Coca Cola sejtansko pice?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Bure
Mlađi član
Pridružio se: Sub Jun 18, 2011 10:01 am

Coca Cola sejtansko pice?

Post od Bure » Ned Jan 13, 2013 8:37 am

http://www.youtube.com/watch?v=9PZBcL2I2Xc

Juce sam naletijo na ovaj zanimljiv film. Sta kazete, da li je ovo istina i dali stvarno to znaci to na arapskom jeziku?

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Coca Cola sejtansko pice?

Post od Haris » Ned Jan 13, 2013 2:32 pm

Istina je da "LA nešto" negira to nešto, jer LA u arapskom označava negaciju, a sad, da li to ima veze, i da li je to smišljeno ciljano, ne znam, ali ne bi me iznenadilo. S druge strane, svakako treba izbjegavati kolu i sva druga gazirana pića jer štete jetri. A također je bio na internetu jedan tekst koji govori o sastojcima kole, pa samo bi lud insan to pio.

kenan79
Stari član
Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 11:22 am

Post od kenan79 » Pon Jan 14, 2013 11:03 am

Puno je price oko ovoga, ali ja iskreno ne vjerujem u to. Negacija La u ar jeziku se pise sa harfovima lam i elif, a ovdje je samo lam, tako da ni to puno ne znaci, a osim toga treba nesto i kao modificirati i onda ce muslimani po starom receptu dici svjetsku bunu, puske u ruke, u dzihad provit Coca Cole, Amerike i ostalih svjeCkih sila, ali ce ih malo obaviti redovni namaz u dzematu. Kao rezultat toga imas masu protestanata koji pokazuju upravo ono lice islama kakvu zeli svijet i neprijatelji islama, a pravog islama medju njima nema, nego im je islam, kako jedan nas daija kaze, u paradajzu, u oblaku, u par drveca i tome slicno.

Haris
Veteran
Kontakt:

Post od Haris » Pon Jan 14, 2013 12:55 pm

Šteta pa nema like ovdje :D

A u pravu si za LA, nisam ni primjetio da je samo LAM

EdinM
Mlađi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 8:33 pm

Post od EdinM » Pon Jan 14, 2013 2:05 pm

Ima nesto u vezi s colom..Znam za pepsi zasigurno da ima veze s iluminatima i cionistima :)

kenan79
Stari član
Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 11:22 am

Post od kenan79 » Pon Jan 14, 2013 2:38 pm

EdinM napisao:Ima nesto u vezi s colom..Znam za pepsi zasigurno da ima veze s iluminatima i cionistima :)
Ahaaa, ima jakako.
Kazu ovi sto izmisljaju svakojake konspiracije da je PEPSI skracenica od Pay Every Penny Save Israel. Poenta je da ce svakoj gluposti izmisliti neki smisao i bacit se u razmisljanje i smislit novu zavjeru, a uz to ce negirati postojanje Boga. e takvi ljudi smisljaju i ovo za Colu i za Pepsi i za slicne stvari, pa im jedan musliman NE SMIJE vjerovati.

Haris
Veteran
Kontakt:

Post od Haris » Pon Jan 14, 2013 2:48 pm

Dovoljno ti je što ti uzmu vremena pa da se baviš glupostima, kao i ovaj FB i sve ostalo što nam uzima dragocjeno vrijeme, ali eto, nažalost, pali smo na foru.

EdinM
Mlađi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 8:33 pm

Post od EdinM » Pon Jan 14, 2013 3:30 pm

Hahah ja to uzimam zdravo za gotovo...Ne obazirem se previse na takve stvari, gledam da radim ono od cega cu imati koristi aBd. A Harise brate, zavisi opet kako ko upraznjava vrijeme na fb, ima i koristi od njega vjeruj :)

Bure
Mlađi član

Post od Bure » Uto Jan 22, 2013 8:54 am

kenan79 napisao:Puno je price oko ovoga, ali ja iskreno ne vjerujem u to. Negacija La u ar jeziku se pise sa harfovima lam i elif, a ovdje je samo lam, tako da ni to puno ne znaci, a osim toga treba nesto i kao modificirati i onda ce muslimani po starom receptu dici svjetsku bunu, puske u ruke, u dzihad provit Coca Cole, Amerike i ostalih svjeCkih sila, ali ce ih malo obaviti redovni namaz u dzematu. Kao rezultat toga imas masu protestanata koji pokazuju upravo ono lice islama kakvu zeli svijet i neprijatelji islama, a pravog islama medju njima nema, nego im je islam, kako jedan nas daija kaze, u paradajzu, u oblaku, u par drveca i tome slicno.
Ma dobro, nije to ni bitno dali ima sta na tome ili ne. Ali vec je samo to interesantno sta ljudi sve smisljaju, ustvari kakve sve detalje traze u sitnicama a tamo gdje bi trebali se nista ne desava.

Tako ti je to uvjek, recimo imas hiljadu ljudi sto protestuju mirno a tamo 3 sto prave probleme i onda mediji samo tu 3 pokaze i sve ove ostale jednace sa njima. Ali istina je to da se ljudi bore protiv Islama ne da bi znali sta to predstavlja. Svi vide u Islamu samo terorizam, zamotane zene i bradonje. Ali sta ces, nemoguce je ubjedivati one koje nece da shvate.

Haris
Veteran
Kontakt:

Post od Haris » Čet Jan 24, 2013 10:43 pm

Imaš ti ljudi koji protestuju, pa mirno ili bilo kako, a da treba kakva akcija za džemat bilo šta, ne bi ih bilo, nego eto važno je negdje učestvovat. Čudni su ljudi. Nećeš ti šetnjom ništa promijenit, jedino ti može zdravlju godit.

Neko ikre, pa budi gazda i dokopaj se vlasti pa primjer budi.

Bure
Mlađi član

Post od Bure » Pet Jan 25, 2013 9:36 am

Evo da te jos nesto pitam sad kad spominjes dzemat. Sad gledam i citam po internetu, da se u vecim dzamija odrzavaju mevludi u pocast rodjendanu nasega Poslanika s.a.w.s.

Znaci koliko sam ja cito, je to neispravno i nema u tome nikakve osnove. Dali zbog toga onda znaci da nevalja dzamija i dzemat u kojeme se praktikuje ovakav da kazem obicaj? I dali si i ti isto grejsnik onda ako prisustvujes tome mevludu?

Haris
Veteran
Kontakt:

Post od Haris » Sub Jan 26, 2013 12:02 pm

Jedno su akcije za džemat/naselje/selo tipa pravljenje puta, čišćenje, šta ja znam, a drugo je džemat kao zajednica džamije. Tebe niko ne tjera da prisustvuješ mevludima, otklanjaš namaz i piči kući. Ne možemo sada reći da su oni nevjernici ne daj Bože ili nešto i da ih izbjegavamo. To što ono uvode sebi novi ibadet, to je drugo, vi se okupite oko istog ibadeta i zajedničke riječi, a to je La illahe ilallah i namaz. Ostalo te ne interesuje. Nećeš biti pitan što ne prisustvuješ tome..

Odgovori