Razlicite rukje????

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
evlad67
Mlađi član
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Kontakt:

Razlicite rukje????

Post od evlad67 » Čet Maj 07, 2009 2:04 pm

Selam aleikum,
bas sada ovdje na forumu procita da ima vise vrsta rukja(rukje?), pa bi volio znat za sta je ova rukja na
http://www.lijecenje-kuranom.com sto se moze skinuti?

Hvala na odgovoru
evlad67

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Razlicite rukje????

Post od Haris » Pet Maj 08, 2009 8:25 am

Pazi, rukja je "sastavljena" od vise sura, ajeta, dova i kao sto vec znamo sluzi za lijecenje. Ako se u jednoj rukji uci jedno, a u drugoj drugo, to ne znaci da su razlicite. Kur'an je jedan i iz jednog Kur'ana su "izvedene" obje rukje. Sama Fatiha predstavlja rukju. Ima slucaj, negdje sam citao, nisam bas siguran tacno, ali kao da je nekog ujela zmija, pa da mu je neki ucac ucio samo Fatihu i pljucnuo na ranu. Tako nam je to jos jedan dokaz da je lijek u Allahovom odredjenju. Mozemo nekome prouciti citav Kur'an ako mu nema ozdravljenja onda nista, a mozemo nekom samo Fatihu.

Mislim da je bas na ovom forumu bilo polemike oko toga da li postoje "razlicite rukje".

Eselamu alejkum.

evlad67
Mlađi član
Kontakt:

Post od evlad67 » Pet Maj 08, 2009 12:24 pm

Selam aleikum,
nisam bas tako mislio, mozda sam se nejasno izrazio, a u sustini si pogodio bit mog pitanja, pa cu ponovo:
Ja svakako nisam ni mislio da u rukja sadrzi nesto drugo nego kuran i dove,
samo dali svaka rukja sadrzi iste ajete, recimo sihir na rastavljanje , sihir ljubavni, sihir ludila itd. na primjer,
to sam mislio, dali se za sve njih uci isti ajeti i ista sura ili imaju za svaki vid ove bolesti(sihira) posebni sure i ajeti?!
Jer nekako me zbunilo i ja sam to razumio kao da ima rukja za svaki vid bolesti, sa drugacijim surama, i ajetima, recimo "optimirana" za situaciju?!
Ja recimo slusam ovu ovdje sa portala sto se moze skinut!
Ovo je cisto informativno pitanje naravno!
Tako sam mislio! :oops:

U svakom slucaju hvala na odgovoru i tvom trudu da mi pojasnis ovu vaznu themu!
Selam aleikum
evlad67

evlad67
Mlađi član
Kontakt:

Post od evlad67 » Pet Maj 08, 2009 1:11 pm

Selam aleikum,
procitao sam prilog od dennispas-e i ima dosta opisanog o proceduri lijecenja i nacinu, tako da sam dobio neku predstavu vec kako se to sve odvija vec!

Selam aleikum
evlad

Enes
Site Admin
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Kontakt:

Post od Enes » Pet Maj 08, 2009 2:02 pm

rukja je jedvan veliki ekperiment.
NEma toga plaho kroz hadise sta da se uci.
Sve je to prakticno iskustvo ljudi koji uce rukje.
Nekada tokom rukje ponavljam samo elhamdulillahi rabbila alemin.
Nekada samo elif la mim i da to itekako da rezultate.
NEkada znam uciti i po 6 sati a da dzin i dalje nece da ide.
Tako da je osnovno, da ste iskreni prema Allahu a ne prema ucacu, jer ipak lijek je u Allaha a ne u ucaca...
a velika vecina se oslanja na onog tko uci rukju.
Koliko puta skrenem ljudima paznju da ne dolaze na rukju, da se sto vise sami bore da slusaju, da ibadete itd a da kad budu u stanju da ne mogu vise izdrzati da tek tada idu na rukju koja ce ima olaksati.
Nitko ne moze rijesiti vas problem osim vas samih.to je iskusenje od Allaha, iskusenje koje prolazite je zbog Vas ne zbog ucaca rukje....morate dokazati Allahu svoju iskrenost.
Sta i kako?
E to svatkood vas mora da dokuci....

Odgovori