Neke stvari mi nisu jasne?
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Neke stvari mi nisu jasne?
Es-Selamu alejkum, vec duze vremena pokusavam da odgonetnem neke stvari, pa bi mi trebao jedan savjet onih koji lijece Kuranom, bilo Enes ili neko drugi. Vec par godine, jedna sestra, mi prica o jednom covjeku koji po njenom misljenju ispravno lijeci Kuranom, i govori drugima za njega, ali ja ne mogu da tu skontam neke stvari. Taj covjek klanja, uci samo na vodu Kuran, trazi da se masiraju dijelovi tjela s tom vodom uceci Fatihu, Ajetul Kursijju, Ihlas, Felek i Nas, sto je za mene takode ispravno. Medtim, ona mi rece da je jedne prilike pomakao jednu osobu kad je izasla vani, rekavsi joj da je vidio dzina, pa se pobojao da ce stati na njega, druga stvar, kad je dosao u jednu kucu, ukacani znajuci da ce doci, sklonuli su slike i druge stavri, pa kad je on dosao upitao ih sto su to radili, premda mu to nije niko rekao, on navodno to osjeti. Eh to je ono sto me buni. Zar neko moze vidjeti dzina tek tako, bez kontakta sa njima ili pak ovo drugo sto napisah. Bilo bi mi od velike koristi kad bi mi Enes ili neko drugi objasnio ove stvari. Da vas Allah nagradi.
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: Neke stvari mi nisu jasne?
Esselamu alejkum,
Sam slucaj sa tim slikama kazuje da ima neki kontakt sa dzinima, jer kako ce inace znat da su slike sakrivene. Sto bi opet znacilo da to nije u redu, jer je kontakt sa dzinskim svijetom zabranjen.
A sto se tice tog dzina kojeg je "spasio" da se ne stane na njeg, to mogu i ja uradit
prodjes kraj mene, ja te pomaknem i kazem ti da sam te pomakao da ne stanes na dzina... A da li sam ja ista vidio, ili to izmislio da bih zavarao ljude.. to ti ne znas 
Vrlo jednostavno, a eto ukoliko ima neko nesto za dodat, neka to ucini sad ili nek zauvijek suti.
A Allah najbolje zna.
Sam slucaj sa tim slikama kazuje da ima neki kontakt sa dzinima, jer kako ce inace znat da su slike sakrivene. Sto bi opet znacilo da to nije u redu, jer je kontakt sa dzinskim svijetom zabranjen.
A sto se tice tog dzina kojeg je "spasio" da se ne stane na njeg, to mogu i ja uradit
Vrlo jednostavno, a eto ukoliko ima neko nesto za dodat, neka to ucini sad ili nek zauvijek suti.
A Allah najbolje zna.
neznam jeli to moguce ali nisam siguran da je to moguce jer mislim da je dzina moguce vidjeti jedino kada se pretvori u nesto sa Allahovom dozvolom
-
AbuAmRibnFadL
- Veteran
- Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
- Kontakt:
Za Bajra i Muslimana,Kako to on moze vidjeti dzinna,zasto ga vidi..?mozete li mi malo opsirnije objasniti..
ja smatram da on nije vidio dzina vec da je osjetio njegovo prisustvo
Mene samo interesuje da li ja ovakvog covjeka mogu smatrati ispravnim.
ne mora odmah da znaci da vidi dzine kao je tako postupio i ako se ponasa kako je opisano.
RAdeci s ljudima, dobro se ude u psihu ljudi, pa je lako reci ucacu (ako to hoce ucac) stvari koje bolesnik zeli da cuje, da ga isprepada, da nazalost uzdigne sebe na ''vecu deredzu''(ucac sam sebi dodaje kojekakve sposobnosti) pa se posluzi svim i svacim.
S druge strane ako je usitniu tako tj da ih vidi, on i sam ima bar jednog dzina za ''podstanara'' pa ga on obavjestava o drugim dzinima i detaljima iz okoline u kojoj boravi.
Ja bih to positovijetio(taj detalj kako jenkoga pomjerio i kako zna da su skolnili slike) sa hadisom( ne znam ga citirati) da ce ljudi kupavati price za razonodu.
Nazalost nije rijetkost cuti takve stvari od pojedinih ucaca cudne su i ja im se cesto puta nasmijem.
JA nisam najpametniji, nisam najiskusniji ima i onih koji zanju vise i od mene, al brate dragi treba ojbsniti svoje postupke bas zato da ljudi ne sumnjaju i ne pricati misticno....
neki dan cujem detalj bio momak kod jednog ucaca arapa i ovaj mu rekao da je opasan slucaj, da se on(ucac) boji za svoju porodicu(razumijem taj dio u jednoj mjeri) i da je osjetio(ucac) kad je bolesnik usao kod nejga, da osjetio da je s njim usla vosjka dzina u sobu i da ne smije da mu uci vise.
Ja taj fenomen nisam dozivio
i volio bih da ja cujem objasnjenje kako to on osjeti pa da se i ja bolje ''usavrsim'' ako je to halal znaje...jer muslimanu nije dozvoljeno da krije znanje....
U najmanju ruku su sumnjivi ti detalji a svaka sumnja vodi ka zabludi a svaka zabluda je put ka dzehenemu.
RAdeci s ljudima, dobro se ude u psihu ljudi, pa je lako reci ucacu (ako to hoce ucac) stvari koje bolesnik zeli da cuje, da ga isprepada, da nazalost uzdigne sebe na ''vecu deredzu''(ucac sam sebi dodaje kojekakve sposobnosti) pa se posluzi svim i svacim.
S druge strane ako je usitniu tako tj da ih vidi, on i sam ima bar jednog dzina za ''podstanara'' pa ga on obavjestava o drugim dzinima i detaljima iz okoline u kojoj boravi.
Ja bih to positovijetio(taj detalj kako jenkoga pomjerio i kako zna da su skolnili slike) sa hadisom( ne znam ga citirati) da ce ljudi kupavati price za razonodu.
Nazalost nije rijetkost cuti takve stvari od pojedinih ucaca cudne su i ja im se cesto puta nasmijem.
JA nisam najpametniji, nisam najiskusniji ima i onih koji zanju vise i od mene, al brate dragi treba ojbsniti svoje postupke bas zato da ljudi ne sumnjaju i ne pricati misticno....
neki dan cujem detalj bio momak kod jednog ucaca arapa i ovaj mu rekao da je opasan slucaj, da se on(ucac) boji za svoju porodicu(razumijem taj dio u jednoj mjeri) i da je osjetio(ucac) kad je bolesnik usao kod nejga, da osjetio da je s njim usla vosjka dzina u sobu i da ne smije da mu uci vise.
Ja taj fenomen nisam dozivio
U najmanju ruku su sumnjivi ti detalji a svaka sumnja vodi ka zabludi a svaka zabluda je put ka dzehenemu.
-
AbuAmRibnFadL
- Veteran
- Kontakt:
bAJRO 17 REKOH OPSIRNO BRATE..
-
AbuAmRibnFadL
- Veteran
- Kontakt:
reci toj sestri hawwa,da sve cime joj se srce ne smiri i sve u sto sumnja neka ga se prodje,jer tako kaze nas Poslanik salallahu alejhi we selem,Sve u sto sumnjate prodjiga te se..Resulullah saws kaze,Halal je jasan i Haram je jasan,izmedju halala i harama ima sumnjivih stvari,pa ko ih se pricuva ,sacuvace svoju vjeru i cast, a ko se upusti u ono sto je sumnjivo,zapasce u ono sto je haram..taj koji je lijecio tu sestru ili je od onih starijih hodza ili je i on bolestan,ili zeli paznje il zeli pokazati svoju superiornost kako bi zadobio povjernje onih kkoji su ga poazvali,sto se tice toga jeli ili nije vidio dzinne i kako to da on moze vidjet dzinne,postoji vise razloga kao on to moze i kako to radi.Prva je da je i on bolestan pa mu dzinni naredjuju da lijeci i kako da lijeci,ili je u savezu sa njima,Osoba koja je bolesna ili osba koja se razboli vidi dzinne onako kako se dzinni zele prestaviti,izmedju covjeka i dzinna je predgrada koju je Allah postavio,razboljevanjem se narusava ta postavljena predgrada i dzinn se pokaze covjeku al nikako u svom pravom originalnom liku..vec mu se pokaze u odredjenom liku kojim bi ga plasio,Da je bolesna osoba rekla Ucacu ,pazi staces na njega ,to se moze prihvatiti ,al da on kaze bolesnoj osobi pazi da ne stanes na njega,a on zdrav ,prema ovome trebali bi i njega i nju na rukju.Nemas sta sebe maltretirati i traziti odgovore hawwa,Sumnjivo i to je to,nije ispravan ,ma koliko se trudio braniti sebe...Selam alejkum
zasto osudjivati nekoga ko ima kontakte s dzinima? sta ako oni njemu sami dolaze,i namjerno mu se prikazuju i pricaju? ima onih koji pate zbog toga,jer vidjaju stvari koje ne zele vidjeti niti cuti
drugo je ako ih je on sam pozvao i suradjuje s njima
-
AbuAmRibnFadL
- Veteran
- Kontakt:
Selam alejkum Mesiha.Nije to osudjivat nekog ko ima kontakte sa dzinnima,vec je za osudu onaj koji je u partnerstvu sa njima i to zlouptrebljavaju i sprovode njihove zelje na nas neduzni i napaceni narod.To je za osudu,jer sami cin razgovora njih i njega nije dozvoljen,niti njima niti njemu.Mora se znati razlog zasto oni njemu dolaze,sta je on to ucinio pa su mu oni dosli,ili uzmimo za primjer jednog ovdasnjeg covjeka koji radi i prica sa njima.On je bio pobozan covjek,klanjao kao i svak musliman,sve dok nije imao saobracajnu nesrecu te su se doktori borili za njegov zivot.kada su se doktori otkazali od njega on se najednom probudio iz kome,i organi su mu proradili.On je ispricao svome bratu kako je i sta bilo svo vrijeme dok je on bio u tom stanju,dolazili su mu neki ljudi u bijelom i tjesili ga,da je on dobar covjek i da on ima pred sobom jos zivota,al ako hoce da zivi,cijeli svoj zivot mora posvjetit pomoganju ljudima.Kada je u tom stanju pristao,na suradnju sa tim bijelim ljudima istog se trena probudio.Dok je boravio u bolnici cesto je pricao sa njima,bilo u snu bilo na javi,ali je kontakt uspostavljen i on je vec bio u tom nekakom drustvu njihovom,bilo ih je vemoma mnogo,al mu je taj glavni ulivao sampouzdanje.kada je doslo vrijeme da se vrati kuci,i kada je htio obavit namaz,Glavni ga je prekinuo i rekao drzi se dogovora tebi vise namaz nije potreban,ti si oslobodjen namaza.I Pocela je njegova "Lijecnicka Misija"kao sto kaze hawwa,znao je ko mu dolazi,zasto mu dolazi.pa se to bro i proculo tako da se telefonima morao zakazat termin kod njega,jer je kuca bila prepuna ljudi,muslimana ,khrscana svega i svacega,sa muslimanima bi bio musliman ,sa krscanima krscanin i tako to redom,od trosne male kucice u kojoj je zivio ,nacinio je palatu na tri sprata,razveo se od zene koja je bila dobra vjernica,a uzeo je bludinicu koja radi sa njim,pomazuci mu oko uzimanja novca,polu gola kako kaze njegov brat.Sta se desava dalje sa ovim covjekom,ne samo sto je istjerao svoju zenu,vec i njegovog brata koji mu je bio komsija ,i natjerao je da se isele jos neke komsije,njegovim sposobnostima ,pa je davao pare na kamatu,a od kuca koje su bile u njegovoj blizini nacinio je auto park..Kazes sestro mesiha da ima i onih koji pate zbog toga,wallahi to je tacno,ima jedan starac kod nas u dzamiji on ima svoju dzinnicu koja ga voli i koju on voli,ozenjen je sa zenom a uz zenu ima i dzinnicu koja je muslimanka i koja mu ne smeta prica sa njom dok je dvoristu dzamije,smije se ,prisao sam mu jednog dana i rekao,amidza mozes li mi objasnit sta je to sa tobom i dali to tebi smeta..nije htio pricat vec se samo okrenuo i otisao u svoj cosak unutar dzamije..Ima onih koji pate stvarno mesiha,i oni svoj bol kriju,bore se da pobjede to oslanjanjem na Allaha i vjerom u Njega,kao sto je bio slucaj sa zenom u vrijeme resulullaha sallahu alejhi we selleme ,kada mu je dosla i trazila pomoc,desavalo joj bi se da padne na sred ulice,neki kazu da je bila bolesna od epilepsije a neki da je bila bolesna od dzinna,rekla je resulullahu saws da ucini dovu ALlahu da joj makne tu bolest,pa joj resulullah saws rekao,da ako se strpi Allah subhanehu we te`ala ce joj dati nagradu za to,rekla je dobro,strpicu se ,samo zamoli Allaha da kada padnem da se moje tijelo ne otrkije..Malo je onih koji bi se strpili na ovim iskusenjima,jer cilj bolesnog je samo zdravlje,a bolest za vjernika je nista drugo do Allahovo Sredstvo za ciscenje grijehova..Znaci ne smije covjek koji je bolestan,ne uciti rukju drugom koji je bolestan,jer ni sam nije izlijecen..Wallahi neka braca su se samnom posvadjala na ovom forumu,zbog jednog koji je kopirao moje i enesove tekstove i nacinio svoj sajt,kada sam mu ukazao na gresku koju je napravio izbrisao je svoju autobiografiju sa tog sajta,jer je njegov Pocetak bio kao sto sam naveo,Sanjao je san i rekli su mu da treba biti lijecnik i pomagati opsihrenim ljudima..hajr inshaAllah..Wallahi neka ti samo ovo bude dovoljno moja sestro Mesiha..kada su Ibrahima lejhi selama bacili u vatru,pri tom letu ka vatri dosao je Dzibril alejhi selam i rekao..O Ibrahime zelis li da ti pomognem?Ibrahim je rekao,o Dzibrile,jel to nudis svoju pomoc,il te je poslao Onaj koji daje pomoc..Ako si ti dosao da mi pomognes,tako mi Stvoritelja moga ja odbijam tvoju pomoc,jer ja ne trazim pomoc od stvorenja ,vec ja trazim pomoc od Stvoritelja..Za kraj Niko moja sestro Mesiha ne osudjuje nikoga bez potrebe,Ova vjere ima svoje dokaze i svoje argumente,a nas Najbolji primjer je Allahov Poslanik Muhammed salallahu alejhi we sellem.on nije neka je Allahova Milost nad njim ,nikada uzimao za pomocnike dzinne,on im je objasnio sta je njihovo a sta nase,objasnio im je koji je njihov svijet,a koji nas,pa svaki onaj koji ne prihvati ono cime je dosao Resulullah saws i ono sto je radio i govorio Resulullah saws,te radi kontra tome,taj je grijesnik i sve dok se ne pokaje,ako se pokaje i ako mu dozvole subhanAllah .Kaze Uzviseni Allah..i bilo je ljudi koji su pomoć od džina tražili, pa su im tako obijest povećali-(dzinn -6)
da te Allah nagradi brate,sve ja to razumijem i slazem se,samo sam ono napisala posto mi nekako logicno da mnogi ljudi bar nekada u zivotu dodju u kontakt s dzinima,ja znam masu onih koji su navodno vidjeli "duhove"(to su dzini?) i sl,to je i logicno s obzirom da nas islam uci da su oni svugdje oko nas,a da se samo mali broj njih pridrzava Bozijeg zakona(a samim time se samo mali broj njih i pridrzava zabrane kontakta s ljudima,sto znaci da su sanse velike da nam se neko od njih javi,iz njemu poznatih razloga).Opet ti to bolje znas jer se time nisam nikada bavila
to sto se desilo tom covjeku je zanimljivo ,na zapadu se to objasnjava kao "near death experience",navodno umro, bio na onom svijetu pa se vratio,ti bjeli ljudi se cesto predstavljaju kao andjeli..pa onda prezivjeli cesto vjeruju da su ih andjeli spasili.Allah najbolje zna
to sto se desilo tom covjeku je zanimljivo ,na zapadu se to objasnjava kao "near death experience",navodno umro, bio na onom svijetu pa se vratio,ti bjeli ljudi se cesto predstavljaju kao andjeli..pa onda prezivjeli cesto vjeruju da su ih andjeli spasili.Allah najbolje zna