svjetlosti na kraju nema više
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Selam alejkum!Prvo bih prokomentarisao komentar brata AbuAmRibnFadL-a.Hvala Allahu dž.š. kada ima takvih slučajeva ˝samoizlječenja˝(Allah dž.š. liječi koga on hoće).Nisam tvrdio da je to nemoguće već samo da za takve slučajeve ja nisam čuo.Ja brate u ovoj oblasti nisam stručnjak već braći i sestrama pokušavam pomoći savjetom na osnovu onog što sam čuo ,pročitao i vidio svojim očima.Moje mišljenje je da slušanje rukje na način na koji to radiš sestro leyla može biti veoma opasno po tebe.Čuo sam da džini u momentu izlaska iz insana mogu tijelo da napuste kroz bilo koji ˝ prirodni˝otvor.U te otvore sestro spada i oko ili uho što bi dovelo do nepopravljivog narušavanja tvog zdravlja.Mislim da samostalno puštanje rukje treba koristiti samo kao metodu testiranja na prisutnost džina a ne kao sredstvo liječenja.Sama kažeš da kada pustiš rukju nemožeš se kontrolisati te da osjetiš određene tegobe i bolove.To sestro nisu tvoji već njegovi osjećaji te se stoga plašim da ako ga bez kontrole razbjesniš i povrijediš kada ojača i oporavi se može pokušati ili nedo Allah dž.š.uspjeti da ti se osveti.Zato sestro predlažem ti da ODMAH pozoveš 061-888-913 ef. NISAD te mu izložiš svoj slučaj i zatražiš savjet.On uči rukje i o svemu ovom zna daleko više od mene.Molim Allaha dž.š. da ti trenutno olakša tvoje stanje i podari brzo izliječenje ako Bog da.Selam alejkum.
Alejkumu Selam!
Mene zanima ovo;koliko vas(koji se liječite od sihra)sluša rukju kodkuče?
Jer ovako;meni je liječnik napisao kao terapiju da ja to slušam, rodica kad se je liječila(kod dvojice učača)dobila je kasetu sa rukjom da je sluša.
Ja se od tog liječim več 3mjeseca.
2 mjeseca nisam se usudila uzet Kur´an u ruke, niti ga slušat(a kamoli rukju)to je bilo po najviše zbog straha.
1 mjesec več svaki dan učim Kur´an az., a slušam rukju prib.več sedmicu dana.
Sve ima svoj efekat. Otkad slušam rukju več od samog namaza se tresem, i povrača mi se.(ali to samo u namazu i ne inače) Naglo gubim snagu.
A i još ovo:kad kod mislim o tome samo po sebi mi nešto govori da moram učit više,više....
Mogu reči ovako da mi je dosadilo da mi neko upravlja život po svojoj volji. Dosadilo mi je da se ga bojim, jer upravo sa strahom on je jači. Meni je dolazilo tako stanje u mozgu nisam znala kako mi je ime, ni ništa. Mogla sam samo buljit, a mozak ko slama.
Šta imam zapravo ja za izgubit? 1god.sam preživila u takoj grozoti koja se neda opisat, depresije, prividi..ja neču ponovo se vračat nazat.Napustila sam školu zbog tog.
Sad nema ni depresije ni privida. Samo još slabosti.
Prestala sam se bojat, jer mislim na Allaha kad mi je teško.
Nijedna muka nije za djabe. Ja vjerujem da treba imat tvrdu volju. Jer da je nisam imala sve bi ovo napustila dosad 100x puta. Tako mi je dolazilo.
Zaključak: Ne preostaje mi ništa drugo več da se sama borim. Za mene se niko neče moči. A ja ču se kadtad izliječit. Vjerujem u to.
Mene zanima ovo;koliko vas(koji se liječite od sihra)sluša rukju kodkuče?
Jer ovako;meni je liječnik napisao kao terapiju da ja to slušam, rodica kad se je liječila(kod dvojice učača)dobila je kasetu sa rukjom da je sluša.
Ja se od tog liječim več 3mjeseca.
2 mjeseca nisam se usudila uzet Kur´an u ruke, niti ga slušat(a kamoli rukju)to je bilo po najviše zbog straha.
1 mjesec več svaki dan učim Kur´an az., a slušam rukju prib.več sedmicu dana.
Sve ima svoj efekat. Otkad slušam rukju več od samog namaza se tresem, i povrača mi se.(ali to samo u namazu i ne inače) Naglo gubim snagu.
A i još ovo:kad kod mislim o tome samo po sebi mi nešto govori da moram učit više,više....
Mogu reči ovako da mi je dosadilo da mi neko upravlja život po svojoj volji. Dosadilo mi je da se ga bojim, jer upravo sa strahom on je jači. Meni je dolazilo tako stanje u mozgu nisam znala kako mi je ime, ni ništa. Mogla sam samo buljit, a mozak ko slama.
Šta imam zapravo ja za izgubit? 1god.sam preživila u takoj grozoti koja se neda opisat, depresije, prividi..ja neču ponovo se vračat nazat.Napustila sam školu zbog tog.
Sad nema ni depresije ni privida. Samo još slabosti.
Prestala sam se bojat, jer mislim na Allaha kad mi je teško.
Nijedna muka nije za djabe. Ja vjerujem da treba imat tvrdu volju. Jer da je nisam imala sve bi ovo napustila dosad 100x puta. Tako mi je dolazilo.
Zaključak: Ne preostaje mi ništa drugo več da se sama borim. Za mene se niko neče moči. A ja ču se kadtad izliječit. Vjerujem u to.
Kod mene je bilo ovako; kad sam krenula da učim prvu minutu sve bi uredu a onda najednom ko da mi se stvori blokada u glavi i neznam šta sam pročitala prije 2 sekunde. Nisam se mogla prisjetiti gradiva ako sam se ga nekako uspijela naučit. Tako sam iz predmeta dobila jedinicu a za sedmicu dana 4 iz popravnog(i ako ništa u medjuvremenu učila nisam).Na testu sam tad bila uredu.
Najviše su bili tako napadi na ispitima.Pa pred odlazak u školu. Jednostavnih stvari, kao smisliti sastavak kojeg trebam napisat nisam smogla. I sad tako nekad bude.
Blokade mi dodju u namazu, pa nisam sigurna koliko sam otklanjala, u razgovoru(neznam šta da odgovorim)..jednostavno ko da nemaš mozga...
Nekad nisam mogla ni čitat..sad več mogu.
Bijo je i taj slučaj da kad sam bila kod psihiatra uhvatilo me tako. Žena me je htjela direktno uputit u bolnicu(ali ja se ne prikaza više tamo).
Bila sam 2x na rukji, jer živim u inozemstvu nemogu nonstop visit tamo, pa logično da se liječenje oddulji i da se moraš trudit sam po svojim močima.
Morat ču još iči to znam, ako bog da.
Ma džin djeluje na mnogo načina, ali nemoj odustat ako je tako.
Napiši sebi na list papira(kad si uredu), rečenice za razgovor, ili zašto ti treba i to koristi. Sad kad znaš zašto ti to dolazi ti si u pozitivi.
Moraš se borit na sve moguče načine, a nikako ne odustat u namjeri znači on pobjeduje.
Muhamed saws.je rekao da je najteži džihad čovjeka samim sobom.
Svako u životu ima nekakvih muka, i kad promisliš ima ljudi koji su na gorem od tebe. Tako treba biti Allahu dž. uvjek zahvalan.
Najviše su bili tako napadi na ispitima.Pa pred odlazak u školu. Jednostavnih stvari, kao smisliti sastavak kojeg trebam napisat nisam smogla. I sad tako nekad bude.
Blokade mi dodju u namazu, pa nisam sigurna koliko sam otklanjala, u razgovoru(neznam šta da odgovorim)..jednostavno ko da nemaš mozga...
Nekad nisam mogla ni čitat..sad več mogu.
Bijo je i taj slučaj da kad sam bila kod psihiatra uhvatilo me tako. Žena me je htjela direktno uputit u bolnicu(ali ja se ne prikaza više tamo).
Bila sam 2x na rukji, jer živim u inozemstvu nemogu nonstop visit tamo, pa logično da se liječenje oddulji i da se moraš trudit sam po svojim močima.
Morat ču još iči to znam, ako bog da.
Ma džin djeluje na mnogo načina, ali nemoj odustat ako je tako.
Napiši sebi na list papira(kad si uredu), rečenice za razgovor, ili zašto ti treba i to koristi. Sad kad znaš zašto ti to dolazi ti si u pozitivi.
Moraš se borit na sve moguče načine, a nikako ne odustat u namjeri znači on pobjeduje.
Muhamed saws.je rekao da je najteži džihad čovjeka samim sobom.
Svako u životu ima nekakvih muka, i kad promisliš ima ljudi koji su na gorem od tebe. Tako treba biti Allahu dž. uvjek zahvalan.
-
AbuAmRibnFadL
- Veteran
- Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
- Kontakt:
Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu .
Da sestro lejla normalno je to ,jedan od nacina izlaska sihra ili dzinna iz tijela oboljele osobe je i taj da izadje tim putem,jer se cesce bolovi kod oboljelih osoba ove vrste bolesti skoncetrsie u stomaku,pa kada se da shodna terapija a to sihr ili dzinn ne moze da istrpi onda traze nacin za izlazak,a to je jedan od nacina njihovog izlaska.Sto se tice Samoizlijecivanja uz Oslonac na Allaha Uzvisenog,brate oktobar, ima prije procedure slusanja rukje prethodna procedura samozastite,koja je u vidu zikrova,mazanja uljem onih dijelova tijela koje dzinni mogu povrijediti tako da ce se ta mjesta zablokirati i zatvoriti dopustit ce im se izlazak samo ona mjesta na koja mogu normalno izac bez posledica.usta ,nos prsti i nacin rad kojeg sam se javio.Sestro Lejla ja ti predlazem da se Allaha bojis,da nastavis sa terapijom dok si kuci kako bi oslabila svoju bolest a ojacala samu sebe,prestankom terapije tvoja ce bolest biti jaca pa ces i tim ucacima kod kojih budes isla otezati posao,a kada budes isla dole ka Bosni potrazis onu bracu koja uce rukju,pa Allahovom voljom i dozvolom budes insaAllah izlijecena.leyla napisao:Ja imam jedno pitanje; dali koga prilikom slu?anja Kur´ana, klanjanja protjera na wc? Dali je to normalno?
Ma ovo je više bilo pitanje za one koje se liječe od sihra.
Mene prilikom namaza, slušanja ajeta protjera na obadvije strane. I na usta, i na Wc imam osječaj ko da ču puknut(neki zrak mi se kupi u stomaku).To se je pojavilo tek nakon 3.terapije kod učača pa zato sam pitala.
Inače namaz više nesmatram dijelom terapije a tako ni zikr, čitanje Kur´ana (osim rukje i naučene vode).
Klanjam radi sebe. Donosi mi radosti u dušu. Ispotpunjava me kao čovjeka.
Hvala inače za odgovore.
Selam Alejkum!
Mene prilikom namaza, slušanja ajeta protjera na obadvije strane. I na usta, i na Wc imam osječaj ko da ču puknut(neki zrak mi se kupi u stomaku).To se je pojavilo tek nakon 3.terapije kod učača pa zato sam pitala.
Inače namaz više nesmatram dijelom terapije a tako ni zikr, čitanje Kur´ana (osim rukje i naučene vode).
Hvala inače za odgovore.
Selam Alejkum!
Ja imam jedno pitanje i bila bi zahvalna ako bi odgovorio onaj ko bi znao.
Naime par puta se je desilo da kad me je džin iznutra jače napado i mom ocu bi dolazilo slabo i obrnuto. Tako je bilo i prije liječenja.
Kad sam se ja tresla i on bi se npr. počeo..itd.
Danas sam to primjetila posebno. Več dugo vremena nije mi dolazilo do ovakve slabosti. Nemogu biti u prisustvu oca. Kad nanjega mislim gore mi je. Kad je u blizini dodje mi da vrištim. Nikad dosad nije bilo to u ovolikoj mjeri.
Izražavalo se je samo toliko da bi mi znalo doči slabo
kad bi ja npr. bila vani i došla kuči a on je u tom momentu baš imo neku krizu.
Sada bi to moglo biti da njegov džin djeluje na mene odnosno
moj na njegovog? Moram napomenut da on ima tim stvarima več duže problema ali nikad nije otišo učaču več troši tablete za smirenje. Navodno mu one u nekoj mjeri pomognu. Slušo je več rukju ali nije dolazilo do nekih reakcija. Dali je moguče da je to toliko zastarilo pa se teško javlja? Bi se to pokazalo drugčije ako bi npr. on ošo liječniku da uči izravno njemu uživo? Prisustvovo je kad se je meni učilo ali opet ništa izravno.
Tako da mogu jedino sumnjat da je to zastarilo a da bi trebalo neko vrijeme konstantno ponavljat učenje.
Ako ko ima ovakvih iskustava bila bi mu zahvalna za odg. i za mišljenje.
Selam Alejkum!
Naime par puta se je desilo da kad me je džin iznutra jače napado i mom ocu bi dolazilo slabo i obrnuto. Tako je bilo i prije liječenja.
Kad sam se ja tresla i on bi se npr. počeo..itd.
Danas sam to primjetila posebno. Več dugo vremena nije mi dolazilo do ovakve slabosti. Nemogu biti u prisustvu oca. Kad nanjega mislim gore mi je. Kad je u blizini dodje mi da vrištim. Nikad dosad nije bilo to u ovolikoj mjeri.
Izražavalo se je samo toliko da bi mi znalo doči slabo
kad bi ja npr. bila vani i došla kuči a on je u tom momentu baš imo neku krizu.
Sada bi to moglo biti da njegov džin djeluje na mene odnosno
moj na njegovog? Moram napomenut da on ima tim stvarima več duže problema ali nikad nije otišo učaču več troši tablete za smirenje. Navodno mu one u nekoj mjeri pomognu. Slušo je več rukju ali nije dolazilo do nekih reakcija. Dali je moguče da je to toliko zastarilo pa se teško javlja? Bi se to pokazalo drugčije ako bi npr. on ošo liječniku da uči izravno njemu uživo? Prisustvovo je kad se je meni učilo ali opet ništa izravno.
Tako da mogu jedino sumnjat da je to zastarilo a da bi trebalo neko vrijeme konstantno ponavljat učenje.
Ako ko ima ovakvih iskustava bila bi mu zahvalna za odg. i za mišljenje.
Selam Alejkum!
1. Normalno je da tako reaguješ, jer očigledno on isto ima problem. Nije inaće preporučljivo da osobe koje imaju problema sa tim se druže i žive pod istim krovom.
2. Indirektno učenje, kroz slušanje rukje ili direktnog prisustvovanja ne mora izazvati reakciju. Kao i u svemu bitan je nijjet i još par stvari koje učač zna šta su da bi direktno djelovalo tu učenje na njega. Tako da on treba da se odluči da ode nekome i počne to liječiti.
3. Zastarjelost u nejavljanju nije tako česta, ali je problem u istjerivanju. Što je on duže tu, sve je teže koliko ja znam.
Neka me ispravi neko učeniji ako griješim. To je koliko ja znam sa svojim skromnim iskustvom.
2. Indirektno učenje, kroz slušanje rukje ili direktnog prisustvovanja ne mora izazvati reakciju. Kao i u svemu bitan je nijjet i još par stvari koje učač zna šta su da bi direktno djelovalo tu učenje na njega. Tako da on treba da se odluči da ode nekome i počne to liječiti.
3. Zastarjelost u nejavljanju nije tako česta, ali je problem u istjerivanju. Što je on duže tu, sve je teže koliko ja znam.
Neka me ispravi neko učeniji ako griješim. To je koliko ja znam sa svojim skromnim iskustvom.
Halali, ali kod koga se ti liječiš?leyla napisao:Ma ovo je više bilo pitanje za one koje se liječe od sihra.
Hvala inače za odgovore.
Selam Alejkum!