Molim za savjet

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
Hortenzija
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Sub Jun 25, 2016 3:52 pm

Molim za savjet

Post od Hortenzija » Sub Jun 25, 2016 4:14 pm

Esselamu alejkum,

pokušat ću biti što kraća i objasniti svoj problem.
S mužem sam bila dugo u vezi i nismo se pridržavali islamskih propisa. Pokušali smo se vjenčati šerijatski, ali nismo mogli. Nakon što smo završili u životu što smo trebali vjenčali smo se. Sve para što smo zaradili ne znam u šta smo trošili, moji su nam stalno davali, njegovim smo uvijek nešto bili dužni.
Dobili smo djecu, a onda smo odnose imali dva-tri puta godišnje, a bilo je vremena kad je bilo i rjeđe. Radi toga smo se dosta udaljili jedno od drugog.
Je li to samo zivot ili je moguce da su sihiri? Da li oni koji ih skidaju ucenjem Kur'ana znaju da li ima nesto napravljeno? Ako ima kako da znamo je li samo njemu, meni, oboma...?


Drugo pitanje se odnosi na njegovu majku. Od pocetka je jako fina pred njim, ali mnogo toga dolazi do mene sto mi prica iza ledja, a mnogo je i dvolicnih postupaka koje radi. Najgore od svega je sto ga je naucila da se bez kredita ne moze zivjeti, a i sad on dize kredite i svaki put kad mu je novac najpotrebniji i kad se treba izvuci iz problema ona ga nagovori da podigne kredit i onda mu trazi velike svote novca od tog kredita i tako mi propadamo godinama.
Jednom sam mu pokusala rec za to i on mi je rekao da mu za nju nista ne govorim. Od tad sutim. Sto god pomislim da kazem ili poduzmem strah me Boga dz.s. jer se svagdje kaze da je dzennet pod majcinim nogama.
Sta ja mogu tu da uradim?

Odgovori