Problem
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: Problem
Dobro je da se pusta sto vise
Obzirom da nema trenutno mogucnosti da idemo ucacu rukje, to cemo raditi slusanjem preko CD. Moje pitanje je da li je bolje upaliti glasno da CD uci ili staviti slusalice da samo ko slusa cuje rukju. Takodje da li je dobro ostaviti npr. CD navece da uci rukju dok spavamo?
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Bolje je bez slusalica tako da istjeras iz kuce sejtane a privuces meleke, pa cak i kad vas nema kuci. A sto se tice toga dok spavate, mozete ostavit, vjerujem da je isti efekat pa tako necete biti uznemiravani nocu u snu, samo ako vama ne smeta dok spavate, da vas nece budit
Takodje mozete ostaviti i upaljeno svjetlo nocu.
Selam, evo da Vam kazem da sam sa kcerkama radio samolijecenje tj. slusanje audio rukje. Kod obadvije je bilo primjetnih trzanja, kako ruka, noga tako i ramena. Takodje i jakog uzdisanja tj. tezeg disanja. Nakon izucene rukje cure su mi rekle da imaju vrucinu u stomaku kao i mali nagon na povracanje. Takodje sam primjetio kod obadvije cure kao dizanje kaziprsta od desne ruke, ne znam da li to nesto znaci? U slucaju da dok slusamo audio rukju dodje do gubljenja svijesti kako da se povrati svjesti?
slobodno ne boj se ti i ako se izgubi svijest progovorit ce dzin ti se nista ne boj imas li knjigu "Ostri mac u borbi protiv zlih sihrbaza" ako nemas da ti ja objasnim postupak cijelog lijecenja
Selam svim, nema tu knjigu Bajro i ako mozes posalji mi na privat objasnjenje. Selam.
Selam braco i sestre,
Interesuje me ako se uspostavi kontakt sa dzinom za vrijeme ucenja rukje, da li osoba koja se lijeci moze da zna nesto o cemu se razgovara sa dzinom? Da li moze osoba koja se lijeci da osjeti da je dzin izasao iz nje?
Interesuje me ako se uspostavi kontakt sa dzinom za vrijeme ucenja rukje, da li osoba koja se lijeci moze da zna nesto o cemu se razgovara sa dzinom? Da li moze osoba koja se lijeci da osjeti da je dzin izasao iz nje?
Evo jos nekih pitanja koja me interesuju, da li nauceni med mogu da koriste samo osobe koje se lijece ili mogu i ostali clanovi porodice, i naucena voda da li moze da se drzi u boci i da se koristi vise puta ili se mora stalno naucavati?
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Med mogu koristiti i ostali ukucani, to bi bio kao vid zastite za druge. A sto se tice vode, opet je bolje stalno uciti, jer svaki put kad ucis, ustvari zikris, a sta bi onako, napravis 20 litara vode i samo pijes a ne ucis i ne sjetis se Boga 
Allejkum ve Selam Sestroricma napisao:Selam braco i sestre,
Ja sam bio svestan tog razgovora izmedzu dzina i Enesa ,ali prvog tretmana posle rukje nisam mogao doci sebi ,nisam ni znao gde sam ,to je zbog toga sto je dzin drzao veliki otpor i mnogo je pricao i mislim zbog toga nisam bio bas pri sebi ,pa mi Enes Ellhamdullah pomogao da se setim nekih stvari pre rukje.
Drugi put kad je izasao dzin i kad sam se probudio ,bio sam pri sebi nije bilo ko prosli put.
Sto se tice tvog pitanja ,dali sam osetio kad je dzin izasao Jeste osetio sam .Meni je sihir bio u grlo i to mi je uvek otezavalo i kad je Enes otvorio prolaz na prst da bi dzin izasao posle Selam koji je dzin nazvao Enisu ,Ja sam u grlo osetio Ellhamdulah veoma lakse ,i savim neku drugu promenu Ellhamdullah.sto to tada nisam nikad tako nesto osetio .mislio sam da u tom trenutku javim Enisu zbog toga ali sam se ustrpio Ellhamdullah .
Posle rukje reko sam njemu zbog toga i sada meni je mnogo dobro Ellhamdulah i nemam vise tih tegoba u grlo Ellhamdulah.
Selam Allejkum i zelim da ti Dragi Allah olaksa iz sveg srca ,kao sto je Meni olaksao Ellhamdulah.
Selam svima na forumu!
Odnedavno slusamo rukju navece sa jednom kcerkom. Prvih dana kcerka se stalno trzala, kocila ruke, noge i slicno a od sinoc nema nikakvih trzanja, jednostavno miruje. Da li to znaci da se dzin umirio kako bi mi prestali slusati rukju? Sta vi mislite o tome?
Odnedavno slusamo rukju navece sa jednom kcerkom. Prvih dana kcerka se stalno trzala, kocila ruke, noge i slicno a od sinoc nema nikakvih trzanja, jednostavno miruje. Da li to znaci da se dzin umirio kako bi mi prestali slusati rukju? Sta vi mislite o tome?
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Nastavite jos slusati pa cete vidjeti, tako je najbolje. A sejtani i dzini nisu glupi, mudriji su i pametniji od nas sigurno
a Allah najbolje zna.
Slazem se sa tobom.
Esellamu alejkum svima .Evo vec nekih mjesec i po dana moje dvije kcerke slusaju Enesovu rukju.Ja sam se vec prije rekao da ne bih ponovo o problemu sta je sa mojim kcerkama to mozete gore unaprijed prije napisano procitati.Kod starije kcerke, da kazem one su bliznakinje pa ja kazem starije posto je prva ona rodjena ona je imala znatno jace promjene slusajucu rukju nego mladja.Samo da kazem da je kod nje [starije] manji recimo taj trzaj rukom i nogom nego kod mladje a ona ima vece reakcije.
Starija je inace prihvatila sve vise od srca nego mladja.Mada se i mladja trudi ali sam juce sa njom prije slusanja rukje morao malo vise razgovarati.Kao ona se protivi zasto to ja radim mislim na slusanje rukje kad mi to nista ne pomaze.A ja joj kazem sine pomaze vjeruj samo u Allaha jednog jedinog.
Kod starije kcerke bilo je znatnih promjena imala je boloTve u stomaku nagon na stalno podrigivanje pustanje gasova koje nije mogla zaustaviti svaki put kad treba slusati rukju.Takodje je imala nagon kao da ce povratiit ali nije uspjela.Zadnijh par puta prilikom slusanja rukje stalno je dizala kaziprst desne ruke i kaze kao da ima osjecaj da joj je taj prst zadnji put kad je slusaala bio kao otekao odebljao.Kad slusa rukju stojeci svaki put se okrece u mjestu i kad rukja zavrsi ona otvori oci i samo kaze od kud ja ovako okrenuta.Poslije prvih par slusanja rukje sanjala je stabla tresanja puna plodova i kaze samo se divila kako su te tresnje lijepe ali ih nije jela.Za sada toliko zamolila bih da mi odgovorite na par ovih stvari koje sam navela jer puno mi znaci kad vidim neko pojasnjenje.Hvala unaprijed.
Starija je inace prihvatila sve vise od srca nego mladja.Mada se i mladja trudi ali sam juce sa njom prije slusanja rukje morao malo vise razgovarati.Kao ona se protivi zasto to ja radim mislim na slusanje rukje kad mi to nista ne pomaze.A ja joj kazem sine pomaze vjeruj samo u Allaha jednog jedinog.
Kod starije kcerke bilo je znatnih promjena imala je boloTve u stomaku nagon na stalno podrigivanje pustanje gasova koje nije mogla zaustaviti svaki put kad treba slusati rukju.Takodje je imala nagon kao da ce povratiit ali nije uspjela.Zadnijh par puta prilikom slusanja rukje stalno je dizala kaziprst desne ruke i kaze kao da ima osjecaj da joj je taj prst zadnji put kad je slusaala bio kao otekao odebljao.Kad slusa rukju stojeci svaki put se okrece u mjestu i kad rukja zavrsi ona otvori oci i samo kaze od kud ja ovako okrenuta.Poslije prvih par slusanja rukje sanjala je stabla tresanja puna plodova i kaze samo se divila kako su te tresnje lijepe ali ih nije jela.Za sada toliko zamolila bih da mi odgovorite na par ovih stvari koje sam navela jer puno mi znaci kad vidim neko pojasnjenje.Hvala unaprijed.
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Po svim simptomima, sigurno je da postoji problem, a to sto mladja odbija i ne vidi svrhu toga, to je samo sejtan prokleti, zeli da je odvrati da bi sve posto po gorem.
Preporucljivo je pustati suru Bekara barem 1 sedmicno kada su tu, a i kad nisu..
A Allah najbolje zna...
Preporucljivo je pustati suru Bekara barem 1 sedmicno kada su tu, a i kad nisu..
A Allah najbolje zna...