijet

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

malena-0
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:13 pm

Post od malena-0 » Sre Apr 18, 2007 11:40 pm

Sumejja, hvala na odgovor :)

reso
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Pet Mar 30, 2007 6:31 pm

Post od reso » Pon Apr 23, 2007 10:01 pm

selam
Do imana je dug put. Saburli sestro,cim se ti toliko raspitujes,Allah te priprema. Rijetki su ti koji su od malih nogu poceli sve obaveze izvrsavati. Cuvaj se iskusenja,moli za uputu, i nemoj puno razmisljati o snovima i tako tim stvrarima,jer je tu mnogo toga sakrivenog,ne podcjenjujem te ali mislim da nisi dovoljno spoznala neke stvari da bi se time bavila. Bolje ti je raspituj se o lijepsim stvarima,procitaj Kur'an nece ti biti sve jasno ali ces ojacati,i nemoj reci za to nemas vremena koliko si u zivotu knjiga procitala sto si morala sto si htjela.
I svi mi razmisljamo o sejtanu jer nam je on otvoreni neprijatelj,nemoj pasti na njegovoj lukavosti.
A brate bolesnik, spomenuo si da kad legnes sa abdestom i dovom meleci su sa tobom, koliko si siguran u to i odakle si to cuo jer sam i ja cuo i lijezem sa abdestom surom Ihllijas,Felek i Nas te AjetKursijom i dovom i imam jako neobicne snove i desavanja u njima.
selam

bolesnik
pisem pomalo
Postovi: 32
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 5:44 pm
Lokacija: dunjaluk

snovi

Post od bolesnik » Sre Maj 02, 2007 6:18 pm

Selam reso. Ja nastojim da meleci budu samnom. Objasnit ću ti malo opširnje. Imaš toplo i hladno. Tako recimo imaš i dok spavaš šejtana ili meleka uza se. Svi mi nastojimo da to bude melek barem vjernici. Pravi vjernik osjeti šta je uz njega ali ne mora značit da je uvijek melek,pa naravno da dođe šejtan želi ga odvesti s pravog puta. Snove ne valja prepričavati ali ja kada sam se više okrenuo vjeri počeo sam sanjati sbove vezane uz vjeru. I da te pitam brate. Misliš li da je uz tebe šejtan ili melek kada klanjaš,postiš,daješ zekat,nije li nam cilj da bude melek uz nas... Ja mislim kada se sve radi kako treba da nas prati melek i daje vijesti Allahu,dobre vijesti. halali što prije nisam odgovorio,bio sam na putu. Srdačno te selamim.
P.S. Ne mora značit ako imaš neobične snove da melek nije uz tebe...

reso
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Pet Mar 30, 2007 6:31 pm

Post od reso » Čet Maj 03, 2007 2:46 pm

Selam brate,halal brate zurba je sejtanski posao,samo sabur. Vec da ti odgovorim, ja mislim da su meleci sa mnom a da sejtan vreba iz prikrajka cekajuci najmanju moju slabost i mislim da je tako kod sviju. Ja sanjam jako neobicne snove vezane za moj zivot,i u pocetku sam se pitao jel od Allaha san ili od sejtana,ali sam na kraju shvatio da sejtan ni u kojem slucaju mi nebi nakon sna pojacavao iman i ulijevao mi jos vecu nadu u Allahovu milost. Pitao sam te cisto da se jos vise uvjerim, a ja vjerujem u Allahove rijeci da se molitelju na molitvu odaziva,tako ako iskreni vjernik moli za zastitu u snu da ce i biti zasticen. Nekazem da mi je sve tu jasno ali zato nam je i propisano uci i citaj informisi se,a Alah ce dati onome ko trazi pravi put i uputu. Na nama je da trpimo,i da pomognemo sebi strpljivoscu i molitvom kao sto nam je dragi nas Gospodar i porucijo.
Veliki selam i neka je velika Bozija milost tebi i tvojoj porodici,svim muslimanima i muslimankama,te svim vjernicima i vjernicama...
Selam

Odgovori