Lječenje "akni"

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: Lječenje "akni"

Post od Senad » Sre Dec 16, 2009 7:54 pm

senci napisao:Esselamu alejkum.
Evo sad je prošlo oko 20dana kak uzima propolis. Dali da sad napravi pavzu oko uzimanja? Takodjer prošlo je više od 7 dana kako maže lice medom i maslinovim uljem. Dali to još napred ide ili isto, da napravi pavzu? Jel 15-20min stojanja meda na licu uredu ili je što više vremena gore toliko bolje?

Sad ima med na licu 20min-tako si mi i ti reko. Onda još pitanje oko mm. Bila je jedna akna ono pukla i malo je isteklo krvi i počeo se je praviti ožiljak ali jedno 2-3 dana sam mazo mm i nema više ožiljka. Kad vidim, da mm stvarno djeluje me sad zanima, dali more mm više puta na dan mazati mm?

Esselamu alejkum.
Zaboravio sam napisati, da sad one akne koje smo mazali propolisom, da su izašle ali se je sad pojavilo okolo ko lišaj i crvene je boje. Teško je to opisati, ko mala ožegotina cigaretom. Što se je sad to pojavilo? Dali je to zbog propolisa i alkohola u kojem je propolis?

Sad cu to mazati mm, nadam se da će to otići, jer je estetski ružno i hanuma mi je razočarana jer se i ona boji da će to sad ostati. Inače što se tiče akni, večina jih je ošla jedino sad to da ode.

Esselamu alejkum.
Esselamu alejkum

Ovaj period od 20 je nešto što bi trebalo da pokaže kakve takve rezultate, Zbog tog hormonalnog poremećaja vi bitrebali nastaviti sa terapijom pogotovo sa MM ako ste u mogućnosti sebi to priuštiti, svakako da i propolis ima svoje blagotvorno dejstvo nema razloga da prekidate, jednostavno ako niste alergično ne može se organizam prezasitit.Kolikogod mi unosili, ali pravilno određenu supstanu za podržavanje imunog sistema u toliko organizam potroši mnoge supstanece goje su neophodne za prvilno funkcionisanje. AKo ste finassijski u mogućnosti nastacvite sa MM, propolisom kao i medom. Istina ono je lijepo nekada naparaviti malopauze jednostavno da čovjeku ritam promjeni da nebude monotono, štose tiče samo meda on bi trebao da bude u svakodnevnoj upotrebi na razne načine.

Za masku od meda na licu netreba više od 20 minuta, ZAšto? med je hidroskopan, i on će u tih 20 minuta da izvuče iz kože sve one toksine i sigurno da uništi veći dio bakterija. Zasićenost meda toksinima koje jeizvukao iz pora kože jednostavno ga čini više nesposobnim d a izvlači ako bi se mogao tako da izrazim. Ilid ato slikovito obrazložim ; ako bi u 1 litar vode dodavali šećer , do jednog momenta taj šećer se neće vidjeti u vodi međutimkada se voda zasiti ikad počenom da dodajemo još ćećera on jednostavno ostaje na dnu, zbog toga što je voda već zasićena šećerom i nema više sposobnos d a razgrađuje šećer.. Ovo je onako banalan primjer,
NApomenuli smo da je med antibakterijiski 1:180 , vjerovatno med će i nakon 20 minuta zadržati antibakterijska svojstva, u tvom slučaj potrebno je obadvoje izvlačenje toksina iz pora kože i uništavanje bakterija , ; 20 minuta je dovoljno, a i svako duženje bi to zamaralovašu suprugu, postepeno i dugotrajno rezultat mora biti.

MOžeš ti ako si u mogućnosti mazati akne i 2x na dan s MM nema štete i sam si se uvjerio da ima pozitivan učinak kod regenriranja a i ostalo.
Zaboravio sam napisati, da sad one akne koje smo mazali propolisom, da su izašle ali se je sad pojavilo okolo ko lišaj i crvene je boje. Teško je to opisati, ko mala ožegotina cigaretom. Što se je sad to pojavilo? Dali je to zbog propolisa i alkohola u kojem je propolis?
Nevjerujem da je od propolisa , taj što ti koristiš mislim da je manje % alkohol ( oko 70%)i da savršeno slaže se sa tjelom ako je 70 ili 76%

Tu postoji mogućnost da ima dubinsko zapaljenje ,prati to mogućeda se iz toga izvali nečist ili je možda više bakterija na tom mjestu skoncentrisano. MOže te konsultirat i doktora da izvrši procijenu stanja . MIslim da od propolisa i alkohola to nije. MOžeš pokušati malo d ne koristiš prpolis pa da vidiš. Praviš uvjek nekakve kombinacije kako bi otklonio sumnju na nešto kao uzročnik pojave

Nemoj da paniči , neka vrši njegu lica i oslonac na onog koji sve može, na Allaha s.w.t.

Kada kažeš da je većina akni otišla , nestala šta podrazumjevaš pod tim...

Svako dobro

Esselamu alejkum

senci
Mlađi član
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 7:04 pm

Post od senci » Ned Dec 20, 2009 9:27 am

We alejkumu selam.

Najgore je to, što neke odu druge dodju. Tako, da sad ako analiziram stanje nakon mjesec dana terapije, nemogu reci da je napredak. Sad kad pogledam lice vidim samo da je još više upaljeno i da ima akni više neg prije. Npr. naveče se razveselim, da jih je ošlo par drugi dan nam već se počnu "radjati" druge.

A sve radimo nako kako si ti rekao. Neznam ako sam ti rekao, njezina kolegica je isto imala probleme sa aknama i dobila je od pčelara med+propolis mast. Nakon nekog izvjesnog vremena lice joj je bilo čisto. Šta misliš o tome?

Esselamu alejkum.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Pon Jan 04, 2010 8:08 am

senci napisao:We alejkumu selam.

Najgore je to, što neke odu druge dodju. Tako, da sad ako analiziram stanje nakon mjesec dana terapije, nemogu reci da je napredak. Sad kad pogledam lice vidim samo da je još više upaljeno i da ima akni više neg prije. Npr. naveče se razveselim, da jih je ošlo par drugi dan nam već se počnu "radjati" druge.

A sve radimo nako kako si ti rekao. Neznam ako sam ti rekao, njezina kolegica je isto imala probleme sa aknama i dobila je od pčelara med+propolis mast. Nakon nekog izvjesnog vremena lice joj je bilo čisto. Šta misliš o tome?

Esselamu alejkum.
Esselamu alejkum

NIkako da odgovorim ovdje, uvjek mi nekako promakne, nadam se da se nećeš ljutiti
Što se tičemed+ propolis masti koje se prave , razlika između tog što ti upotrebljavaš i masti je samo u komponenti koja nosi propolis a to može da bude ( lanolin, vazelin ili neka druga krema u koju se dodaje propolis) postoji propolis sa čistim voskom, maslinovim uljem koji se pripremi kao mast-krema.i utakvu mast mogu se dodavati med ili po želji zavisno šta se želi postići.

Ako bi se odlučio za mast onda bi ti preporučio ovu sa pčelinjim voskom sa ili bez maslinovog ulja nije bitno,

Neznam koliko će te ovo ohrabriti, ja sam osjetio tradost i drago mi je da imam praktične primjere djelovanja propolisa.
Prošle godine x osoba je odnijela od mene propolis i isti je upotrijebljavala. Prije dva dana došla je ponovo po propolis , zbog moje znatiželje ipitanja iz koji razloga koristi propolis odgovorila je ,,, imala je velike probleme sa krajnicima i upalama u grlu , trebala je ići na operaciju, kad je počela trošiti propolis kapi sve je se normalizovalo i nije otišla naoperaciju.........

Brate propolis ima svoj visok učinak u ljudskom organizmu i blagotvornog dejstva pa pokušaj i sa tim kremama . MOguće je da bi trebao promjeniti proizvođača i da upotrebom te kreme ostvariš cilj, samo nemojte izgubiti iz vida taj hormonalni poremećaj koji ima.

Esselamu alejkum

Odgovori