snovi

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

akhi
Stari član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Kontakt:

Re: snovi

Post od akhi » Pon Mar 28, 2011 7:03 pm

Moze biti raznih oblika, boja, velicina, konzistencija, svakojak!

Nije nam svima u interesu pobijediti zlo! Vecini je u interesu pobijediti dobro, ali ljudi nisu toga svjesni. Nazalost, vecina je ljudi na krivim putevima! Njima je sejtan njihova djela lijepima prikazao. Oni su sljedbenici strasti svojih. Najvaznije im je jesti i uzivati.

Istina je jedna, jedan je pravi put. To je Islam, jedina priznata vjera kod Allaha Subhane. Musliman je Allahov rob, a ne rob svojih strasti. Allah Subhane nas je stvorio samo da ga obozavamo. Jedino robujuci Allahu Subhane, pridrzavajuci se Njegovih propisa mozemo sebi priskrbiti dobro na oba svijeta!

Molim Allaha da te uputi i poveca ti korisno znanje, amin!

kelila
Posmatrač
Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 1:52 pm

Post od kelila » Uto Mar 29, 2011 11:43 am

hvala ti ja se samo Bogu klanjam a poslanika je bilo mnogo i svi su isto govorili ne izdvajaj nijednog od poslanika Božijih dana nam je svima knjiga da se po njoj ravnamo a uvijek će biti onih bezumnih koji je neće znati čitati.Svaki čovijek želi biti sretan nijednog nisam upoznao koji želi biti nesretan zato ne krivim sestru ili brata svog koji želi nekom loše nego onog koji je uvukao u njih.

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Post od Haris » Uto Mar 29, 2011 11:50 am

Šejtan će se samo izmaknuti na Sudnjem Danu i reći "Ja sam vjerovao u Allaha swt, ja nisam kriv za ono što ste radili."

Tačno i jest tako. On te pozove, a ti ako si dovoljno nesvjestan upecao si se.
Isto kao malo dijete kad pozoveš da nešto uradi, ono pristaje.

kelila
Posmatrač

Post od kelila » Uto Mar 29, 2011 4:32 pm

Da onaj kojeg ste spomenuli vjeruje u Allaha onda bi poštovao ono što je Allah stvorio i ne bi se oholio a onima koji vjeruju dužnost je da odvraćaju :"Oni koji se boje Allaha neće za njih račun polagati,ali su dužni da opominju ne bi li se okanili"(sura 6/69).

akhi
Stari član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Kontakt:

Post od akhi » Uto Mar 29, 2011 5:30 pm

kelila i ostali, da bi razumjeli odredjene ajete, povod njihovog objavljivanja i njihovo znacenje, uzmite tefsir ibn Kesir, kojeg mozete skinuti besplatno sa kutubhane na :..?"#4%.com.

Sejtan je uvjeren u Allahovo Subhane postojanje i da nema drugog Boga mimo Allaha, ali je on kufr ucinio djelom (OVO JE JEDAN OD DOKAZA DA NEMA IMANA BEZ DJELA, NPR. NAMAZA-nista od stare sufijske "meni je srce cisto"), odbivsi uciniti sedzdu Ademu, prekrsivsi Allahovo naredjenje. To je ucinio iz svoje oholosti jer je se smatrao boljim od Adema. Kazna za ucinjeno mu je Dzehenem zauvijek. Od tada datira neprijateljstvo sejtana prema covjeku. Sejtan zeli sve ljude zajedno sa sobom u vatru povesti. Od Allaha Subhane je dobio dozvolu da ih zavodi. Zavodi na razne nacine, koje imate nevedene, recimo, u vec pomenutoj knjizi Abdusselama Balija koju mozete pronaci nekoliko tema ispod.

kelila
Posmatrač

Post od kelila » Uto Mar 29, 2011 7:44 pm

Jedan mi je hodža rekao da dijete nikad nije krivo da su uvijek roditelji krivi.Akhi hvala ti pokazao si mi put Allah te nagradio !Selam svima od dalmatinca !

lavica21
Musafir
Pridružio se: Sub Avg 20, 2005 6:08 am

Post od lavica21 » Sre Mar 30, 2011 10:53 pm

Fazila napisao:selam alejkum

juce sam sanjala jedan san koji se sinoc nstavio. sanjam svoju svekrvu koja pravi sa mojim suprugom sihir na trepavici i moj muz dolazi meni i daje mi tu trepavicu. a ja to necu da uzmem. odem kod svekrve i pitam je sta ovo treba da znaci i sto ona to radi, al ona se samo smije. a sinoc se nastavio san. kao mi (ja i moj muz) sedimo kod svekrve kuci i ona gleda u mene i kaze eto rastavili ste se. necu da se grijesim nedaj boze, dosta me strah od te zene bas zbog takvih stvari. posto nije prvi put da tako nesto sanjam o njoj. prije nekoliko meseci sam sanjala da je kod mene u spavacoj sobi i ja je gledam al nemogu da se pomerim sa mesta niti da kazem ista.

hvala na odgovoru

Selam

Moze biti san od sejtana, da pocnes sumljati u svoju svekrvu, tako da to izazove mrznju prema njoj, svadzu i dosta negativnog, sto cak moze dovesti do tog razvoda braka...

A Moze biti san od dzina, ako recimo imate problema, i vec napravljen taj sihr, dzinima dosadi, zele da odu ali nemogu, tako da ti daju san otkrivajuci ko je napavio sihr, pa da pocnes rijesavati stvari, unistiti sihr. Ako je taj slucaj vjerujem da bi ti u snu ukazali i gdje je sihr.
Nebi rekla da je od Allaha san, jer od Allaha su prelijepi snovi, a taj san nije lijep.

Ako u snu nemozes da se pomaknes to su simptomi napada dzina. Trebas da se naoruzas s zikrom, obrati se nekom od ucaca rukje...

I ja sam imala taj problem da mi utrne tijelo, nemogu se pomaknuti,zuji u usima... i neko treci se pojavio, dozvao me mojim imenom i kaze: Reci Bismillah, i puhni na svoje tijelo. Ja to uradim, i odmah sve nestade, progledam.
Sada mi se vise to trnjenje ne ponavlja, jer se svaku noc, prije spavanja, namazem maslinovim uljem, na koje je naucena sura Beqara.

Odgovori