hriscani se ljece kuranom?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
irma:)
Posmatrač
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 4:25 pm

hriscani se ljece kuranom?

Post od irma:) » Sre Nov 26, 2008 1:37 pm

Nisam muslimanske vjere,ali jako je postujem i smatram da su muslimanski vjernici vise predani Bogu od hriscana.Igrom slucaja jako me religija zanimala oduvjek,jer su mi djed i 5 koljena nazad bili popovi pravoslavne crkve i normalno je da sam vaspitana u duhu vjere i uvjek citala, ucila i prije svega vjerovala.Medjutim kada neko duboko zadre u duhovne krugove ,razocara se jer vidi da ni tamo nije bas sve cisto,kako bi trebalo biti.U pravoslavnoj crkvi rjetki su popovi koji priznaju da ima slucajeva kad ljudi jedni drugima prave kojekakve sihire od kojih se neophodno lijeciti,te i pravoslavci kad vide da im se nesto cudno desava trce kod Hodze da im pomogne.Znam puno takvih slucajeva ,ali iako neke hodze kazu da pomazu i vjernicima druge vjeroispovjesti,ja se pitam da li je to dozvoljeno???U svakom slucaju ja znam da Bog pomaze,jer vjerujem da je jedan i da ga jedni zovu Alah ,a drugi Bog.Kao sto su u Kuranu Adem i Hava ,a u Bibliji Adam i Eva.

H@n@
Mlađi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 9:21 pm

Re: hriscani se ljece kuranom?

Post od H@n@ » Sre Nov 26, 2008 3:37 pm

Istina je da se mnogu ljudi lijece na islamski nacin iako nisu muslimani.Znam dosta slucajeva.Cak sam ja jednom momku, koji nije musliman, a koji je imao epilepsiju, preporucila da se lijeci kod hodze. ..Nisam ga vise vidala i ne znam kako je djelovalo..
A ti ako pitas da li je tebi grijeh da se lijecis kod hodze, ili ostali krascani, ja sam licno sigurna da nije...
I ja bi voljela cuti Enesa...

Korisnikov avatar
Yassin
Moderator
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 6:41 pm
Kontakt:

Post od Yassin » Sre Nov 26, 2008 6:07 pm

irma:) napisao:Nisam muslimanske vjere,ali jako je postujem i smatram da su muslimanski vjernici vise predani Bogu od hriscana.Igrom slucaja jako me religija zanimala oduvjek,jer su mi djed i 5 koljena nazad bili popovi pravoslavne crkve i normalno je da sam vaspitana u duhu vjere i uvjek citala, ucila i prije svega vjerovala.Medjutim kada neko duboko zadre u duhovne krugove ,razocara se jer vidi da ni tamo nije bas sve cisto,kako bi trebalo biti.U pravoslavnoj crkvi rjetki su popovi koji priznaju da ima slucajeva kad ljudi jedni drugima prave kojekakve sihire od kojih se neophodno lijeciti,te i pravoslavci kad vide da im se nesto cudno desava trce kod Hodze da im pomogne.Znam puno takvih slucajeva ,ali iako neke hodze kazu da pomazu i vjernicima druge vjeroispovjesti,ja se pitam da li je to dozvoljeno???U svakom slucaju ja znam da Bog pomaze,jer vjerujem da je jedan i da ga jedni zovu Alah ,a drugi Bog.Kao sto su u Kuranu Adem i Hava ,a u Bibliji Adam i Eva.
kao prvo dobro dosla,
Drago mi je da tako razmisljas da je jedan Bog za sve ljude, ali su se ljudi razisli u razne religje, sekte, grupacije ....itd.
Mi vijerujemo da je jedina vjera kod Allaha islam a jedina danas priznata knjiga je kur'an i ako mi vijerujemo da je biblja u originalnu bila ispravna ali su je ljudi kroz decenije iskrivili, zbog toga je Allah swt. spustio knjigu koja se zove kur'an kao derogacija ostalim Bozijjim objavama.

Kada su god nastali neredi i ljudi bi zaboravili odnosno napustili svoju vjeru Uzviseni Allah bi nam poslao poslanike sa objavom, tako je od Adema as. i Mojsiju as. je poslao knjigu (stari zavjet) danas zidovi vjeruju u tu objavu, mada je i ona iskrivljena, zatim je poslao Isa (Isusa) as. sa objavom (novi zavjet) sto su zidovi odbili i ne priznaju krscanstvo niti Isaa as. kao poslanika, na kraju je Uzviseni Allah poslao Muhammeda asws. sa knjigom a to je kur'an medzutim sve ostale religije su je odbili, osim koga je Uzviseni Allah uputio, i ne priznaju zadnju boziju objavu koja je dosla da dopuni i ispravi ostale objave koje su stoljecima kako znamo po kur'anu tako i po histrji iskrivljene.

Zbog toga mi kazemo da jedina knjiga koja moze lijecit je Casni kur'an, i bez obzira u sta covijek vjeruje, Kur'an lijeci uz Allahovu pomo i samo On ima moc da lijeci. Dakle nema smetnije da se ne-muslimani lijece rukijom jer je moc samo kod Uzvisenog Allaha. Imamo dokaz za to u hadisu (dijelo i zivotopis poslanika Muhammeda asws.)

Posmatrač

Post od irma:) » Ned Nov 30, 2008 12:23 pm

Hvala na dobrodoslici i na divnim odgovorima,jako sam sretna sto ovde mogu naci odgovore koje mi nije imao ko dati prije,procitala sam i za Vehida Pekarica da ne lijeci ispravno,na sto sam se iznenadila jako ,jer prijateljica najbolja moje majke je isla kod njega i jako joj je pomogao i ja sam imala namjeru kod njega ici,ali sam se uplasila kada sam procitala to.Cak je moja mama isla i on joj je rekao za mene sve sto stvarno i je tako ,pa sad ne znam kazite mi vi da li ima neko drugi ?puno pozdrava :wink:

H@n@
Mlađi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 9:21 pm

Post od H@n@ » Ned Nov 30, 2008 6:28 pm

Svi znaju da covjek koga si spomenula nije uredu.
Cim ti neki tzv. lijecnik kaze unaprijed sve o tebi, to je znak da je on isti kao i oni sto prave sihr.
Svi na forumu ce ti preporuciti Enesa, 061 757 819.
Nemoj da ti bude tesko nazvati, kazu da je to veoma prijatan covjek.
Pregledaj po forumu njegove poruke pa ces ga bolje upoznati.
Sretno Irmicc

Posmatrač

Post od irma:) » Uto Dec 02, 2008 10:12 am

hvala puno:)

ELena_
pisem pomalo
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 10:41 pm

Post od ELena_ » Pon Mar 09, 2009 11:23 pm

Draga Irma:), Drago mi je da si postavila ovakvu vrstu pitanja.Ja sam se dosta razmisljala na istu temu ali nikako snage nisam imala da je postavim.

Ja sam pravoslavne vere, i bila sam u poseti kod Hodze i prvu stvar sto mi je rekao i sto mi je dalo veliku nadu i toplinu je-Meni vera nalaze da pomazem ljudima i da je bog samo jedan!!!(jer ja sam slucajno- da li je to slucajno- naisla na jednu prostoriju gde je napisano nesto na arapskom jeziku i usla unutra i zatrazila pomoc).Pomoc sam bezgranicnu dobila da sam bila iznenadjena da ljudi koji te po prvi put u zivotu vide zele pomoci.

Sada sam u periodu negovanja i novog pocetka, jer sam shvatila da sam gresila i da je ovo samo upozorenje koje mi je trebalo da se probudim!!! NAdam se najboljem

Jako sam zahvalna na postojanju ovakvog foruma, dosta sam novih i poucnih stvari naucila!!!
Puno pozdrava

Elena

Odgovori