Depresija
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
[quote="Sestra15"]
Sto se tice sihra, sestro Ikram, kod nas se svaka druga kuca time bavi. Mene to boli a ne sije, jer vishe ne znam kod koga mi je sigurno kafu popit a kod koga ne.
We aleykum salam.
sestro jednostavno,sacekas vakat pa koja se ne podigne klanjati s tobom ,bez razloga,ostavis je.Tako druzechi se samo sa vjernicima ,rahat udje u kuchu sa svakom posjetom.
Mirza je u pravu,tema je lijecenje kur anom.
Sto se tice sihra, sestro Ikram, kod nas se svaka druga kuca time bavi. Mene to boli a ne sije, jer vishe ne znam kod koga mi je sigurno kafu popit a kod koga ne.
We aleykum salam.
sestro jednostavno,sacekas vakat pa koja se ne podigne klanjati s tobom ,bez razloga,ostavis je.Tako druzechi se samo sa vjernicima ,rahat udje u kuchu sa svakom posjetom.
Mirza je u pravu,tema je lijecenje kur anom.
http://www.depresija.org/index.php?page ... =depresija- sve o depresiji, simptomima i kako je liječiti pomoču savremene medicine
http://www.anksioznost-depresija.50megs.com/custom.html
još jedna stranica o depresiji, simptomima... sa testom
http://www.anksioznost-depresija.50megs.com/custom.html
još jedna stranica o depresiji, simptomima... sa testom
Nije meni bitno ko su sije, ali ocito je da ih ima kome jeste. Vjernika ima u svakoj vjeri a nevjernika ima i medju muslimanima i sijama i sunijama. Razlog sto sam navela razlike izmedju nas i njih jeste da se zavrsi prica o tome, tj. da se zavrsi repriza nepotrebnih rasprava. Znanje nikad suvisno nije. Znanjem se stavljas u mogucnost da izaberes ono sto je dobro!
Sestro Zara ima sihirbazica koje klanjaju svaki vakat, a pitam se mogu li to reci da opet neko ne upre prstom! Ovdje se ocito ne moze razgovarati na lijep nacin... Tema jeste lijecenje Kur'anom, a sihri valjda spadaju u tu kategoriju.
Opustite se, nisu nikom potrebne rasprave svaki drugi dan.
Pa eto, nek' se nastavi tema o depresiji, ja sam za!
Sestro Zara ima sihirbazica koje klanjaju svaki vakat, a pitam se mogu li to reci da opet neko ne upre prstom! Ovdje se ocito ne moze razgovarati na lijep nacin... Tema jeste lijecenje Kur'anom, a sihri valjda spadaju u tu kategoriju.
Opustite se, nisu nikom potrebne rasprave svaki drugi dan.
Pa eto, nek' se nastavi tema o depresiji, ja sam za!
Ja sam vise od 10 godina proveo u jakoj depresiji i svakakvim fobijama. Bilo je ups and downs ali nikad se nisam osjecao dovoljno zdrav da bi mogao naprimjer otici negdje sam ili tako nesto. Kad sam prije 3 godine poceo praktikovati Islam, nekim cudom preko 80% od tih simptoma su nestali.
Dali je bio dzin, dali mi je trebala promjena zivotnog stila ili su mozdani kemikali samo od sebe nadosli na svoje mjesto to samo Allah zna. Ali jedno je sigurno. Islam mi je dosao kao svjetlost nekom tamnom tunelu koji mi se cinio da nema kraja.
Dali je bio dzin, dali mi je trebala promjena zivotnog stila ili su mozdani kemikali samo od sebe nadosli na svoje mjesto to samo Allah zna. Ali jedno je sigurno. Islam mi je dosao kao svjetlost nekom tamnom tunelu koji mi se cinio da nema kraja.