Tražim neuropsihijatra vjernika muslimana

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
hule_27
Posmatrač
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 4:07 pm

Tražim neuropsihijatra vjernika muslimana

Post od hule_27 » Sre Sep 02, 2009 10:18 am

Selam svima...moj problem je sljedeci: Moj otac koji ima 73 god je imao problem psiholoske prirode. Gubio se u nocnim satima a posebno ujutro i to uvijek oko 07:30 h nije mogao prepoznati mene a ni mamu (uvijek bi samo nas dvoje mijesao s ostalim osobama) zatim nije mogao prepoznati kucu u kojoj zivimo uvijek je govorio da je u nekoj sumi i da treba ici kuci(npr. kaze kako je citavu noc proveo radeci u ovoj sumi i kako sad treba ici kuci a ustvari je bio u kuci),zatim osjecao je veliki strah, imao je napade razdrazljivosti i placa ponekad je bio agresivan, dok bi se preko dana osjecao bolje..uglavnom je to ispoljavao pred nama a nikad pred ostalim narodom i komsijama. Ja sam odmah posumnjao na šejtanski i dzinski dodir te sam s bratom Enesom (neka ga Allah dz.s. nagradi za sve)ugovorio terapije. Moj otac je pokazivao reakcije na ucenje i nakon par terapija a zadnja terapija je bila prije nekoliko dana brat Enes je misljenja da je moj otac izlijecen s vjerske strane ali da je prisustvo tog bica (posto je on stariji covjek)ostavilo traga u njegovoj psihi tako da on i dalje ponekad pokazuje ranije simptome ali ne i reakcije na ucenje. Prva terapija odnosno ucenje rukje je bila u proljece i moj otac je bio dobar otprilike dva mjeseca, da bi sve opet pocelo po starom. Meni je potrebno da nadjem nekog vjernika muslimana neuropsihihijatra koji bi me mogao razumjeti kada mu sve ovo ispricam i koji bi mogao prepisati adekvatnu terapiju za mog oca kako bi sanirao njegovo stanje..Neka vas Allah dz.s. nagradi.Selam svima.

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Tražim neuropsihijatra vjernika muslimana

Post od Haris » Sre Sep 02, 2009 3:24 pm

Pokušaj otići do neuropsihijatra bez da mu govoriš kakvih je problema imao. Čisto da on porazgovara sa njim, pa da prema svojoj struci ocijeni da li ocu treba pomoć i kako riješit i td.

Primjer: Kada neuropsihijatru dođe neko ko ima problema mentalne prirode, on ga ne pita, da li si imao ovih problema i td., nego samo na osnovu onog što se žali i njegovog stanja i ponašanja on pokušava daljnje metode.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Sre Sep 02, 2009 6:00 pm

hule_27 napisao:Selam svima...moj problem je sljedeci: Moj otac koji ima 73 god je imao problem psiholoske prirode. Gubio se u nocnim satima a posebno ujutro i to uvijek oko 07:30 h nije mogao prepoznati mene a ni mamu (uvijek bi samo nas dvoje mijesao s ostalim osobama) zatim nije mogao prepoznati kucu u kojoj zivimo uvijek je govorio da je u nekoj sumi i da treba ici kuci(npr. kaze kako je citavu noc proveo radeci u ovoj sumi i kako sad treba ici kuci a ustvari je bio u kuci),zatim osjecao je veliki strah, imao je napade razdrazljivosti i placa ponekad je bio agresivan, dok bi se preko dana osjecao bolje..uglavnom je to ispoljavao pred nama a nikad pred ostalim narodom i komsijama. Ja sam odmah posumnjao na šejtanski i dzinski dodir te sam s bratom Enesom (neka ga Allah dz.s. nagradi za sve)ugovorio terapije. Moj otac je pokazivao reakcije na ucenje i nakon par terapija a zadnja terapija je bila prije nekoliko dana brat Enes je misljenja da je moj otac izlijecen s vjerske strane ali da je prisustvo tog bica (posto je on stariji covjek)ostavilo traga u njegovoj psihi tako da on i dalje ponekad pokazuje ranije simptome ali ne i reakcije na ucenje. Prva terapija odnosno ucenje rukje je bila u proljece i moj otac je bio dobar otprilike dva mjeseca, da bi sve opet pocelo po starom. Meni je potrebno da nadjem nekog vjernika muslimana neuropsihihijatra koji bi me mogao razumjeti kada mu sve ovo ispricam i koji bi mogao prepisati adekvatnu terapiju za mog oca kako bi sanirao njegovo stanje..Neka vas Allah dz.s. nagradi.Selam svima.
Esselamu alejkum

Klanjal tvoj babo?
POstil tvoj babo?
Zikril tvoj babo?

Kako ide na spavanje ?

Nađi mu matičnu mliječ , polen kao i propolis permanetnno trošiti dva do tri mjeseca, maslinovo ulje piti, ribu jesti, izvorsku vodu, dosta salate, voća i povrća . Ujutro obavezno dva dcl vode kašika meda , u toku dana trošiti sirće tako što ćeš u čašu vode dodati 1 s.k. sirćeta, 1 s.k. meda pomješaj i neka pije dva do tri puta.

Svaki dan neka masira čitavo tjelo maslinovim ulje na ko je je naučeno. Dobro namasirati uči i ušmrknit u nos ulja, iznad očiju dodbro izmasirat

3-4 sedmice neka uči poslje svakog farz namaza suru kafirun, to je prvi dan, drugi dan neka uči poslije svakog farz namaza ihlas, treći dan poslije farz namaza neka uči felek, čevrti dan poslije farz namaza neka uči nas,,, i onda opet ispočetka kjafirun jedan dan, drugi dan ihlas, treći felek , četvrti nas i sve tako neka radi 3-4 sedmice inšaAllah trbalo bi da prestane a Allahs.w.t. najbolje zna.

Kuću poprskati naučenom vodom,

Ostali ukućani neka se testiraju i neka se liječe i zaštite sebe namazom, dovama ,zikrovima tj. svi ukućani da žive i rade onako kko će Allah biti zadovoljan, Bojte se Allaha koliko možete.

hule_27
Posmatrač
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 4:07 pm

Post od hule_27 » Čet Sep 03, 2009 6:15 am

Selam...moj otac klanja posti i zikri prema svojim mogucnostima(posto je stariji covjek)...kuca se redovo prska naucenom vodom itd. a hvala ti senade za te savjete neka te Allah dz.s nagradi...pokusat cu i to mada mi je brat Enes savjetovao da nadjem neuropsihijatra pa sam misljenja da idem uporedo na obje strane..ako neko i dalje ima nekog dobrog neuropsihijatra a vjerujem da ima takvih koji vjeruju u Allaha i nevidljivi svijet da me uputi na njega...Selam svima

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Čet Sep 03, 2009 7:23 am

hule_27 napisao:Selam...moj otac klanja posti i zikri prema svojim mogucnostima(posto je stariji covjek)...kuca se redovo prska naucenom vodom itd. a hvala ti senade za te savjete neka te Allah dz.s nagradi...pokusat cu i to mada mi je brat Enes savjetovao da nadjem neuropsihijatra pa sam misljenja da idem uporedo na obje strane..ako neko i dalje ima nekog dobrog neuropsihijatra a vjerujem da ima takvih koji vjeruju u Allaha i nevidljivi svijet da me uputi na njega...Selam svima
Esselamu alejkum

U gore navedenom mom postu sam napravio propust pa bi samo dodao da svaku sura treba učiti po 33 x .

ZAmolio bih Enesa da u gornjem postu poslije svake sure doda 33x i neka uvede edit za nedorečene stvari :) :wink: ( edit od nekih 50 znakova)

Sunna
Mlađi član
Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 3:40 pm

Post od Sunna » Čet Sep 03, 2009 10:55 am

Es Selamu alejkum wrwb,

Sva slava i hvala pripadaju Allahu dz.s., Njemu trebamo biti zahvalni na svakom stanju. I zdravlje i bolest, siromastvo, bogatstvo...sve su to stvari dunjalucke, sve nam je to kusnja od Stvoritelja svjtova. Mi bismo da se urahatimo na dunjaluku. Jesmo li Allahu pokorni i ibadetimo li radi zdravlja ? Musa a.s. molio je da mu Allah dz.s. "odveze jezik" kad bude sreo faraona, da bi se dobro izrazio, da bi ga dobro razumili sta kaze. To mu nije datao, pa mu se faraon ismijavao zbog toga. U svemu ima smisao i mudrost Allahova.
Hule-27, odlicno te razumijem ( bila sam u toj tvojoj situaciji ), da vam se Allah smiluje i olaksa, podari hajr. Amin. Obaveza nam je traziti lijeka. Budi malo realan, covjeku je 72-3 godine, znaci dijete je bio za vrijeme drugog svjetskog rata. Dobro je da moze obavljati vjerske duznosti. Sta mislis da je paralisan, bez nekog dijela tijela itd ? Sve ima gore od goreg. Sabor i budite zadovoljni sto bar djelimicno je ozdravio. Hajr inshalla.

Odgovori