Selam,mala! to sto si nam ti jos bezbrizna,ma ja mislim nek si,mlada si jos,veseli se ti i pjevaj i smiji se al nemoj ni Allaha zaboravljat,za adest i sabah ti treba 10-15 minuta.Imam ja sestru plaho slicna tebi.Ja jadan tupio jezik njoj govoreci koliko je vazno klanjat,koliko je to njoj a ne Allahu potrebno,a ona meni to sve nekako na salu,pa ko fole tjera sejtana ko rjecima hus,a uvjek se smije,otkaceno sto gradi.Onda vidim nema fajde pa Allaha molio da je sacuva loseg drustva i svega onog zla u koje inace ova danasnja omladina lahko upane,i Allah je elhamdullilahi i sacuvo,fino je se udala i sincica rodila.Tek je u trudnoci shvatila kolika je Allahova moc,kad je vidjela na sebi dokaz stvaranja covjeka,eto sad klanja i kaze volila bi da joj sin bude hafiz.Hocu da ti kazem sestrice,lijepo je sto si ti vesela,al nemoj ni Allaha zaboravljat,cuvaj se loseg drustva,i pazi sekice,momci su lopovi,sa svakim je momkom sejtan,ne daj se prevarit.
Na danasnjem vaktu mozda "nisi u trendu" ako cuvas svoj obraz,ne pijes,ne drogiras se....eto to je to iskusenje,pa ako prodes uspjesno kad tad ces zavolit i namaz i sve drugo sto bi trebala insallah,i Allah ce ti dati kuveta da ustanes i sama na rani sabah.Cito sam u nekoj knjigi da ce Allah svu omladinu koja je sacuvala svoju cednost pod zastavom Jusufa a.s. prevesti preko Sirat cuprije,te da ce neke pitati:"Sta vas je od Mene odvratilo?"a oni ce odgovoriti "nasa ljupkost i ljepota" a On ce im pokazati na Jusufa a.s.i pitati ih jesu li ljepsi od njega pa njega nije njegova ljepota odvratila od Allaha,te ce ovi drugi u Dzehennem,da nas Allah sacuva.Ne znamo mi seko nikad nase stanje,niti svoje mjesto na Onom svijetu,nisam te htjeo plasit,boze sacuvaj,ne znam ni ja je li moj namaz primljen,samo se nadam da jest. Vazno je da ti imas u srcu imana i da kad izades negdje s drustvom na Allaha mislis,i kad vidis one kojima je sejtan drug da Allaha zamolis da tebe tog zla sacuva kojim se oni bave.A Allah ce te insallah onda nekad i na onaj dug prema Njemu i tebi samoj uputit.Ti si nama srce islama,buduca majka i zena,sejtan l.a. to zna,trudice se da te pokvari Allah ga smeo.Allahu dovu za vas mlade upucujemo,da vas Allah sacuva i zastiti sveg zla i iskusenja kroz koje prolazite..

A za sabah,ti kako hoces a mi cemo molit Allaha da nam te On probudi

SELAM.