i ja trazim pomoć

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
elma 26
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Sub Okt 20, 2012 5:23 pm

i ja trazim pomoć

Post od elma 26 » Sub Okt 20, 2012 8:57 pm

prije svega želim da vas sve poselamim i pozdravim, danima sam zabrinuta i željela bi nekoga pitati za savjet,ali ne znam da li smijem kome takvo nešto da kažem,jer znate kakvi su ljudi.
Imam problem,prije mjesec dana otišla sam od muža,bili smo devet mjeseci u braku i još smo vjenčani,jer se nadam da za naš brak ima još nade.Mi i dalje želimo da živimo ali nam se nešto ne da.Otkako smo došli u njegovu kuću,u kojoj se nikad nisam osjecala prijatno, stalno se svađamo,on ko da nije on,često sam znala reci:"Kad dođemo kući ti kao da pobudališ",svađali smo se zbog posla,on je ne zainteresovan za rad,meni ne da da radim jer je previše ljubomoran,a zaista nema potrebe za tim,fakultetski sam obrazovana i prije svega odgajana u zdravaoj i vjerskoj porodici,njemu sam došla čestita i poštena i on to zna i za mene ne postoji niko drugi osim mog čovjeka,to zna dragi Allah dz.s.Kad smo se posvađali to jutro jer njemu iz čista mira dođe tako da nabraja i da me opterećava sa nekim stvarima,ja sam odlučila da odem jer sam rekla da se život ne može shvatati tako olako,da se čovjek mora boriti i truditi,saopštila sam to njegovim roditeljima koji su živjeli na prvom spratu(bili smo odvojeni,ali zajedno svaki dan),otac mu je bio protiv kao da trebamo razgovarat,a mati kao da je jedva cekala,cak me je i ispratila.
Od tad niko me od njegovih nije nazvo,njegova mati mi je za tri dana spremila sve moje stvari i poslala,a s njim se i dalje cujem ali on nema nikakvog rjesenja, samo kaze da želi i mene ali i tu kuću. Iako vjerujem u Allaha dz.s. i znam da se sve dešava njegovom voljom,potražila sam mišljenje žene koja uči,i ona mi je rekla da imam nesto na sebi napravljeno i da je to na nakitu odnosno na prstenu zlatnom i da sam popila i pojela to nesto,da bi trebala skinuti to sa sebe,kako je dobro sto sam otisla iz te kuce jer u njoj nema nafake,da se ta zena bavi svacim i da je i sama rastrzana,da mi je poslala stvari da me se sto prije rijesi i jos svasta. Nikad se nisam susretala s tim ,ali me interesuje da li su to sihiri,i sta da radim s tim prstenom kako da provjerim. Nocima ne spavam jer mislim na to,sta i kako dalje.Bila bi vam iskreno zahvala na savjetima.

Odgovori