Je li ovo moguće?

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
Altair
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Dec 01, 2011 2:44 pm

Je li ovo moguće?

Post od Altair » Sub Dec 03, 2011 7:12 pm

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh.

Naime, danas sam saznao da je moja sestra (25 godina) išla nekoj ženi u Nemilu, kraj Zenice, koja uči Kur'an u svrhu liječenja. Mislim, tako kaže, ali mene je jedna stvar zaintrigirala. Ovo mi je ispričala moja mama, jer zna da čitam dosta o tome, kako ovdje tako i na ostalim internet stranicama (n-um, islambosna). Evo šta se desilo.

Kaže mi mati da je sestra došla kod te žene sa svojim momkom, te da je počela ceremonija. Žena je navodno učila Kur'an, a za to vrijeme, mojoj sestri se počelo magliti (gubila vid) pred očima. Kaže da ništa nije vidjela, ali je sve čula. Na kraju, ono što je meni izazvalo sumnju, žena je upitala "A kako ti je mama?" :S, da bi nakon toga rekla da je "neko iz bliske porodice, sa babine strane, napravio sihr mojoj sestri i mojoj mami".

Pitanje: Kako je to ona mogla znati, ako to od moje sestre nije čula, ili ako "niko" ili "ništa" nije progovorilo IZ moje sestre? Također, kako ona zna "da mom BABI nema ništa napravljeno"?

P.S. Dala joj je neke naučene stvari (med i maslinovo ulje), i rekla joj da sama sebi uči na vodu i da je pije. Znam da ovo sve zvuči ispravno, ali mene interesuje ova jedna stvar koja po mojoj procjeni nije ispravna (ova saznanja koja sam u pitanju postavio). S obzirom da nisam stručnjak za takve stvari, došao sam ovdje da upitam učenije od sebe.

Unaprijed hvala Allahu s.w.t. što postojite, i Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh.

Odgovori